Maalari, pintakäsittelyalan perustutkinto, rakennusmaalauksen osaamisala

Taitotalo, paikassa Helsinki
Kesto
n. 22 kuukautta
Kesto
n. 22 kuukautta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Maalari, pintakäsittelyalan perustutkinto, rakennusmaalauksen osaamisala

Taitotalo
Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija hankkii sellaiset ammatilliset valmiudet, joiden avulla hän pystyy suorittamaan pintakäsittelyalan perustutkinnon näyttötutkintona ja työllistymään maalarin työtehtäviin. Seuraava aloitus 13.8.2024.

Koulutus antaa opiskelijalle perusvalmiudet työskennellä alan töissä itsenäisesti tai työryhmän jäsenenä ja asiakaslähtöisesti, pintakäsittelyalan monipuolisissa erilaisissa asiakaskohteissa ja työtehtävissä. Koulutuksen suoritettuaan opiskelija kykenee itsenäisesti valitsemaan oikeat materiaalit, työvälineet ja työtavat. Opiskelija ymmärtää työturvallisuuden, taloudellisuuden, asiakaspalvelun ja yrittäjyyden merkityksen. Suoritettavat tutkinnon osat riippuvat kunkin opiskelijan omasta taustasta ja osaamisesta.

Maalari on rakennusalan iloinen monitaituri, joka nauttii käsillä tekemisestä

Tutkinnon rakenne

Pintakäsittelyalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Pintakäsittelyalan perustutkinto koostuu kahdesta pakollisesta tutkinnonosasta ja neljästä valinnaisesta osasta, henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Valinnaisista osista yksi saa olla osa toisesta tutkinnosta.
Jokaisen tutkinnonosan koulutuksessa opiskelijalle annetaan opetusta työn suorittamiseen, työsuunnitelman laadintaan, määrälaskentaan, työturvallisuuteen ja ympäristöasioihin sekä työn laatukriteereihin.

Pakolliset tutkinnon osat:

Rakennusmaalauksen osaamisala

 • Rakennusten korjausmaalaus 50 osp
 • Uudisrakennusmaalaus 35 osp

Yhteiset tutkinnon osat:

 •  Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen 11 osp
 •  Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen 6 osp
 •  Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen 9 osp
 •  Yhteisten tutkinnon osien valinnaiset 9 osp

 
Taitotalossa opiskeltavat valinnaiset osat:

 • Pientalojen ulkomaalaus 15 osp
 • Rakennuspintojen ruiskumaalaus 15 osp
 • Ruiskutasoitetyöt 30 osp
 • Rakennuspintojen restaurointi 15 osp
 • Tapetointi 15 osp
 • Lattianpäällysteiden uusiminen 15 osp
 • Puupintojen pintakäsittelyt 15 osp
 • Vedeneristyksen perustyöt 15 osp
 • Sisämaalaustyöt 15 osp
 • Koristemaalaus 15 osp
 • Mukailumaalaus 15 osp
 • Erikoismaalaus 15 osp

Tietoa tutkinnon perusteista

Tutkintokoulutus

Opiskelijan aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa tutkintokoulutuksen kestoon. Tutkinnon suorittamispolku ja -aika ovat yksilöllisiä – keskimääräinen kesto noin 1,5 - 2 vuotta. Taitotalossa sinulla on mahdollisuus myös kansainväliseen vaihtoon opintojen aikana. Ammatillinen perustutkinto antaa myös jatko-opintokelpoisuuden mm. ammattikorkeakouluopintoihin.

Tietoa ammatillisesta koulutuksesta.

Opiskelijaksi soveltuminen

Opiskelijalla tulee olla hyvä fyysinen kunto, ei allergioita, ei korkeanpaikan kammoa. Suomen kielen taidot tulee olla tasoa B1.1. Opiskelijalla tulee olla työelämävalmiudet ja kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää.

Opiskelijamaksu

Koulutus on maksuton omaehtoinen koulutus, jonka aikana opiskelija hankkii osaamista työelämässä oppimisen jaksoilla koulutussopimuksella. Omaehtoinen päiväkoulutus sisältää ilmaisen aterian lähiopetuspäivinä.

 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Maalari, pintakäsittelyalan perustutkinto, rakennusmaalauksen osaamisala, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Maalari, pintakäsittelyalan perustutkinto, rakennusmaalauksen osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu