Kysy kouluttautumisesta

Tervetuloa Kysy kouluttautumisesta -osioon!

Täältä löydät vastauksia kysymyksiin, jotka ovat askarruttaneet koulutusmaailmassa seikkailevien mieltä. Toivottavasti vastauksista on hyötyä sinullekin! Halutessasi voit myös jättää oman kysymyksesi.

Etsi

Latest questions

23 syys 2019
Doulaksi?
Olen pohtinut doulaksi ryhtymistä ja doulan töitä.. Millainen koulutus siihen kannattaa suorittaa?

ja kiitos kysymyksestäsi!

Doulaa voisi kuvata odotusajan tukihenkilöksi. Hän on tukena koko perheelle niin odotuksessa kuin vauvan syntyessä.

Doulaksi ei varsinaisesti pätevöidytä minkään tietyn koulutuksen kautta, sillä se ei ole suojattu ammattinimike. Doulana voi siis käytännössä toimia kuka vain, ilman minkäänlaista koulutusta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö kouluttautumisesta olisi hyötyä. Jos doulan tehtävät kiinnostavat, kannattaa omaan osaamiseen panostaa. Haluathan toki hoitaa tehtäväsi osaavasti ja luottamusta herättävästi. Suomen doulat ry tarjoaa koulutuksia, joissa voi tutustua doulan tehtäviin. Lisäksi alalla toimii muutamia muita kouluttajia, jotka tarjoavat omia perus- ja sertifiointi- ja lisäkoulutuksiaan.

Sosiaali- ja terveysalan koulutuksesta ja työkokemuksesta on yleisesti ottaen paljon hyötyä doulan tehtävissä. Sote-alan täydennyskoulutuksiin voit tutustua täällä.

Ystävällisesti,

Koulutus.fi

16 syys 2019
HRD
Mitä tarkoittaa HRD?

Hei,

ja kiitos kysymyksestäsi! Osuitpa ajankohtaiseen aiheeseen.

HRD tulee sanoista Human Resources Development ja on suomeksi käännettynä henkilöstön kehittämistä.

HR eli henkilöstöhallinto on organisaatioiden ja yritysten toiminto, joka huolehtii työntekijöihin liittyvistä asioista. HR-tehtävissä työskentelevä henkilö voi työskennellä sellaisten asiaoiden parissa kuin rekrytointi, työsopimukset ja työhyvinvointi – eli erilaisista henkilöstö- ja organisaatiokysymyksistä on kyse.

Tähän kun lisätään "D" eli kehittämisaspekti, tarkentuu työnkuva henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Osaamisen kehittämisestä ja sen eri tavoista voit lukea lisää täältä.

Jos henkilöstöhallinnon koulutukset kiinnostavat, kurkkaa ehdottomasti tänne:

Henkilöstöhallinnon koulutukset

Terveisin,

09 syys 2019
Mikä on seminaari?
Pohdin tässä, että mitä seminaari tarkoittaa. Mikä on seminaarin ja luennon ero?

ja kiitos kysymyksestäsi!

Seminaari on opetuksen muoto, joka pitää usein sisällään sen, että osallistujat työskentelevät yhdessä jonkin tietyn aiheen parissa pyrkien ratkaisemaan siihen liittyviä ongelmia tai kysymyksiä. Toisin kuin luento, seminaari on vuorovaikutteinen ja perustuu suuresti keskusteluun. Luennolla opetus painottuu yleisesti ottaen luennoitsijan seuraamiseen. Seminaareissa on yleensä seminaarin johtaja, moderaattori tai valmentaja, joka johtaa keskustelua. Ajankohtaisia seminaareja löytyy esimerkiksi täältä.

Joissakin yliopistojen tiedekunnissa seminaari viittaa syventävän tason kurssiin tai kurssin osaan, jossa pureudutaan tieteellisen tutkielman, kuten pro gradun, tekemiseen.

Seminaareihin liittyy vahvasti osaamisen kehittäminen. Niihin mennään oppimaan, jakamaan omia ajatuksia, ratkomaan ongelmia ja laajentamaan ajattelua. Jos olet menossa seminaariin, mutta esiintymispuoli jännittää, esiintymistaidon kursseista on varmasti hyötyä.

Terveisin, koulutus.fi

Studentum.fi
Koulutusvinkkejä suoraan sähköpostiisi?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla! Saat koulutusvinkkejä ja tietoa ajankohtaisista teemoista osaamisen kehittämisen saralla.