Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset tänne »

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, Ohjelmistokehittäjä, (Front-End)

Taitotalo
Yhteenveto
0 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 0 EUR)
   
Helsinki
Tutkinto
Taitotalo

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, Ohjelmistokehittäjä, (Front-End)

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, Ohjelmistokehittäjä, (Front-End)

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon valmistavan koulutuksen kautta opit mm.:

  • web-ohjelmointia hyödyntäen ohjelmistokehitysympäristöä
  • hyödyntämään rajapintoja ja käsittelemään tietoa
  • toimimaan erilaisissa ohjelmistojen kehitystehtävissä osana tiimiä
  • toimimaan erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa käyttäen tietoteknistä ympäristöä hyväksi
  • suunnittelemaan ohjelmiston toteutuksen ja varmistamaan toteutettavien toimintojen laadun julkaisukuntoon

Tutkintoon valmistavan koulutuksen sisältö on suunniteltu ohjelmistokehittäjän tutkintonimikkeen pakollisten tutkinnon osien ja sitä palvelevien valinnaisten tutkinnon osien pohjalta. Koulutus on ammatillisen osaamisen hankkimista ja kehittämistä, ja sen tarkoituksena on tukea Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittamista.

Tutkinnon rakenne

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto suoritetaan osoittamalla tutkinnonperusteissa vaadittu osaaminen näytöin aidoissa työtehtävissä. Koulutukseen sisältyy useampi työssäoppimisjakso ja tutkinto tulisi suorittaa näiden jaksojen aikana. Tutkinnon suorittajan olisi hyvä löytää sellainen työssäoppimispaikka, jossa työtehtävät mahdollistavat yhden tai useamman tutkinnon osan suorittamisen.

Huom! Uudet Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon perusteet astuvat voimaan 1.8.2020. Mikäli opinnot alkavat ennen 1.8.2020, sovelletaan nykyisiä tieto- ja viestintätekniikan (datanomi) perustutkinnon perusteita.

Tutkinnon osan ammattitaitovaatimukset määrittävät, mitä tutkinto-opiskelijan tulee osata suorittaessaan kyseistä tutkinnon osaa. Perehtymällä 1.8.2020 voimaanastuviin tutkinnon perusteisiin ePerusteet-palvelun avulla tuet opintojesi suunnittelua ja edistymistä.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista. Ammatillisissa perustutkinnoissa on ammatillisten tutkinnon osien (145 osaamispistettä) lisäksi yhteisiä tutkinnon osia (35 osaamispistettä).

Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat:
• Tieto- ja viestintätekniikan perustehtävät, 25 osp
• Ohjelmointi, 45 osp
• Ohjelmistokehittäjänä toimiminen, 45 osp

Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat (yhteensä vähintään 30 osp):
• Verkkopalvelun tekninen toteuttaminen, 15 osp
• Digitaalisen median mallinnus ja tulostus, 15 osp​​​​​​​
• Yritystoiminnan suunnittelu, 15 osp​​​​​​​

Yhteiset tutkinnon osat:
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, 11 osp
• Matemaattis- ja luonnontieteellinen osaaminen, 6 osp
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen, 9 osp
• Lisäksi yhteisiin tutkinnon osiin tulee sisältyä valinnaisia osaamistavoitteita opiskelijan valitsemasta yhdestä tai useammasta yhteisestä tutkinnon osasta ja tutkinnon osan osa-alueelta tai osa-alueilta siten, että yhteisten tutkinnon osien 35 osaamispisteen laajuus täyttyy.​​​​​​​

Tutkintokoulutus

Opiskelijan aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa tutkintokoulutuksen kestoon. Tutkinnon suorittamispolku ja -aika ovat yksilöllisiä – keskimääräinen kesto on noin 2 vuotta.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, johon sisältyy lähiopetusta (n. 3 pv/vko), ohjattua itseopiskelua, verkko-oppimista sekä työssäoppimista. Tavoitteena on käytännönläheinen ja aktiivinen tapa opiskella. Arvioitu työmäärä on noin 30-40h/viikko.

Ammatilliseen koulutukseen valituille opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma koulutuksen ja tutkinnon suorittamiseksi. Opiskelijan tai opiskelijaksi hakeutuvan aiemmin hankkima osaaminen selvitetään, ja sen pohjalta suunnitellaan, millaista osaamista hän tarvitsee sekä miten hän osaamista hankkii.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse. Tutkinnon voi suorittaa ilman valmistavaa koulutusta osoittamalla tutkinnon perusteissa vaadittava ammattitaito suoraan näytöin.

Tutkinnon suorittanut saa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin sekä voi suorittaa ICT-alan ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.

Opiskelijaksi soveltuminen

Ohjelmistokehittäjänä tarvitset loogista ajattelukykyä ja kykyä tulla ihmisten kanssa toimeen. Hakijana sinulta edellytetään hyvää kirjallista ja suullista suomen kielen osaamista sekä englannin kielen osaamista (materiaalit osin englanninkielisiä). Hyvät projektinhallintataidot, itsenäinen ote sekä halu oppia jatkuvasti uutta ovat luontevia opiskeluvalmiuksia ohjelmistokehittäjäksi suuntaaville.

Koulutus soveltuu mm. seuraavissa tehtävissä työskenteleville tai näihin tehtäviin aikoville:

• verkkokaupan tai -asioinnin kehittäjä
• sovelluskehityksessä toimiva määrittelijä, suunnittelija, kehittäjä, testaaja tai ohjelmoijaharjoittelija
• web-ohjelmoija tai -ylläpitäjä
• erilaiset ohjelmistotestaukseen tai ohjelmiston suunnitteluun liittyvät projektitehtävät

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet tai olet hakeutumassa ICT-alalle sekä olet suorittanut peruskoulun tai ylioppilastutkinnon.

Opiskelijamaksu

Tutkintokoulutuksen rahoittaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö.
• Omaehtoinen ammatillinen koulutus on valtionosuusjärjestelmän puitteissa opiskelijalle maksuton. Paikkoja on rajoitetusti.
• Oppisopimuskoulutuksena: opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta.

Molemmissa rahoitusmuodoissa opiskelijat kustantavat mahdolliset oppikirjansa itse. Omaehtoinen aikuiskoulutus kuuluu Kelan opintotuen piiriin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, Ohjelmistokehittäjä, (Front-End), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, Ohjelmistokehittäjä, (Front-End)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, Ohjelmistokehittäjä, (Front-End) täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: