Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset tänne »

Sähköturvallisuustutkinto 3

Taitotalo
Yhteenveto
210 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 210 EUR)
Koulutus
Helsinki
Alkavat koulutukset
Helsinki
210 EUR
24.9.2020

Helsinki
210 EUR
19.11.2020
Taitotalo

Sähköturvallisuustutkinto 3

Sähköturvallisuustutkinto 3 on Turvatekniikan keskuksen (TUKES) määrittelemä kirjallinen koe, joka kestää 3 tuntia. Sen hyväksytysti suorittaneet saavat Sähköpätevyys 3:n hakuun vaadittavan tutkintotodistuksen.

Sähköturvallisuustutkinto 3:ssa saa olla mukana TUKESin vahvistamina osaamisvaatimuksina olevat lait, asetukset ja muut määräykset (STM-tutkintopaketti 3).

Tutkintoon valmentautumiseen soveltuu Sähköturvallisuustutkinto 3, valmennus, jolla opit keskeiset tutkinnon vaatimat asiat.

Sähköturvallisuustutkinto 3 on edellytyksenä mm. automaatioasentajan ammattitutkinnon, automaatioyliasentajan erikoisammattitutkinnon, elektroniikka-asentajan ammattitutkinnon, elektroniikkayliasentajan erikoisammattitutkinnon, kylmäasentajan ammattitutkinnon, kylmämestarin erikoisammattitutkinnon, lämmityslaiteasentajan ammattitutkinnon, lukkosepän ammattitutkinnon (sähköasennukseen suuntautuminen), lukkoseppämestarin (sähköasennukseen suuntautuminen) ja tietokoneasentajan ammattitutkinnon suorittamiseksi.

Sähköpätevyys 3:n hakeminen edellyttää Sähköturvallisuustutkinto 3:n suorittamisen lisäksi koulutus- ja työkokemusvaatimusten täyttymistä. Ne on esitetty ministeriön päätöksessä N:o 516.
Sähköpätevyys 3 oikeuttaa toimimaan sähkötöiden johtajana enintään 1000 voltin vaihtojännitteiseen tai enintään 1500 voltin tasajännitteiseen verkkoon liitettäväksi tarkoitettujen sähkölaitteiden korjaustöissä.

Korjaustöihin rinnastetaan sähkölaitteiston yksittäisen komponentin vaihtaminen sekä korjattavan tai uutena verkkoon liitettävän sähkölaitteen tai -laitteiston yksittäisen syöttöjohdon asentaminen asennusrasialta tai kiinteistön jakokeskukselta muuttamatta keskuksen rakennetta.

Sähköpätevyyteen 3 vaaditaan hyväksytysti suoritettu soveltuva sähköturvallisuustutkinto sekä 11 §:ssä säädetty riittävä ammattitaito sähkö- ja käyttötöihin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sähköturvallisuustutkinto 3, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sähköturvallisuustutkinto 3? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Sähköturvallisuustutkinto 3 täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: