Yleinen kielitutkinto, suomen kieli, YKI-testi, keskitaso

Taitotalo, paikassa Helsinki
Kesto
1 päivä
Hinta
176 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 176 EUR)
Seuraava toteutus
30 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
1 päivä
Hinta
176 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 176 EUR)
Seuraava toteutus
30 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Oletko valmis? Ilmoittaudu koulutukseen!

Yleinen kielitutkinto, suomen kieli, YKI-testi, keskitaso

Taitotalo

Yleinen kielitutkinto, keskitaso on kaikille avoin, aikuisille suunnattu tutkinto. Siihen voi osallistua riippumatta siitä, miten ja missä kielitaito on hankittu. Tutkinnossa mitataan kielen hallintaa sellaisissa käytännön tilanteissa, joissa aikuinen joutuu puhumaan, kuuntelemaan, kirjoittamaan tai lukemaan jotakin vierasta kieltä.

Sisältö

Tutkinnossa mitataan kielen hallintaa sellaisissa käytännön tilanteissa, joissa aikuinen joutuu puhumaan, kuuntelemaan, kirjoittamaan tai lukemaan jotakin vierasta kieltä.
Tutkinnon taustaa:
Yleisen kielitutkinnon perustana on eurooppalaista mallia noudatteleva 6-portainen taitotasoasteikko. Kielitaito jaetaan kuuteen taitotasoon alkeista kielen ns. täydelliseen hallintaan.
Kolme eritasoista testiä:
Ylimmällä tasolla, keski- ja perustasolla käytetään eri testiä. Testitulos on luotettavampi, kun toisistaan erotettavia taitotasoja on yhdessä testissä vain muutama. On myös tärkeätä, että kukin testi on osallistujille mahdollisimman oikean tasoinen.
Voit harjoitella ja testata kielitaitoasi YKItreenit-sivustolla.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

30 elokuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • suomi

Kohderyhmä

Opiskelijaksi soveltuminen

Keskitason testi: tasot 3-4
Keskitason tutkinto soveltuu sinulle, joka olet suorittanut lukion oppimäärän tai käytät suomen kieltä melko paljon työssä tai vapaa-aikana.

Arviointi ja todistus

Jyväskylän yliopiston Soveltavan kielentutkimuksen keskus Solki koordinoi Yleisiä kielitutkintoja, laatii testitehtävät ja arvioi ne. Jyväskylän yliopisto myös lähettää osallistujille todistukset postitse n. 1 - 2 kuukautta testin jälkeen.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset ainoastaan tästä. Ilmoittautumisaika alkaa 3.6.2024 klo 10.00 ja päättyy 12.6.2024 klo 16.00. Testi tulee maksaa 3 vrk sisällä sähköpostiin saapuvan maksulinkin kautta, muuten varaus vapautuu. Ilmoittautuminen on sitova, joten varmistathan, että ilmoittaudut oikeaan testitasoon!

Peruminen

Toimi näin, jos et pääse osallistumaan YKI-testiin, johon olet ilmoittautunut:

https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/kieli-ja-kaantajatutkinnot/yleiset-kielitutkinnot-yki/ennen-testia

Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo on Suomen suurin aikuisten ammatillinen kouluttaja ja yritysten kumppani. Laitamme likoon kaiken kokemuksemme, koulutamme ja valmennamme rohkeita työelämän osaajia.  Taitotalon koulutukset ja valmennukset on suunniteltu siten, että opiskelu on yhdistettävissä kiireiseenkin elämänrytmiin. Koulutusta on päivisin, iltaisin sekä verkossa. Lähikoulutuksia...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu