Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Työmaa-assistentin koulutus

Taitotalo
Yhteenveto
n. 6 kuukautta
13.9.2022
   
Lähiopetus
Helsinki
Työvoimakoulutus
Taitotalo

Työmaa-assistentin koulutus

Koulutus parantaa työllistymismahdollisuuksiasi työmaa-assistentiksi rakennusalan työnjohdon avuksi. Koulutuksessa perehdyt monipuolisesti rakennustyömaan projekti- ja toimistotöihin.

Koulutuksen käytyäsi ymmärrät taloudellisuuden, raportoinnin, asiakaspalvelun ja työturvallisuuden merkityksen rakennusalalla. Koulutuksen aikana on mahdollisuus suorittaa rakennusalan perustutkinnon osa tai osia.

Työmaa-assistentti on uusi ammattinimike, johon ei ole aiemmin ollut koulutusta.

Koulutuksen sisältö

Koulutus muodostuu rakennusalan ammattivaatimuksista, joita sovelletaan sinulle laadittavan henkilökohtaisen osaamisenkehittämissuunnitelman mukaan. Koulutukseen sisältyy teoriaosuuksia sekä työelämässä tapahtuva oppimisjakso. Saat valmiudet työllistyä alan työtehtäviin.

Koulutuksen teoriajakso sisältää muun muassa

 • EA1-korttikoulutus
 • projektitoiminnan pääpiirteet
 • rakennushankkeen logistiikka, hankinnat
 • rakennustuotannon toimintaympäristö, työmaakäytännöt
 • sopimustekniikan perusteiden ymmärtäminen
 • taloushallinto tarvittavilta osin
 • tietotekniikka
 • työehtoasiat
 • työmaan raportointi, henkilötietojen hallinnointi
 • työturvallisuuskorttikoulutus
 • tulityökorttikoulutus
 • työturvallisuuskäytänteet, kulunvalvonta
 • viestintä eri viranomaistahoille, yhteydenpito, asiakaspalvelu

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, joka sisältää lähiopetusta, etäopetusta ja työelämässä tapahtuvan oppimisjakson. 

Tutkintokoulutus

Koulutus kestää noin 5,5 kuukautta. Opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella. Ammatilliseen koulutukseen valituille laaditaan henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työssäoppimista (työpaikalla tapahtuvaa koulutusta). Lähiopetusjakso 13.9-28.10.2022 toteutetaan arkipäivisin klo 7.30 - 14.00. 

Työelämässä tapahtuva työssäoppimisjakso 31.10.2022 - 9.3.2023 suoritetaan rakennusalan yrityksissä. Yrityksissä ja työmailla noudatetaan työssäoppimispaikan työaikoja. Työelämässä tapahtuva oppimisjakso suoritetaan eri rakennuskohteiden työmaatoimistoissa.

Voit tutustua tutkinnon perusteisiin tarkemmin tästä.

Opiskelijaksi soveltuvat

Koulutukseen voivat hakeutua työttömät tai työttömyysuhan alaiset, yritteliäät henkilöt, joilla on hyvä palveluasenne ja kyky itsenäiseen työskentelyyn erilaisissa työympäristöissä. Kiinteistö- tai rakennusalan kokemus lasketaan eduksi. Työ edellyttää organisointitaitoja, tarkkuutta, tietotekniikan perusteiden hallintaa, yhteistyökykyä ja halukkuutta oppia uutta. Opiskelijaksi valittavalla tulee olla hyvä motivaatio ja kiinnostus työskentelyyn rakennusalalla. Suomen kielen osaaminen tulee olla hyvä. Valintaan vaikuttavat opiskelijan työelämävalmiudet sekä kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää.

Opiskelijamaksu

Työhallinnon valtionosuusrahoitteinen koulutus on sinulle maksutonta.

Koulutuksen aikaiset etuudet:

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://www.te-palvelut.fi/nain-asioit-kanssamme/te-palvelut/puhelinpalvelut/puhelin-koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Hakeminen

Haku koulutukseen päättyy 8.8.2022.  Koulutuksen numero on 706156.

Koulutus on suunnattu TE-toimiston tai kuntakokeilun työttömille, työttömyysuhan alaisille tai toistaiseksi lomautetuille asiakkaille. Työnhaun tulee olla voimassa. Perustele hakemukseesi huolella miksi juuri sinut pitäisi valita koulutukseen. Hakemusten perusteella valitaan osa hakijoista valintakokeeseen/haastatteluun. Valintakokeeseen tulee erillinen kutsu. Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä voivat olla esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen.

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus. Hakemuksen pääset täyttämään sivun alalaidassa olevan Hae tähän koulutuksen  -painikkeen kautta. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilun toimipisteessä ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon tai Kuntakokeilun toimipisteeseen.

Valintojen seuraaminen

Valintojen etenemistä voit seurata koulutusvalintojen jälkeen sähköisen asioinnin kautta (www.te-palvelut.fi -> sähköinen asiointi -> työvoimakoulutus -> koulutushakemusteni tilanne).

Terveysturvallisuus
Opetus järjestetään lähiopetuksena. Jos koronatilanne vaatii, voidaan koulutuksen toteutustapaa joutua muuttamaan.

Tutustu myös muihin Taitotalon työvoimahallinnon koulutuksiin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Työmaa-assistentin koulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Työmaa-assistentin koulutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Työmaa-assistentin koulutus täytä seuraavat tiedot: