Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Haaveiletko arvostetun Aalto MBA for Executives -ohjelman suorittamisesta? Hae MBA-stipendiä 13.6. mennessä!💎

Työmaa-assistentin koulutus

Taitotalo
   
Helsinki
Työvoimakoulutus
Taitotalo

Työmaa-assistentin koulutus

Koulutuksen käytyäsi ymmärrät taloudellisuuden, raportoinnin, asiakaspalvelun ja työturvallisuuden merkityksen rakennusalalla. Koulutuksen aikana on mahdollisuus suorittaa rakennusalan perustutkinnon osa tai osia.

Työmaa-assistentti on uusi ammattinimike, johon ei ole aiemmin ollut koulutusta.

Koulutuksen sisältö

muodostuu rakennusalan ammattivaatimuksista, joita sovelletaan sinulle laadittavan henkilökohtaisen osaamisenkehittämissuunnitelman mukaan. Koulutukseen sisältyy teoriaosuuksia sekä työelämässä tapahtuva oppimisjakso. Saat valmiudet työllistyä alan työtehtäviin.

Koulutuksen teoriajakso sisältää muun muassa

 • EA1-korttikoulutus
 • projektitoiminnan pääpiirteet
 • rakennushankkeen logistiikka, hankinnat
 • rakennustuotannon toimintaympäristö, työmaakäytännöt
 • sopimustekniikan perusteiden ymmärtäminen
 • taloushallinto tarvittavilta osin
 • tietotekniikka
 • työehtoasiat
 • työmaan raportointi, henkilötietojen hallinnointi
 • työturvallisuuskorttikoulutus
 • tulityökorttikoulutus
 • työturvallisuuskäytänteet, kulunvalvonta
 • viestintä eri viranomaistahoille, yhteydenpito, asiakaspalvelu

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, joka sisältää lähiopetusta, etäopetusta ja työelämässä tapahtuvan oppimisjakson. 

Tutkintokoulutus

Koulutus kestää noin 5,5 kuukautta. Opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella. Ammatilliseen koulutukseen valituille laaditaan henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työssäoppimista. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin (klo 7.30 - 14.00) ja korttikoulutukset (klo 7.30 - 15.30). Työelämässä tapahtuvalla oppimisjaksolla noudatetaan työnantajan kanssa sovittuja työmaan aikatauluja klo 7.00 - 16.00 välisenä aikana. Työelämässä tapahtuva oppimisjakso 18.10.2021 - 4.3.2022 suoritetaan eri rakennuskohteiden työmaatoimistoissa. 

Voit tutustua tutkinnon perusteisiin tarkemmin tästä.

Opiskelijaksi soveltuvat

Koulutukseen voivat hakeutua työttömät tai työttömyysuhan alaiset, yritteliäät henkilöt, joilla on hyvä palveluasenne ja kyky itsenäiseen työskentelyyn erilaisissa työympäristöissä. Kiinteistö- tai rakennusalan kokemus lasketaan eduksi. Työ edellyttää organisointitaitoja, tarkkuutta, tietotekniikan perusteiden hallintaa, yhteistyökykyä ja halukkuutta oppia uutta. Opiskelijaksi valittavalla tulee olla hyvä motivaatio ja kiinnostus työskentelyyn rakennusalalla. Suomen kielen osaaminen tulee olla hyvä. Valintaan vaikuttavat opiskelijan työelämävalmiudet sekä kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää.

Opiskelijamaksu

Työhallinnon valtionosuusrahoitteinen koulutus on sinulle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta puhelinpalvelusta, Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Hakeminen

Haku koulutukseen päättyy 16.8.2021. Hakeminen tapahtuu oman työ- ja elinkeinotoimiston kautta tai Internetsivuilla www.te-palvelut.fi olevalla sähköisellä hakulomakkeella. Koulutuksen numero on 695306.

Valinnat suoritetaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Esivalinta tehdään koulutushakemusten perusteella, joten hakemuksessa on tärkeää tuoda esille soveltuvuus ja motivaatio koulutusohjelmaan sekä mahdollinen aiempi työkokemus ja opinnot. Hakemukseen kannattaa perustella, miksi juuri sinut pitäisi valita tähän koulutukseen. Kouluttaja kutsuu osan hakijoista haastatteluun.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä voivat olla esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen.

Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata  www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Koulutuksen löydät Te-hallinnon sivuilta uranumerolla 695306.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Työmaa-assistentin koulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Työmaa-assistentin koulutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Työmaa-assistentin koulutus täytä seuraavat tiedot: