Paperin ja kartongin laatuominaisuudet ja niiden mittaaminen

Taitotalo, paikassa Lappeenranta
Kesto
2 päivää
Hinta
1 100 EUR + alv 24 % (yht. 1 364 EUR)
Seuraava toteutus
9 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
2 päivää
Hinta
1 100 EUR + alv 24 % (yht. 1 364 EUR)
Seuraava toteutus
9 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Oletko valmis? Ilmoittaudu koulutukseen!

Paperin ja kartongin laatuominaisuudet ja niiden mittaaminen

Taitotalo

Tervetuloa kartongin- ja paperin laatuominaisuuksien mittaamisen kurssille!

Mitä on opasiteetti, vaaleus, kiilto, L*a*b*, PPS ja Gurley? WVTR? Entäpä Cobb, Robinson, mottling? Eikä siinä vielä  kaikki! 

Haluatko oppia arvioimaan kartongin ja paperin laatuominaisuuksia tarkasti ja luotettavasti? Etsitkö keinoja parantaa valmistamasi tuotteen laatua? Tule mukaan kurssillemme, jossa opit kaiken tarvitsemasi kartongin ja paperin mittaamisesta ja tulosten tulkinnasta!

Sisältö

Kurssilla käydään läpi kartongin ja paperin keskeiset laatuominaisuudet ja niiden mittaaminen. Mitä mitataan, miksi mitataan, millä mitataan, ja mitä mittaustulokset kertovat tuotannosta ja tuotteiden toimivuudesta loppukäytössä? Keskitymme mittausperusteisiin, mittaustapoihin ja tulkintoihin, jotka liittyvät kartonki- ja paperituotteiden laatuominaisuuksien arviointiin. Mitä informaatiota tulokset antavat tuotteen valmistusprosessin toimivuudesta ja valmiin lopputuotteen laadusta?

Kaksipäiväinen kurssi käy läpi runsaan määrän laboratorioissa käytettäviä standardoituja ja standardoimattomia paperin ja kartongin mittausmenetelmiä, ja esittelee laadun ja painatusjäljen arviointiin käytettyjä mittausmenetelmiä ja laitteistoa.

Saat uusia ideoita siitä mitä kaikkea laadussa voi tarkkailla, ja vinkkejä siitä millä tavoin ominaisuuksiin voi vaikuttaa valmistusvaiheessa. Perusominaisuuksien mittaamisen lisäksi käydään myös läpi pitkä lista optisia- ja painatusteknisiä mittauksia; barrier-ominaisuuksien sekä elintarvikekelpoisuuden arviointia, sekä yleisimmät painatusviat ja niiden aiheuttajat.

Testien tarkoitus selitetään ja keskustellaan siitä, miten raaka-aineet ja testattavat suureet korreloivat paperin valmistuksessa tai painatuksessa ja konvertoinnissa.  Saat käsityksen siitä, mitä mittausarvot tarkoittavat ja miten ne korreloivat erilaisten laatuominaisuuksien kanssa. Oli tuotteesi korkealaatuista pakkauskartonkia tai painopaperia, tämä kurssi antaa sinulle lukuisasti tarvittavia työkaluja onnistumiseen.  

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

9 syyskuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Lappeenranta
  • suomi

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu laboranteille, laatuvastaaville, tuotepäälliköille, ja tekniselle myynti- ja asiakaspalveluhenkilöstölle.

Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo on Suomen suurin aikuisten ammatillinen kouluttaja ja yritysten kumppani. Laitamme likoon kaiken kokemuksemme, koulutamme ja valmennamme rohkeita työelämän osaajia.  Taitotalon koulutukset ja valmennukset on suunniteltu siten, että opiskelu on yhdistettävissä kiireiseenkin elämänrytmiin. Koulutusta on päivisin, iltaisin sekä verkossa. Lähikoulutuksia...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu