Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Metsäalan ammattitutkinto

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Yhteenveto
150 osaamispistettä
Joustavasti
   
Lähiopetus
Ylöjärvi
Tutkinto
 Metsäalan ammattitutkinto

Metsäalan ammattitutkinto

Suoritettuasi Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon Sinulla on laaja-alainen osaaminen luonto- ja ympäristöalalta. Työssäsi ohjaat kansalaisia vastuulliseen ja ympäristömyönteiseen toimintaan. Työpaikkasi on kuntien, erilaisten järjestöjen, oppilaitosten, yhdistysten, luontokouluissa sekä erilaisissa hoitolaitoksissa ja omassa yrityksissä.

 Metsäalan ammattitutkinnon suorittanut osaa toimia itsenäisesti ja vastuullisesti metsäalaan liittyvissä työtehtävissä osana metsäalan toimintaketjua. Hän hallitsee työnsä ympäristönäkökohdat ja - vaikutukset ja osaa toimia laatuvaatimusten mukaisesti.

Metsäalan ammattitutkinnon suorittanut toimii metsätalousalalla yrittäjänä tai osaamisalansa mukaisissa työtehtävissä. Uudet metsäalan ammattitutkinnon perusteet tulivat voimaan 1.1.2019.

Metsäkoneenkuljettaja

Metsäkoneenkuljettaja käyttää, kuljettaa ja pitää kunnossa huipputeknisiä metsäkoneita. Painopistealueet ovat talousmetsien oikea käsittely, työtekniikka ja työn laatu. Metsäkoneenkuljetuksen osaamisalan suorittanut toimii hakkuukoneen tai kuormatraktorin kuljettajana.

Hän osaa kuljettaa, siirtää ja käsitellä metsäkoneita huolehtien ympäristönäkökohdista ja turvallisuustekijöistä erilaisissa olosuhteissa lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

Hakkuukoneenkuljettaja toimii erityyppisissä koneellisen puunkorjuun tehtävissä. Kuormatraktorin kuljettaja toimii käsitellyn metsän lähikuljetus tehtävissä. Metsäkoneenkuljettajat ovat työmarkkinoilla kysyttyjä tulevaisuuden moniosaajia. Uusia metsäkonealan ammattilaisia tarvitaan jatkuvasti.

Osaaville metsäkoneenkuljettajille riittää kysyntää myös maamme rajojen ulkopuolella. Koulutus soveltuu erityisesti työelämässä oleville metsäkoneenkuljettajille joilta puuttuu ammattitutkinto. Tutkinto suoritetaan oppisopimuskoulutuksena ja opiskelijalla on oppisopimustyöpaikka valmiina.

Koulutuksen voi myös suorittaa tutkinnon osittain, kun tavoitteena ei ole kokotutkinnon suorittaminen vaan tietyn osaamisen hankkiminen tai aiemmin suoritetun osatutkinnon täydentäminen. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan aiemmin hankittu osaaminen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Metsäalan ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Oppisopimuskoulutukseen hakeutuvalla tulee olla oppisopimustyöpaikka valmiina. Alalle soveltuva terveydentila sekä riittävä suomen kielen taito.

Kustannukset

Oppisopimuksen koko tutkinnon hinta on 150 € ja osatutkinto 100 €. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Metsäalan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä, joka palvelee myös monipuolisesti yrityksiä ja työnantajia. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 15:ssä toimipisteessä Tampereella, Ylöjärvellä, Nokialla, Kangasalla, Lempäälässä, Orivedellä, Virroilla ja Pirkkalassa. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000...


Lue lisää kouluttajasta Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Ajokinkuja 6
33800 Tampere

 Näytä puhelinnumero


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Metsäalan ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: