Kartonkikoneen kuivatusosan hallinta ja sali-ilmastointi

Taitotalo, paikassa Lappeenranta
Kesto
2 päivää
Hinta
1 100 EUR + alv 24 % (yht. 1 364 EUR)
Seuraava toteutus
30 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
2 päivää
Hinta
1 100 EUR + alv 24 % (yht. 1 364 EUR)
Seuraava toteutus
30 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Oletko valmis? Ilmoittaudu koulutukseen!

Kartonkikoneen kuivatusosan hallinta ja sali-ilmastointi

Taitotalo

Höyryn ja lauhteen oikeaoppinen käyttö parantaa tehtaasi energiataloutta ja tuottavuutta!

Jos haluat syventää osaamistasi kartonki- ja paperitehtaan höyry- ja lauhdejärjestelmien toiminnoista sekä tehtaan energiataloudesta, tämä on sinulle juuri oikea kurssi. Tieto, jonka avulla voit paremmin hallita ja optimoida prosessin energiatehokkuutta säästäen arvokasta resurssia samalla kun pienennät ympäristövaikutuksia on arvokas. Kurssilla käydään käytäntöihin pohjautuen läpi tehtaan höyrytekniikka ja lämmöntalteenotto alan kokeneiden ammattilaisten opastamana! 
 

Kartonki- ja paperitehtaiden energiatalouden perusteet

Kurssi alkaa perusteista, joissa käsitellään energiankulutusta, energiantuotantoa ja energianhallintaa kartonki- ja paperitehtaissa. Ymmärrät paremmin energiavirtojen hallintaa ja energiansäästön merkitystä tehtaallasi.

Höyryjärjestelmien toiminta ja optimointi

Saat syvällistä tietoa höyryntuotannosta, höyryn laadusta, höyryn jakelusta ja höyryjärjestelmien komponenteista. Opit tunnistamaan mahdolliset energiahäviöt ja kehittämään tehokkaampia höyryjärjestelmiä.

Lauhdejärjestelmien hallinta

Tutustut lauhdejärjestelmien toimintaan ja niiden rooliin tehtaasi energiataloudessa. Opit lauhteen käsittelyn,  ja hyödyntämään lauhdejärjestelmän lämpöenergiaa tehokkaasti.

Energiatalouden optimointi

Saat vinkkejä ja työkaluja energiatehokkuuden parantamiseen kartonki- ja paperitehtaassasi. Opit hyödyntämään jätelämpöä, hukkalämpöä ja uusiutuvia energialähteitä tehokkaammin, mikä johtaa sekä kustannussäästöihin että ympäristöystävällisempään toimintaan.

Käytännön esimerkit ja tapaustutkimukset

Kurssi sisältää käytännön esimerkkejä kartonki- ja paperitehtaiden höyry- ja lauhdejärjestelmien tehokkuuden parantamisesta. Näiden avulla voit soveltaa oppimaasi omaan tehtaaseesi ja löytää  energiatehokkuuden haasteisiin. 

Ohjelmassa

  • höyry-/lauhdeteoria
  • höyry- ja lauhdejärjestelmätyypit 
  • sali-ilmastointi ja lämmön talteenotto

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

30 syyskuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Lappeenranta
  • suomi

Kohderyhmä

vuoromestareille, rakennesuunnittelijoille, paperi- ja kartonkikoneiden operaattoreille, kunnossapidosta ja käynnissäpidosta vastaaville sekä prosessiteollisuuden tutkintoihin valmistautuville.

Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo on Suomen suurin aikuisten ammatillinen kouluttaja ja yritysten kumppani. Laitamme likoon kaiken kokemuksemme, koulutamme ja valmennamme rohkeita työelämän osaajia.  Taitotalon koulutukset ja valmennukset on suunniteltu siten, että opiskelu on yhdistettävissä kiireiseenkin elämänrytmiin. Koulutusta on päivisin, iltaisin sekä verkossa. Lähikoulutuksia...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu