Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Kehitysvamma-alan ammattitutkinto

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
400 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 400 EUR)
Joustava aloitus
Haku päättyy: Jatkuva haku
   
Forssa
Työelämän tutkinnot
Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä

Kehitysvamma-alan ammattitutkinto

Kehitysvamma-alan ammattitutkinto on tutkinto, jonka voi suorittaa työn ohella ilman muodollisia pohjakoulutusvaatimuksia. Voit suorittaa tutkinnon joko

  • osallistumalla valmistavaan koulutukseen eli lähipäivien teoriaopetukseen ja osoittamalla osaamisesi työpaikalla järjestettävissä näytöissä aina tutkinnon osittain TAI
  • Jos olet toiminut pitkään laaja-alaisissa kehitysvamma-alan työtehtävissä ja omaat myös riittävän tietopuolisen osaamisen, voit suorittaa tutkinnon ilman valmistavaa koulutusta osoittamalla osaamisesi suoraan tutkintotilaisuuksissa.

Koulutuksen toteutus

Valmistavassa koulutuksessa kartutat taitoasi tukea, hoitaa ja ohjata kehitysvammaista henkilöä ja hänen läheisiään eri tilanteissa, elämänvaiheissa sekä erilaisissa toimintaympäristöissä. Saat työsi tueksi uusinta tietoa kehitysvammaisuudesta sekä kehitysvammaisille henkilöille ja heidän läheisilleen tarkoitetuista palveluista. Valmistavan koulutuksen lähipäiviä on kerran kuukaudessa lukuunottamatta kesä-heinäkuuta.

Opiskelun henkilökohtaistaminen

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet.

Opiskelija, jolla on kattava ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa myös suoraan näytöissä, ilman osallistumista valmistavaan koulutukseen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kehitysvamma-alan ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka työskentelevät toiminta- ympäristöissä, joissa eri-ikäiset kehitysvammaiset ihmiset asuvat, opiskelevat, tekevät työtä tai ovat palveluiden käyttäjinä.

Kustannukset

Osallistumismaksu koko tutkinnollle 400€. Koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa omaehtoista ammatillista koulutusta. Maksuja ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimusasioissa ota yhteyttä oman alueesi oppisopimusviranomaiseen.

Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville. Selvitä, täyttyvätkö työttömyysetuudella opiskelun ehdot osaltasi. Ota yhteyttä omaan TE-toimistoosi ennen opintoihin hakeutumista.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kehitysvamma-alan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä Facebookissa

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä

»Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä somessa

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymästä löydät Forssan ammatti-instituutin ja Faktia Oy:n koulutuspalvelut. LHKK:sta löytyy osaajia liike-elämän, palvelualojen, rakentamisen ja teollisuuden tarpeisiin. Laaja koulutusalojen kirjo mahdollistaa monipuoliset koulutus- ja kehittämisratkaisut perusammattitaidon hankkimisesta esimiestason osaamiseen asti. Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymässä voit suorittaa työelämän arvostaman ammatillisen perus-, ammatti-...


Lue lisää kouluttajasta Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä

Saksankatu 27
30100 Forssa

 Näytä puhelinnumero
www.lhkk.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,3)
Perustuu 20 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Kehitysvamma-alan ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Aikaa työlle. Aikaa elämälle.

Laadukkaat ensiapukurssit ovat saatavilla nyt yhdistelmäkursseina. Opiskele osa verkossa ja osa lähiopetuksena, kun sinulle sopii.