Tarjoilija | Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
-
Tutkinto
-
Porvoo
-
Lähiopetus
Tarjoilija | Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
-
Tutkinto
-
Helsinki
-
Oppisopimus
Tarjoilija | Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
-
Tutkinto
-
Porvoo
-
Oppisopimus
Kokki | Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
-
Tutkinto
-
Porvoo
-
Lähiopetus
Kokki | Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
-
Tutkinto
-
Helsinki
-
Oppisopimus
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkintokoulutus kokeneille ammattilaisille
-
Tutkinto
-
Vantaa
-
Oppisopimus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, osatutkinto
-
Koulutus
-
Helsinki
-
15.8.2023
-
Lähiopetus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, osatutkinto
-
Koulutus
-
Helsinki
-
15.8.2023
-
Lähiopetus
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto
-
Tutkinto
-
Helsinki
-
Oppisopimus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | oppisopimus
-
Tutkinto
-
Helsinki
-
Oppisopimus
Anniskelupassikoulutukset ja -testit
-
Koulutus
-
36 EUR-81 EUR
-
Järvenpää
-
Lähiopetus
Hygieniapassitestit ja -koulutukset
-
Koulutus
-
50 EUR-81 EUR
-
6 tuntia
-
Järvenpää
-
Lähiopetus
Ruokapalvelujen ammattitutkinto
-
Tutkinto
-
Helsinki
-
Oppisopimus
Dieettikokki | Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto
-
Tutkinto
-
Helsinki
-
Hybriditoteutus
Tulityökorttikoulutus
-
Tutkinto
-
Porvoo
-
Oppisopimus
Ravintolakokki tai Suurtalouskokki | Ruokapalvelujen ammattitutkinto
-
Tutkinto
-
Porvoo
-
Oppisopimus
Ravintolakokki tai Suurtalouskokki | Ruokapalvelujen ammattitutkinto
-
Tutkinto
-
Helsinki
-
Oppisopimus
Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto
-
Tutkinto
-
600 EUR
-
Helsinki
-
Lähiopetus
Tarjoilija (ravintola- ja cateringalan perustutkinto tai tutkinnon osia)
-
Työvoimakoulutus
-
0 EUR
-
Övertorneå
-
Lähiopetus
Kokki (ravintola- ja cateringalan perustutkinto tai tutkinnon osia)
-
Työvoimakoulutus
-
0 EUR
-
Övertorneå
-
Lähiopetus
Täydennä ja päivitä ammattitaitoasi ravintola-alalla
Ravintola-ala on jatkuvasti kasvava toimiala, joka tarjoaa työmahdollisuuksia niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Ravintola-ala on hyvin monipuolinen ala, jolla työskennellessä työtehtävät vaihtelevat yrityksen ja erikoistumissuunnan mukaan.
Ravintola-alan opinnot ovat yleensä hyvin käytännönläheisiä ja ne kytkeytyvät vahvasti työelämään. Opinnot sisältävät usein lukuisia työharjoitteluita alan yrityksissä, jolloin opiskelija saa todenmukaisen kuvan toimialasta ja sen työtehtävistä.
Ravintola-ala tarjoaa useita koulutusmahdollisuuksia
Useimmiten ravintola-alalla työskentelevältä vaaditaan tutkinto. Ammatillisia koulutuksia ovat matkailualan perustutkinto sekä hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto. Ammattikorkeakoulusta valmistutaan restonomiksi. Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto on alan ammattilaisen pätevöitymiseen ja osaamisen osoittamiseen tarkoitettu tutkintokoulutus.
Perinteisen koulutuksen lisäksi tutkinnon voi suorittaa joustavasti työssäoppimisena tai oppisopimuksella.
Syvennä ja päivitä ravintola-alan ammattitaitoa tutkinnoilla tai lyhytkursseilla
Ravintola-alan yritysten elinkaari on usein lyhyt ja kilpailu on kovaa. Lisäksi kuluttajien kulutustottumukset ja ruokatrendit vaihtelevat merkittävästi. Myös lakimuutokset esimerkiksi alkoholilainsäädännössä vaikuttavat ravintola-alalla työskentelyyn. Tämän vuoksi pelkkä tutkinto ei aina riitä, vaan alalla työskentelevän on seurattava alan muutoksia jatkuvasti ja kehitettävä ammattitaitoaan täydennyskoulutuksissa.
Ravintola-alan ammattipätevyyttä voi syventää erilaisilla lyhytkursseilla, mutta myös lisätutkinnoilla. Koulutusaiheita ovat esimerkiksi:
- erityisruokavaliot
- viinikurssit
- ravintola-alan talous
- mestarin tutkinnot, kuten kondiittorimestari.
Koska ala on kansainvälinen, koulutuksia järjestetään paljon myös englanniksi ja ruotsiksi.
Lähteet: Ammattinetti