Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Sähköpostihallinnan koulutus | Verkkokatu

Verkkokatu
Yhteenveto
2 tuntia
1 590 EUR + alv 24 %
Sopimuksen mukaan
   
Useita paikkakuntia
Räätälöity / Asiakaskohtainen koulutus

Sähköpostihallinnan koulutus | Verkkokatu

6 avainta sähköpostikaaoksen kesyttämiseksi_sähköpostihallinnan koulutus | Verkkokatu

Hallitsetko sinä sähköpostiasi vai toisin päin?


Kamppailetko näiden asioiden kanssa:

 • Inbox pursuaa viestejä ja se ahdistaa joka päivä

 • Jatkuva viestitulva keskeyttää työtäsi vähän väliä

 • Sähköposti vie jatkuvasti enemmän aikaa, ja koko ajan jää vähemmän aikaa keskittyä itse työn tekoon

 • Yhä enemmän mene aikaa tärkeiden viestien etsimiseen

30% työajasta kuluu sähköpostin parissa!

Tutkimusten mukaan ihmiset käyttävät yli 2h työpäivästä sähköpostiin, eli 30% työajasta kuluu sähköpostin parissa. Kaikki tuo aika on pois itse työnteosta. Keskittymistä haittaa myös ne kymmenet kerrat päivittäin, kun omaa työntekoa keskeytetään inboxilla käymisen vuoksi.

Haluaisitko oppia käyttämään sähköpostia niin, että se veisi enää vähän aikaa ja vaivaa päivästä, ja sähköpostin aiheuttamat keskeytykset saataisiin minimoitua?

Lukuisat sanomalehdet, mm. Helsingin Sanomat, ovat julkaisseet artikkeleita Minna Saariniemen kehittämistä sähköpostihallinnan menetelmistä.

Osallistuimme sähköpostikoulutukseen ja sen jälkeen:

1. Mailien katsominen kesken päivän on vähentynyt -> 
ei katkaise enää töitä
2. Minnan logiikka vähentää mailista tulevaa stressiä -> nopeat hommat alta pois ja muut työlistoihin ja inboxia tyhjäksi
3. Inboxin mailit vähentyneet valtavasti, ja sähköposti tuntuu olevan jo nyt paljon paremmin hallussa
4. Aiheutti meillä keskustelua ylipäätään sisäisen viestinnän käytännöistä ja muutos niissä näkyy varmasti myös pidemmällä aikajänteellä

— Matti Ikäläinen, Toimitusjohtaja, bGH

Mitä tehoton sähköpostin käyttö maksaa?

Sähköpostiin käytetyn ajan voi puolittaa, kun tietää miten sen tekee. Eli lasketaanpa kustannukset sille, että työntekijöillä menee yksi tunti päivässä hukkaan tehottoman sähköpostin käytön vuoksi.

Tässä esimerkissä tarkastellaan 25 ihmisen yksikköä, käytetään suomalaisten keskimääräistä tuntipalkkaa 19 euroa/h ja muutetaan sitten tulos kuukausikustannukseksi.

25 x 19 x 21,5 = 10 200 euroa/kk

Eli vuositasolla kyseinen yksikkö maksaa työntekijöiden tehottomasta sähköpostin käytöstä 122 000 euroa. Entä jos kaiken tuon hukkaan menneen ajan ja rahan voisi käyttää työntekoon? Ja samalla pienentyisi työntekijöiden kokema stressi, ahdistus ja keskeytykset.

Henkilöstömme osallistui Minnan sähköpostinhallinnan koulutukseen ja kaikki olimme erittäin tyytyväisiä. Sähköpostikäyttäytymisemme on koulutuksen jälkeen muuttunut hyvin erilaiseksi. Käytämme aikaa siihen nyt paljon vähemmän ja todella paljon tehokkaammin. Ja opimme samalla, miten voimme olla aiheuttamatta lisää sähköposti-päänvaivaa muille :)

— Maiju Leisti, Toimitusjohtaja, Prandia

Koulutuksen sisältö

 1. Siivoa inbox: Sadat ja tuhannet viestit inboxissa muistuttavat keskeneräisistä asioista, ja sinne unohtuu helposti tärkeitä viestejä. Aloitetaan sähköpostin hallinta siivoamalla inbox vanhoista viesteistä.
 2. Rakenna pato: Ihmiset lähes musertuvat jatkuvan viestitulvan alla. Opetellaan rakentamaan pato, jolloin tulevien viestien määrä vähenee.
 3. Sähköpostietiketti: Epäselvät ja rönsyilevät viestit johtavat siihen, että tärkeitä viestejä ymmärretään väärin tai niitä ei edes avata. Sähköpostietiketti opettaa kirjoittamaan sellaisia viestejä, jotka avataan ja joihin myös vastataan.
 4. Taltuta sähköpostiuteliaisuus: Opetellaan taltuttamaan jatkuviin keskeytyksiin johtavaa sähköpostiuteliaisuutta, ja vaalimaan sitä tärkeää keskittymisen tilaa, jossa työnteko on tehokasta ja laatu parasta.
 5. Arkistoi järkevästi: Käyttämällä arkistointia järkevästi vapautuu muistikapasiteettia ja saadaan mielenrauhaa. Opetellaan arkistoimaan tärkeät viestit niin, että ne löytyvät helposti.
 6. Tehokas sähköpostirutiini: Opetellaan viestien käsittelemiseen tehokas rutiini, jonka avulla sähköposti vie enää vähän aikaa ja vaivaa päivästä, ja sähköpostin aiheuttamat keskeytykset saadaan minimoitua.


Koulutus perustuu kirjaan

Näin puolitat sähköpostiin käyttämäsi ajan

Koulutus perustuu Minna Saariniemen kirjoittamaan kirjaan Näin puolitat sähköpostiin käyttämäsi ajan. Saatte kirjan omaksenne koulutuksen yhteydessä.

Palautetta koulutuksen käyneiltä

 • "Todella hyvä koulutus, laittoi ajattelemaan sähköpostia aivan eri lailla kuin ennen"
 • "Koulutuksen parasta antia oli selkeät toimintamallit sähköpostin hallitsemiseksi"
 • "Hyvä, että kalvoissa oli avainsanoja ja saatiin materiaalia myös omaan käyttöön"
 • "Saimme selkeät toimintamallit sähköpostin hallitsemiseksi"
 • "Koulutuksessa parasta oli käytännönläheiset opit, joita sekä itse että kollegat ovat heti ottaneet käyttöön"
 • "Selkeä esitys, johdonmukainen, käytännönläheinen"
 • "Konkreettiset esimerkit tehokkaasta sähköpostin kansiorakenteesta"
 • "Hyvät käytännöt, todella toimivia"
 • "Parasta koulutuksessa oli kouluttajan rohkeus esittää reippaita näkemyksiä sähköpostin vaikutuksesta työelämässä"

Koulutuksen hinta

Koulutus kestää n. 2h riippuen osallistujien aktiivisuudesta. Toivon aktiivisuutta, että voidaan puhua juuri niistä ongelmista, jotka ovat kuulijoille aktiivisia. Osallistujamäärä/koulutus on max 40.

Koulutuksen hinta on 1 590 € + alv.


Avainnippu osallistujille

Jokainen osallistuja saa koulutuksesta Avainnipun eli 6 sivua sisältävän tiedoston, jossa kerrataan jokaisen ongelman ratkaisu.

Näin osallistujien ei tarvitse muistaa ulkoa, mistä on puhuttu pari tuntia. Ja he pääsevät välittömästi omalla työpisteellään laittamaan käytäntöön koulutuksessa oppimiaan menetelmiä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sähköpostihallinnan koulutus | Verkkokatu, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu kaikille, jotka ovat tekemisissä tietokoneen ja sähköpostin kanssa. 

Tutkinto / todistus

Kouluttaja Minna Saariniemi on koulutukseltaan diplomi-insinööri.

Koulutuspaikka

Koulutus järjestetään sovitusti yrityksesi toimitiloissa.

Kouluttaja

Minna SaariniemiKouluttajana toimii asiantunteva ja inspiroiva Minna Saariniemi.

Minna Saariniemi on ajanhallinnan kouluttaja ja kirjailija. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri, ja hänen kehittämistä menetelmistä on julkaistu artikkeleita mm. Helsingin Sanomissa (3 kpl), TTT-lehdessä, Etelä-Suomen Sanomissa, Keskisuomalaisessa, Savon Sanomissa, Kotitalo-lehdessä ja Keski-Uusimaassa. Saariniemi opettaa ajanhallintaa ja sähköpostin hallintaa myös Järvenpään Opistossa ja Keravan Opistossa.

Minna Saariniemi on kirjoittanut kaksi kirjaa, luonut kolme verkkokurssia ja hän tarjoaa yrityksille seuraavia koulutuksia:

 • Ajanhallinnan koulutus
 • Sähköpostihallinnan koulutus
 • Ajanhallinnan luento

Saariniemellä on aito halu auttaa yrityksiä löytämään ne keinot, joiden avulla töitä voidaan tehdä tehokkaammin ja siten parantaa yrityksen tulosta. Vastaavasti ihmisiä hän auttaa toimimaan järkevämmin ja ottamaan parempaa kontrollia tekemisistään, joka lisää työssä viihtyvyyttä.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 1590 € + alv. Max 40 henkilöä / koulutus.

Koulutuksella on täysi tyytyväisyystakuu, eli maksat vain jos koet että koulutuksesta on ollut hyötyä työpaikallasi.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sähköpostihallinnan koulutus | Verkkokatu? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Verkkokatu

VerkkokatuVerkkokatu – tehoa ja viihtyvyyttä työpäiviin

Tehokas ajankäyttö ja kyky organisoida tehtäviä ovat avainasemassa, kun tavoitellaan hyviä tuloksia ja työssä viihtyvyyttä. Verkkokatu on helsinkiläinen yritys, joka tarjoaa yrityksille koulutuksia ja verkkokoulutuksia. Koulutusten tavoitteena on tarjota työntekijöille työkaluja, jotka auttavat oman työpäivän hallinnassa ja työtehtävien suunnittelussa. Silloin työntekijän...


Lue lisää kouluttajasta Verkkokatu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Verkkokatu

Parivaljakonkuja 2
00410 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
verkkokatu.fi

Arvioinnit

Matti Ikäläinen, Toimitusjohtaja, bGH
(5)
1. Mailien katsominen kesken päivän on vähentynyt -> ei katkaise enää töitä 2. Minnan logiikka vähentää mailista tulevaa stressiä -> nopeat hommat alta pois ja muut työlistoihin ja inboxia tyhjäksi 3. Inboxin mailit vähentyneet valtavasti, ja sähköposti tuntuu olevan jo nyt paljon paremmin hallussa 4. Aiheutti meillä keskustelua ylipäätään si...
Näytä kokonaan
Maiju Leisti, Ravintoloitsija, Prandia
(5)
Henkilöstömme osallistui Minnan sähköpostinhallinnan koulutukseen ja kaikki olimme erittäin tyytyväisiä. Sähköpostikäyttäytymisemme on koulutuksen jälkeen muuttunut hyvin erilaiseksi. Käytämme aikaa siihen nyt paljon vähemmän ja todella paljon tehokkaammin. Ja opimme samalla, miten voimme olla aiheuttamatta lisää sähköposti-päänvaivaa muille :)
Laura Sundell, Asiakkuuspäällikkö, DI, Helsingin Seudun Liikenne
(5)
Koulutuksessa parasta oli käytännönläheiset opit, joita sekä itse että kollegat ovat heti ottaneet käyttöön.
Arvioinnit
Sähköpostihallinnan koulutus | Verkkokatu
Arvioinnit
(5,0)
Perustuu 4 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Arvioinnit kouluttajasta
(5,0)
Perustuu 5 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Sähköpostihallinnan koulutus | Verkkokatu täytä seuraavat tiedot: