Ravintola-alan koulutukset

Täydennä ja päivitä ammattitaitoasi ravintola-alalla

Sujuvaa ja ammattitaitoista palvelua arvostetaan korkealle ravintola-alalla. On pärjättävä erilaisissa olosuhteissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Keittiössä työskennellessä on oltava intohimon lisäksi taitoa ja näkemystä. Tututustu ravintola-alan koulutuksiin alla!
Näyttää 1-20 koulutusta 25 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 25 tuloksesta
1
2

Täydennä ja päivitä ammattitaitoasi ravintola-alalla

Ravintola-ala on jatkuvasti kasvava toimiala, joka tarjoaa työmahdollisuuksia niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Ravintola-ala on hyvin monipuolinen ala, jolla työskennellessä työtehtävät vaihtelevat yrityksen ja erikoistumissuunnan mukaan. 

Ravintola-alan opinnot ovat yleensä hyvin käytännönläheisiä ja ne kytkeytyvät vahvasti työelämään. Opinnot sisältävät usein lukuisia työharjoitteluita alan yrityksissä, jolloin opiskelija saa todenmukaisen kuvan toimialasta ja sen työtehtävistä.

Ravintola-ala tarjoaa useita koulutusmahdollisuuksia

Useimmiten ravintola-alalla työskentelevältä vaaditaan tutkinto. Ammatillisia koulutuksia ovat matkailualan perustutkinto sekä hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto. Ammattikorkeakoulusta valmistutaan restonomiksi. Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto on alan ammattilaisen pätevöitymiseen ja osaamisen osoittamiseen tarkoitettu tutkintokoulutus.

Perinteisen koulutuksen lisäksi tutkinnon voi suorittaa joustavasti työssäoppimisena tai oppisopimuksella.

Syvennä ja päivitä ravintola-alan ammattitaitoa tutkinnoilla tai lyhytkursseilla

Ravintola-alan yritysten elinkaari on usein lyhyt ja kilpailu on kovaa. Lisäksi kuluttajien kulutustottumukset ja ruokatrendit vaihtelevat merkittävästi. Myös lakimuutokset esimerkiksi alkoholilainsäädännössä vaikuttavat ravintola-alalla työskentelyyn. Tämän vuoksi pelkkä tutkinto ei aina riitä, vaan alalla työskentelevän on seurattava alan muutoksia jatkuvasti ja kehitettävä ammattitaitoaan täydennyskoulutuksissa.

Ravintola-alan ammattipätevyyttä voi syventää erilaisilla lyhytkursseilla, mutta myös lisätutkinnoilla. Koulutusaiheita ovat esimerkiksi:

  • erityisruokavaliot
  • viinikurssit
  • ravintola-alan talous
  • mestarin tutkinnot, kuten kondiittorimestari.

Koska ala on kansainvälinen, koulutuksia järjestetään paljon myös englanniksi ja ruotsiksi.

Palaa sivun alkuun


Lähteet: Ammattinetti

Toimi näin

Etsi ja löydä sinua kiinnostava koulutus


Pyydä lisätietoa tai ilmoittaudu


Koulutuksenjärjestäjä on sinuun yhteydessä

Vertaile koulutuksia