Työmaa-assistentin koulutus

Koulutuksen käytyäsi ymmärrät taloudellisuuden, raportoinnin, asiakaspalvelun ja työturvallisuuden merkityksen rakennusalalla. Koulutuksen aikana on mahdollisuus suorittaa rakennusalan perustutkinnon osa tai osia.
Työmaa-assistentti on uusi ammattinimike, johon ei ole aiemmin ollut koulutusta.
Koulutuksen sisältö
Koulutus muodostuu rakennusalan ammattivaatimuksista, joita sovelletaan sinulle laadittavan henkilökohtaisen osaamisenkehittämissuunnitelman mukaan. Koulutukseen sisältyy teoriaosuuksia sekä työelämässä tapahtuva oppimisjakso. Saat valmiudet työllistyä alan työtehtäviin.
Koulutuksen teoriajakso sisältää muun muassa
- EA1-korttikoulutus
- projektitoiminnan pääpiirteet
- rakennushankkeen logistiikka, hankinnat
- rakennustuotannon toimintaympäristö, työmaakäytännöt
- sopimustekniikan perusteiden ymmärtäminen
- taloushallinto tarvittavilta osin
- tietotekniikka
- työehtoasiat
- työmaan raportointi, henkilötietojen hallinnointi
- työturvallisuuskorttikoulutus
- tulityökorttikoulutus
- työturvallisuuskäytänteet, kulunvalvonta
- viestintä eri viranomaistahoille, yhteydenpito, asiakaspalvelu
Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, joka sisältää lähiopetusta, etäopetusta ja työelämässä tapahtuvan oppimisjakson.
Tutkintokoulutus
Koulutus kestää noin 6 kuukautta. Opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella. Ammatilliseen koulutukseen valituille laaditaan henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi.
Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työssäoppimista (työpaikalla tapahtuvaa koulutusta). Lähiopetusjakso toteutetaan arkipäivisin klo 8.00 - 14.30.
Työelämässä tapahtuva työssäoppimisjakso suoritetaan rakennusalan yrityksissä 6.5.2024- 26.9.2024. Yrityksissä ja työmailla noudatetaan työssäoppimispaikan työaikoja. Työelämässä tapahtuva oppimisjakso suoritetaan eri rakennuskohteiden työmaatoimistoissa.
Voit tutustua tutkinnon perusteisiin tarkemmin tästä.
Opiskelijaksi soveltuvat
Koulutukseen voivat hakeutua työttömät tai työttömyysuhan alaiset, yritteliäät henkilöt, joilla on hyvä palveluasenne ja kyky itsenäiseen työskentelyyn erilaisissa työympäristöissä. Kiinteistö- tai rakennusalan kokemus lasketaan eduksi. Työ edellyttää organisointitaitoja, tarkkuutta, tietotekniikan perusteiden hallintaa, yhteistyökykyä ja halukkuutta oppia uutta.
Opiskelijaksi valittavalla tulee olla hyvä motivaatio ja kiinnostus työskentelyyn rakennusalalla. Alalla toimiminen edellyttää hyvää terveyttä.
Suomen kielen osaaminen tulee olla hyvä (taso B1.1), odotamme hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa. Valintaan vaikuttavat opiskelijan työelämävalmiudet sekä kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää.
Opiskelijamaksu
Työhallinnon valtionosuusrahoitteinen koulutus on sinulle maksutonta.
Koulutuksen aikaiset etuudet
Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9–16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai Chat -palvelusta ma-pe klo 9-16 Koulutusneuvonta - Henkilöasiakkaan neuvontapalvelut - Työmarkkinatori (tyomarkkinatori.fi).
Hakeminen
Haku koulutukseen päättyy 2.2.2024. Koulutuksen numero 717202.
Koulutus on suunnattu TE-toimiston tai kuntakokeilun työttömille, työttömyysuhan alaisille tai toistaiseksi lomautetuille asiakkaille. Työnhaun tulee olla voimassa.
Koulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen koulutushakemus: www.tyomarkkinatori.fi > Henkilöasiakkaat > Haussa oleva työvoimakoulutus > Kirjoita sanahaku kohtaan koulutuksen nimi tai numero 717202. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilun toimipisteessä ennen hakuajan päättymistä 2.2.2024. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon tai Kuntakokeilun toimipisteeseen.
Perustele hakemukseesi huolella miksi juuri sinut pitäisi valita koulutukseen. Hakemusten perusteella valitaan osa hakijoista valintakokeeseen/haastatteluun. Valintakokeeseen tulee erillinen kutsu sähköpostilla.
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).
Valintojen seuraaminen
Valintojen etenemistä voit seurata koulutusvalintojen jälkeen sähköisen asioinnin kautta (www.tyomarkkinatori.fi -> sähköinen asiointi -> työvoimakoulutus -> koulutushakemusteni tilanne).
Terveysturvallisuus
Opetus järjestetään lähiopetuksena. Jos koronatilanne vaatii, voidaan koulutuksen toteutustapaa joutua muuttamaan.
Tutustu myös muihin Taitotalon työvoimahallinnon koulutuksiin.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Työmaa-assistentin koulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.Seuraavat toteutukset
Ota yhteyttä
Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille
Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin. Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...
Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä