Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Maahanmuuttajien ammatillinen koulutus puhtaus- ja hoiva-alalle, työvoimakoulutus

Amiedu
Yhteenveto
n. 15 kk
25.11.2019 09:00
suomi
   
Helsinki
Työvoimakoulutus
Amiedu

Maahanmuuttajien ammatillinen koulutus puhtaus- ja hoiva-alalle, työvoimakoulutus

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija hankkii sellaiset ammatilliset valmiudet, joiden avulla hän pystyy työllistymään puhtausalan tai hoiva-alan työtehtäviin (esimerkiksi laitoshuoltaja, toimitilahuoltaja tai hoiva-avustaja). Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittymissuunnitelma, jota päivitetään tutkinnon suorittamisen aikana.
 
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan opiskelija ohjautuu suorittamaan joko sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa (lähihoitaja), puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkintoa (laitoshuoltaja) tai puhtaus- ja kiinteistöalan perustutkintoa (toimitilahuoltaja). Koulutuksessa opiskelijan tavoitteena on suorittaa henkilökohtaisen suunnitelman mukaan osatutkinto. Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan opiskelut aloitetaan suorittamalla puhtaus- ja kiinteistöalan ammattitutkinnosta osa avustamis- ja asiointipalveluiden tuottaminen. Opiskelija saa valmiudet avustaa eri-ikäisiä ja toimintakyvyltään erilaisia asiakkaita päivittäisissä toiminnoissa ja asioinnissa sekä noudattaa työskentelyssään työ- ja asiakasturvallisuutta. 
 
Lisäksi opiskelija hankkii osana tutkintokoulutusta opiskeluvalmiuksia tukevaa osaamista, joita ovat mm. kieliopinnot, matemaattiset taidot sekä toiminta digitaalisissa työympäristöissä. Mikäli opiskelijalla on valmiuksia, hän voi suorittaa myös ammatillisten perustutkintojen yhteisten tutkinnon osien opintoja. Suoritettu ammatillinen tutkinnon osa ja yhteiset tutkinnon osan osa-alueet voidaan tunnistaa ja tunnustaa tutkinnon osaksi sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa. Tai vaihtoehtoisesti soveltuvuuden ja opiskelumenestyksen mukaan opiskelija jatkaa puhdistus- ja kiinteistöalan perus- tai ammattitutkinnon suoritusta. Opiskelijaa ohjataan opinnoissa hänen valmiuksiensa ja soveltuvuutensa perusteella.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Maahanmuuttajien ammatillinen koulutus puhtaus- ja hoiva-alalle, työvoimakoulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Hakijan tulee olla työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen henkilö. Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan työkokemusta ja/tai koulutusta omaaville maahanmuuttajataustaisille hakijoille, joiden suomen kielen taito on vähintään tasolla A2.1 – A2.2. Hakijalla pitää olla korkeintaan vuoden vanha todistus/selvitys, josta käy ilmi suomen kielen taitotaso.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen sisältö on rakennettu tukemaan maahanmuuttajataustaisen opiskelijan valmiuksia sosiaali- ja terveysalan ja puhtaus- ja kiinteistöalan tutkinnon/tutkinnonosien suorittamiseksi ja työllistymiseksi alalle. Koulutuksen alkuvaiheessa kehitetään henkilökohtaisen suunnitelman mukaan ammattialan opinnoissa, yhteisissä tutkinnonosissa ja työssä tarvittavia perusvalmiuksia, mm. ammatillista suomen kieltä, matemaattisia ja tietoteknisiä taitoja sekä opiskellaan ammattialan teoreettisia perusteita. Opintojen edetessä ammatillisten opintojen osuus kasvaa ja työssäoppimisjaksot vuorottelevat teoriaopintojen kanssa.  

Koulutuksen toteutus

Valinta koulutukseen suoritetaan hakemusten perusteella.     Koulutuksen alussa tutkinnon suorittajan ammattitaito ja valmiudet opiskella sekä toimia alan työtehtävissä arvioidaan yksilöllisesti ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä hakijan kanssa suunnitelmat tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi. Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti monimuoto-opiskeluna, joka sisältää lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua, itseopiskelua sekä työssäoppimista. 
Lähiopetuspäivät ovat arkipäivisin kello 9 -15, työpaikalla tapahtuva oppimisen aikana noudatetaan työpaikan työaikaa. Työpaikat sijaitsevat pääkaupunkiseudulla. 

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse.     
Ryhmän koko alustavasti 20 opiskelijaa.      
Koulutusaikaan sisältyy lomajakso 6.– 28.7.2020

Koulutuspaikka

Amiedu
Strömberginkuja 3
00380
Helsinki

Suorittamisaika

Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan n. vuosi ja kolme kuukautta. (Osatutkinto).

Kustannukset

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Amiedu Facebookissa

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa? Täytä lomake ja Amiedu vastaa kysymyksiisi. Ilmoittautua voit kurssin kotisivuilta, linkki yhteenvedossa.

Amiedu

Amiedu – ammatillinen aikuiskouluttaja ja työyhteisöjen kehittäjä

Erotu joukosta – osaajille on aina kysyntää

Tyytyväiset asiakkaat ovat tehneet Amiedusta Suomen johtavan ammatillisen aikuiskouluttajan ja työyhteisöjen kehittäjän, jolla on vahva koulutuksellinen osaaminen ja työelämän tuntemus. Amiedun palvelut auttavat yrityksiä ja yhteisöjä saavuttamaan muutostavoitteensa hallitusti. Toiminnassamme etsitään vastauksia erityisesti kaupan, hyvinvointi-, teknologiateollisuus- sekä kiinteistö- ja rakennusalan...


Lue lisää kouluttajasta Amiedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Amiedu

Valimotie 8 / Strömberginkuja 3
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
koulutushaku.amiedu.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(3,4)
Perustuu 5 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Haluatko lisätietoa? Täytä lomake ja Amiedu vastaa kysymyksiisi. Ilmoittautua voit kurssin kotisivuilta, linkki yhteenvedossa.