Kokki | Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
-
Useita (2)
-
Oppisopimus
Tarjoilija | Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
-
Useita (2)
-
Oppisopimus
Työvoimakoulutus Ravintola- ja suurtalousalan koulutus (720909)
-
Helsinki
-
17.9.2024
-
Hybriditoteutus
-
0 EUR
Työvoimakoulutus Asiakaspalvelu ravintolassa (nro 720921)
-
Helsinki
-
2.9.2024
-
Hybriditoteutus
-
0 EUR
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | oppisopimus
-
Helsinki
-
Oppisopimus
Ergonominen työvuorosuunnittelu matkailu- ja ravintola-alalla
-
Verkossa
-
28.10.2024
-
Etätoteutus
-
200 EUR
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto / tarjoilija ja baarimestari
-
Helsinki
-
Oppisopimus
Anniskelupassikoulutus ja -testi
-
Järvenpää
-
Tilauskoulutus
Hygieniapassikoulutus ja -testi
-
Järvenpää
-
6.9.2024
-
Tilauskoulutus, Lähiopetus
-
111 EUR
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkintokoulutus kokeneille ammattilaisille
-
Vantaa
-
Oppisopimus
Työvoimakoulutus Kahvilatyöntekijä (720912)
-
Helsinki
-
17.9.2024
-
Hybriditoteutus
-
0 EUR
Ruokapalvelujen ammattitutkinto | ravintolakokki ja suurtalouskokki
-
Helsinki
-
Oppisopimus
Dieettikokki | Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto
-
Helsinki
-
Hybriditoteutus, Oppisopimus
Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto
-
Helsinki
-
Lähiopetus
-
600 EUR
Tarjoilija (ravintola- ja cateringalan perustutkinto tai tutkinnon osia)
-
Övertorneå
-
Lähiopetus
-
0 EUR
Leipomoalan kertauskurssi yrityksille
-
Porvoo
-
Tilauskoulutus
Anniskelupassi verkossa
-
Verkossa
-
31.7.2024
-
Hybriditoteutus
-
88 EUR
Leipuri-kondiittori | Elintarvikealan perustutkinto
-
Porvoo
-
Hybriditoteutus
Kari Aihinen
-
Useita paikkakuntia
-
Tilauskoulutus
Anniskelupassi (koulutus ja testi)
-
Useita (3)
-
Lähiopetus, Tilauskoulutus
Täydennä ja päivitä ammattitaitoasi ravintola-alalla
Ravintola-ala on jatkuvasti kasvava toimiala, joka tarjoaa työmahdollisuuksia niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Ravintola-ala on hyvin monipuolinen ala, jolla työskennellessä työtehtävät vaihtelevat yrityksen ja erikoistumissuunnan mukaan.
Ravintola-alan opinnot ovat yleensä hyvin käytännönläheisiä ja ne kytkeytyvät vahvasti työelämään. Opinnot sisältävät usein lukuisia työharjoitteluita alan yrityksissä, jolloin opiskelija saa todenmukaisen kuvan toimialasta ja sen työtehtävistä.
Ravintola-ala tarjoaa useita koulutusmahdollisuuksia
Useimmiten ravintola-alalla työskentelevältä vaaditaan tutkinto. Ammatillisia koulutuksia ovat matkailualan perustutkinto sekä hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto. Ammattikorkeakoulusta valmistutaan restonomiksi. Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto on alan ammattilaisen pätevöitymiseen ja osaamisen osoittamiseen tarkoitettu tutkintokoulutus.
Perinteisen koulutuksen lisäksi tutkinnon voi suorittaa joustavasti työssäoppimisena tai oppisopimuksella.
Syvennä ja päivitä ravintola-alan ammattitaitoa tutkinnoilla tai lyhytkursseilla
Ravintola-alan yritysten elinkaari on usein lyhyt ja kilpailu on kovaa. Lisäksi kuluttajien kulutustottumukset ja ruokatrendit vaihtelevat merkittävästi. Myös lakimuutokset esimerkiksi alkoholilainsäädännössä vaikuttavat ravintola-alalla työskentelyyn. Tämän vuoksi pelkkä tutkinto ei aina riitä, vaan alalla työskentelevän on seurattava alan muutoksia jatkuvasti ja kehitettävä ammattitaitoaan täydennyskoulutuksissa.
Ravintola-alan ammattipätevyyttä voi syventää erilaisilla lyhytkursseilla, mutta myös lisätutkinnoilla. Koulutusaiheita ovat esimerkiksi:
- erityisruokavaliot
- viinikurssit
- ravintola-alan talous
- mestarin tutkinnot, kuten kondiittorimestari.
Koska ala on kansainvälinen, koulutuksia järjestetään paljon myös englanniksi ja ruotsiksi.
Lähteet: Ammattinetti