Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-7 yhteensä 7 tulosta
Näyttää 1-7 yhteensä 7 tulosta
 

Ravitsemusneuvonnan koulutuksessa opit hyvinvointia edistäviä ratkaisuja

Oikeanlainen ravinto on yksi tärkeimmistä terveyttä edistävistä tekijöistä. Suomalaisen käsityksen mukaan oikeaoppisiin ravitsemussuosituksiin kuuluu muunmuassa energian saannin ja kulutuksen tasapainottaminen, riittävä ravintoaineiden saanti, kovan rasvan vähäinen käyttö ja alkoholinkulutuksen pitäminen kohtuullisena. Monipuolisuus ja kohtuus ovat avainsanoja terveelliselle ruokavaliolle. Fyysinen aktiivisuus lisättynä oikeanlaisiin ruokailutottumuksiin pienentää lihomisen riskiä ja ylläpitää terveyttä. 

Ravitsemusneuvonta opettaa parempia ruokatottumuksia ja tervettä suhtautumista ravintoon ja sen vaikutuksiin. Ravitsemusneuvonnan kurssit ja koulutukset tutustuttavat sinut erilaisiin ravitsemussuosituksiin ja ruokavalioihin.

Ravitsemusneuvonnasta hyötyy jokainen

Oikeanlaisen ravinnon tuntemuksesta on hyötyä ihan jokaiselle. Erityisesti laihduttajien ja esimerkiksi vanhusten on äärimmäisen tärkeää haalia itselleen monipuoliset ravintotottumukset, jotta ruoasta voidaan saada kaikki tarpeelliset ravintoaineet.

Ravinnon monipuolisuus on tärkeää myös riittävän vitamiinien saannin kannalta. Ravitsemusneuvonnan kursseilla saat hyödyllistä tietoa painonhallintaan, terveyteen ja hyviin elämäntapoihin liittyen.

Millaisia aiheita ravitsemusneuvonnan koulutukset voivat käsitellä?

Ravitsemusneuvontakoulutus voi käsitellä esimerkiksi

  • nykyisen tilanteen analysointia
  • painonhallintaa
  • mikä painonpudotusrytmi sopii kenellekin
  • oikeanlaisessa ruokavaliossa pysymistä
  • ruoka-annoksien oikeaoppista kokoamista lautaselle
  • eri ruoka-aineiden ravintoarvoja ja terveysvaikutuksia
  • erilaisia syömishäiriöitä ja niiden hoitoa
  • urheiluravitsemusta

Ravitsemusterapeuteille riittää kysyntää

Ravitsemusterapeuteille on entistä enemmän kysyntää, sillä nykyaikana ollaan aiempaa kiinnostuneempia eri ruokavalioista ja omaan hyvinvointiin ollaan valmiita satsaamaan rahaa.

Ravitsemusterapeutin on tunnettava mm. ravitsemusterapiat, ravitsemustilan ja ruoankäytön selvittämismenetelmät, ruokavaliot, ravitsemushoidot sekä elintarvikkeet ravintosisältöineen. Kouluttautumalla asianmukaisesti hankit tarvittavat tietotaidot toimiaksesi ravintoterapeuttina.

Ravitsemusterapeutti pyrkii löytämään asiakkaan tarpeisiin ja arkeen sopivia ratkaisuja, jotka edistävät tämän hyvinvointia. Ravitsemusterapia ei ole vain ravitsemusohjeiden jakamista, vaan ravitsemusterapeutin vastaanotolla keskitytään motivoivaan keskusteluun, mikä auttaa asiakasta tekemään pysyviä elämäntapamuutoksia. Ravitsemusneuvonnan koulutukset auttavat saamaan kokonaisvaltaisen käsityksen ihmisen hyvinvoinnista sekä ravinnon vaikutuksesta siihen.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Terveystalo, Ammattinetti

Vertaile koulutuksia