Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

SFS 6002 Sähkötyöturvallisuus

Sähköinfo Oy
Yhteenveto
1 päivä
475 EUR + alv 24 %
26.3.2020 08:15
   
Espoo
Lupa- ja korttikoulutukset

SFS 6002 Sähkötyöturvallisuus

Sähköinfon koulutukset

 

Perehdy sähkötöiden työturvallisuuteen

Standardista SFS 6002 on julkaistu uusi painos (2015), joka muun muassa muuttaa jännitetyötä koskevia vaatimuksia. Tule kuuntelemaan  standardin 3. painoksen tuomista muutoksista ja päivitä samalla sähkötyöturvallisuuskortti ajan tasalle.

Sähkötyöturvallisuusstandardi SFS 6002 sisältää sähkötöiden turvallista tekemistä koskevat perusohjeet ja turvallisuusvaatimukset. SFS 6002 Sähkötyöturvallisuus -koulutuksen alussa kerrataan kuolemaan johtaneet sähkötapaturmat, sähköiskujen, valokaarien ja sähkö- ja magneettikenttien aiheuttamat vaarat. Samoin käydään läpi tärkeimmät sähkötyön tekemiseen liittyvät määräykset, ohjeet, työn organisointi ja henkilöiden vastuut.

SFS 6002 Sähkötyöturvallisuus -koulutuksen teemat:

  • Kuolemaan johtaneet sähkötapaturmat ja sähkön vaarallisuus
  • Sähkötöitä tekevä henkilöstö, organisaatio, ensiapu, yhteydenpito ja työalue, työkalut ja suojaimet, piirustukset ja kilvet sekä käyttötoimenpiteet ja toiminnan tarkistukset
  • Työmenetelmät yleistä, työskentely jännitteettömänä, jännitteiseen osaan kohdistuvat toimenpiteet ja jännitetyöt
  • Lähityöt ja kunnossapitokäytännöt 
  • Koe ja loppukeskustelu

 

Sähköalan töitä tekevien henkilöiden koulutus- ja opastusvastuu kuuluu yleisesti työnantajalle. Sähköalan töiden osalta vastuu kuuluu myös sähkötöiden johtajalle ja käytönjohtajalle. Jotta turvallisuus sähkötöissä toteutuu, on yleinen sähkötyöturvallisuuskoulutus uusittava siten, että koulutusten väli on enintään 5 vuotta. 

SFS 6002 käytännössä -kirja kuuluu luentoaineistoon.

Kohderyhmä

SFS 6002 Sähkötyöturvallisuus -koulutus on tarkoitettu sähköalan töitä tekeville henkilöille, mukaan luettuna työnjohto-, käyttötoiminta-, suunnittelu-, opetus- ja muissa asiantuntijatehtävissä toimivat henkilöt. 

Tutkinto / todistus

Koulutukseen sisältyy koe, jonka perusteella kaikille osallistujille annetaan todistus ja hyväksytysti kokeesta suoriutuneille Henkilö- ja Yritysarviointi Seti Oy:n sähkötyöturvallisuuskortti.

Kurssin luennoitsijat

Jenna Kauppila, Timo Ylinen, Henrik Rousku tai Esa Tiainen Sähköinfo Oy:stä, Arto Kari Henkilö- ja Yritysarviointi Seti Oy:stä. 

Kurssipaikat

Espoo

Sähkötalo

Kustannukset

Kurssihinnat:

Vuonna 2019:
Normaalihinta: 465 EUR + alv.
Jäsenhinta: 290 EUR + alv. Sähkö-ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n jäsenille.

Vuonna 2020:
Normaalihinta: 475 EUR + alv.
Jäsenhinta: 295 EUR + alv. Sähkö-ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n jäsenille.

Peruutusehdot:
Kurssiin osallistumisen voi perua veloituksetta viimeistään viikkoa ennen kurssipäivää. Muussa tapauksessa laskutetaan 100% kurssin hinnasta.

Ota yhteyttä

Täyttämällä alla olevan lomakkeen voit kysy Sähköinfolta lisätietoa koulutuksesta tai ilmoittautua koulutukseen. Ilmoittautuminen on alustava, kunnes Sähköinfo vahvistaa sen.

Sähköinfo Oy

Sähköinfo Oy tarjoaa mm. koko sähköalaa hyödyttävää koulutusta

Sähköinfo Oy on sähköistysalan koulutusorganisaatio. Yhtiö hoitaa niin Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton kuin sen jäsenjärjestöjen, kuten Satelliitti- ja antenniliiton, Turva-alan yrittäjien ja Hissiurakoitsijayhdistyksen koulutuspalvelut. Yli puolet osanottajista tulee jäsenistön ulkopuolelta, esim. teollisuudesta, suunnittelutoimistoista ja julkishallinnosta. Suurin koulutusalue on teknispainotteiset kurssit, joilla...


Lue lisää kouluttajasta Sähköinfo Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Sähköinfo Oy

Harakantie 18 B
02600 Espoo

 Näytä puhelinnumero
kauppa.sahkoinfo.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,3

Perustuu 32 arviointiin

Osallistuja
(4)
Asiallinen kurssi. Hyöty: "Jännitetyön vaatimukset"
Osallistuja
(4)
Taattua laatua. Hyöty: "6002 muutokset edellisestä"
Osallistuja
(4)
Hyödyllinen kurssi. Pätevä ja hyvä kouluttaja.
Arvioinnit
Arvioinnit
(4,3)
Perustuu 32 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 299 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Täyttämällä alla olevan lomakkeen voit kysy Sähköinfolta lisätietoa koulutuksesta tai ilmoittautua koulutukseen. Ilmoittautuminen on alustava, kunnes Sähköinfo vahvistaa sen.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Sähköverkkoprojektipäällikkö -valmennus

Valmennus tarjoaa sähköverkkoprojektien menestyksekkääseen johtamiseen tarvittavat tiedot ja taidot, sekä arvokkaan ammattilaisten verkoston.