Tekoälyn hyödyntäminen majoitus- ja ravintola-alalla
-
Useita (2)
-
Tilauskoulutus
Kokki | Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
-
Useita (2)
-
Oppisopimus
Tarjoilija | Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
-
Useita (2)
-
Oppisopimus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, 180 osp
-
Inari
-
12.8.2025
-
Lähiopetus
-
0 EUR
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | oppisopimus
-
Helsinki
-
Oppisopimus
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto / tarjoilija ja baarimestari
-
Helsinki
-
Oppisopimus
Ravintola- ja cateringpolku maahan muuttaneille (nro 725959)
-
Helsinki
-
11.8.2025
-
Hybriditoteutus
-
0 EUR
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkintokoulutus kokeneille ammattilaisille
-
Vantaa
-
Oppisopimus
Ruokapalvelujen ammattitutkinto | ravintolakokki ja suurtalouskokki
-
Helsinki
-
Oppisopimus
Dieettikokki | Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto
-
Helsinki
-
Oppisopimus
Tarjoilija (ravintola- ja cateringalan perustutkinto tai tutkinnon osia)
-
Övertorneå
-
Lähiopetus
-
0 EUR
Anniskelupassitesti
-
Useita (2)
-
4.6.2025
-
Lähiopetus
-
41 EUR
Laurea Certified Beer Master
-
Espoo
-
Lähiopetus
Leipomoalan kertauskurssi yrityksille
-
Porvoo
-
Tilauskoulutus
Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinto
-
Helsinki
-
Oppisopimus
Leipuri-kondiittori | Elintarvikealan perustutkinto
-
Porvoo
-
Hybriditoteutus
Anniskelupassikoe verkossa
-
Verkossa
-
Hybriditoteutus
-
88 EUR
Anniskelupassitesti
-
Useita (3)
-
Lähiopetus, Etätoteutus, Tilauskoulutus
-
44 EUR
Täydennä ja päivitä ammattitaitoasi ravintola-alalla
Ravintola-ala on jatkuvasti kasvava toimiala, joka tarjoaa työmahdollisuuksia niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Ravintola-ala on hyvin monipuolinen ala, jolla työskennellessä työtehtävät vaihtelevat yrityksen ja erikoistumissuunnan mukaan.
Ravintola-alan opinnot ovat yleensä hyvin käytännönläheisiä ja ne kytkeytyvät vahvasti työelämään. Opinnot sisältävät usein lukuisia työharjoitteluita alan yrityksissä, jolloin opiskelija saa todenmukaisen kuvan toimialasta ja sen työtehtävistä.
Ravintola-ala tarjoaa useita koulutusmahdollisuuksia
Useimmiten ravintola-alalla työskentelevältä vaaditaan tutkinto. Ammatillisia koulutuksia ovat matkailualan perustutkinto sekä hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto. Ammattikorkeakoulusta valmistutaan restonomiksi. Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto on alan ammattilaisen pätevöitymiseen ja osaamisen osoittamiseen tarkoitettu tutkintokoulutus.
Perinteisen koulutuksen lisäksi tutkinnon voi suorittaa joustavasti työssäoppimisena tai oppisopimuksella.
Syvennä ja päivitä ravintola-alan ammattitaitoa tutkinnoilla tai lyhytkursseilla
Ravintola-alan yritysten elinkaari on usein lyhyt ja kilpailu on kovaa. Lisäksi kuluttajien kulutustottumukset ja ruokatrendit vaihtelevat merkittävästi. Myös lakimuutokset esimerkiksi alkoholilainsäädännössä vaikuttavat ravintola-alalla työskentelyyn. Tämän vuoksi pelkkä tutkinto ei aina riitä, vaan alalla työskentelevän on seurattava alan muutoksia jatkuvasti ja kehitettävä ammattitaitoaan täydennyskoulutuksissa.
Ravintola-alan ammattipätevyyttä voi syventää erilaisilla lyhytkursseilla, mutta myös lisätutkinnoilla. Koulutusaiheita ovat esimerkiksi:
- erityisruokavaliot
- viinikurssit
- ravintola-alan talous
- mestarin tutkinnot, kuten kondiittorimestari.
Koska ala on kansainvälinen, koulutuksia järjestetään paljon myös englanniksi ja ruotsiksi.
Lähteet: Ammattinetti