Säätötekniikka teollisuusprosesseissa

Taitotalo
Yhteenveto
3 päivää
1 370 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 1 370 EUR)
23.5.2023
   
Lähiopetus
Helsinki
Koulutus
Taitotalo

Säätötekniikka teollisuusprosesseissa

Saat tietoa säätötekniikasta, säätöpiirin virityksestä ja säätökytkennöistä, jota tarvitset prosessiautomaation asennus- ja kunnossapitotöissä. Säätötekniikka teollisuusprosesseissa kurssin käytyäsi tunnet tavallisimpien säätimien toiminnan ja rakenteen, osaat käyttöönottaa yksinkertaisen säätöpiirin sekä lukea PI- ja instrumentointipiirikaavioita.

Säätötekniikka teollisuusprosesseissa koulutuksessa keskitytään yksittäisien säätöpiirien (PID algoritmin) toiminnan ymmärtämiseen ja stabilointiin sekä erilaisien piirien yhteistoimintaan (sis. cascadi- ja myötäkytkentäperiaatteet) sekä prosessien hallintaan aine- ja energiastasetta hyödyntäen.

Opetukseen sisältyy myös yksikköprosessien käynnistys / pysäytys ns. "yhtä nappia” painaen ryhmä- ja sekvenssiohjelmilla. 

Säätötekniikan lisäksi käydään läpi virtaustekniikkaa ja erilaisien prosessien toimintaperiaatteet sekä faasimuutoksista johtuvia ongelmia mittaustekniikkaan ja prosessilaitteille.

Kurssiin sisältyy yksi päivä ajoa Vesiprosessin avulla, jolloin tarkastellaan pitääkö teoria yhtä ja käytännön kanssa.

Jatkuvatoimisen prosessin stabiloiminen, kun siinä on useita säätöpiirejä sekä jatkuvatoimisen prosessin suunnitteluperusteet niin, että prosessi voidaan käynnistää ja pysäyttää automaation avulla. Lisäksi käydään läpi eri mittalaitteiden ja toimilaitteiden periaatteet, niiden mitoitusperiaatteet ja väärästä valinnasta tai mitoituksesta johtuvat ongelmat ja niiden ratkaiseminen.

Väärin suunniteltu tai mitoitettu prosessi on jälkikäteen hankala korjata ja vaatii suurehkoja investointeja, joten suunnitteluvaiheeseen kannattaa panostaa.

Prosessin hallinta ja erilaisten virheiden välttäminen ja löytäminen edellyttää fysiikan ja virtaustekniikan perusteiden ymmärtämistä, jonka vuoksi kurssilla käydään läpi tärkeimmät matemaattiset yhtälöt, joiden avulla erilaisia ilmiöitä voidaan tarkastella.

Virtausopin ohella käydään läpi myös eri faasien olomuodot, niiden synty ja niiden aiheuttamat ongelmat mittaustekniikkaan ja prosessiin. Ilman trendinäyttöjä säätimien viritys on työlästä, joten kaikki signaali (mittausarvo PV, asetusarvo SP ja ohjaus OP) kannattaa määritellä piirtoon.

 

Ohjelmassa

  • PID-säätimen soveltuvuus erilaisiin prosesseihin
  • Säätöpiirin mitoittaminen
  • Virtaussäätö, pintasäätö, pH-säätö ja kaskadisäätö
  • Säätöesimerkit, käynnistys- ja pysäytyssekvenssit
  • Faasit ja niiden ominaisuudet
  • Virtaus- ja prosessitekniikka
  • Pumppaus ja siinä esiintyviä ongelmia ja ratkaisuja
  • Suodatus/erotus ja siinä esiintyviä ongelmia ja niiden ratkaisuja

Koulutuksesta hyötyvät

teollisuuden sähkö- ja automaatiosuunnittelijat, -konfiguroijat ja kokenut käyttöhenkilöstö.

Osallistujien edellytetään osaavan perusasiat automaation kenttälaitteista.
 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Säätötekniikka teollisuusprosesseissa, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Säätötekniikka teollisuusprosesseissa? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Säätötekniikka teollisuusprosesseissa täytä seuraavat tiedot: