Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Liiketoiminnan perustutkinto - Liiketoiminnan perustutkinto - Careeria ProAgria

Careeria
Yhteenveto
0 EUR (arvonlisäverotonta)
23.9.2019
suomi
   
Vantaa
Avoin koulutus

Liiketoiminnan perustutkinto - Liiketoiminnan perustutkinto - Careeria ProAgria


Koulutusaika

Liiketoiminnan perustutkinto


Koulutusaika

Perustutkinto


Koulutuksen hyödyt

Maatilayrittäjyyden kehittäminen liiketoiminnan opinnoilla!

Tule mukaan kehittämään yritystäsi. Valmistu samalla merkonomiksi! Maatilayrittäjyyden kehittämiseen keskittyvä liiketoiminnan perustutkinto on suunniteltu yhdessä ProAgrian asiantuntijoiden kanssa. Koulutuksen järjestää ProAgria Valmennus yhdessä Careerian kanssa.


Koulutuksen sisältö

Merkonomitutkinto koostuu erilaisista tutkinnon osista. Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

•Pakollisia tutkinnon osioita on kolme. Niistä saat perusosaamista asiakaspalveluun, työyhteisössä toimimiseen ja työvälineiden käyttöön sekä yrityksen talousasioihin.

•Tämän jälkeen alkavat valinnaisten osioiden opinnot. Valinnaiset tutkinnon osat valitaan työtehtäviesi mukaan pohjautuen siihen, mitä voit käytännössä oppia omassa yrityksessäsi tai työpaikallasi. Tutkinnon osat voivat liittyä markkinointiin, myyntiin, palvelumuotoiluun, kirjanpitoon, yritystoiminnan suunnitteluun.

•Tutkinnossa on myös yhteiset osat, jotka suoritetaan verkkokursseina tai työpaikalla näyttönä. Jos olet käynyt aiemmin lukion tai jonkin ammatillisen perustutkinnon, sinulla on suurin osa näiden osaamisista jo olemassa.


Käytännön toteutus

Opinnot alkavat HOKS:ista, joka kulkee mukana koko opintojen ajan. Se on henkilökohtainen osaamisen ke-hittämissuunnitelma, joka suunnitellaan opintosi alussa yhdessä Careerian kouluttajan kanssa. Rakennatte opiskelusi tueksi oman oppimisen polun. HOKS:ssa huomioidaan aikaisemmat opinnot ja osaaminen sekä mahdolliset oppimisen haasteet. Tämän jälkeen valitaan tutkinnon osat ja suunnitellaan työtehtävät: mitä sinun tulee oppia opintojen aikana yhdessä työnantajasi kanssa. Seuraavaksi suunnitellaan, mitä opintoja tarvitset Careeriasta ja kauanko tämä kaikki vie aikaa. Keskimääräinen opiskeluaika on noin 1,5 vuotta.

Koulutus koostuu teoriaopinnoista, jotka järjestetään webinaareina. Webinaarit pitävät asiantuntijaluennoitsijat, kuten ProAgrian Ari Enroth. Opinnoissa yhdistyy teorian soveltaminen käytäntöön ja suurin osa opinnoista on työssäoppimista yrityksen ja oman osaamisen kehittämiseen liittyen. Koulutuksessa ei järjestetä tenttejä, vaan osaaminen tuodaan esille arvioitavissa näytöissä.

•Koulutuksen orientaatiopäivä järjestetään Vantaalla 23.9.2019. Päivän aikana käydään läpi opinnot, testataan ohjelmat ja saat opiskelijatunnukset.

•Työssäoppiminen tapahtuu 80 % omassa yrityksessäsi tai työpaikallasi. Työssäoppimisen tavoite on saavuttaa tutkinnon osissa vaadittu ammattitaito. Osaaminen tuodaan esille näytöissä opintojen aikana aidoissa työtehtävissä omassa työssäsi tai työpaikallasi.

•Teoriaopinnot: Maaseutualan yrittäjille suunnatut Webinaarit ovat kolmen tunnin mittaisia noin kaksi kertaa kuukaudessa, kello 9 -12.00. Webinaareihin osallistutaan Connect Pro:n välityksellä. Et tarvitse erillistä ohjelmaa tai laitteistoa, riittää että sinulla on toimiva nettiyhteys, kone ja kuulokkeet. Voit lisäksi osallistua Careerian verkko-opintoihin. Opintojen ajaksi saat käyttöösi tallennetut webinaarit, jotka sisältävät mm. laajan taloushallinnon osion.

•Teoriaopintojen kesto on vuosi ja syksyllä 2020 keskityt työssäoppiseen ja teet loput näytöt.

•Opintojen ohjaus tutkinnon suorittamisen etenemiseksi opintojen ajan pienryhmä- ja henkilökohtaisissa tapaamisissa verkon kautta.

•Opiskelun tukena on Careerian kouluttaja, tarvittaessa oppimisvalmentaja sekä työntekijällä työpaikan esimies eli työpaikkakouluttaja ja yrittäjällä toinen yrittäjä eli mentor.

•Opinnoista ei koidu sinulle kustannuksia vaan tutkinnon suorittaminen on sinulle maksutonta.

•Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus esimerkiksi ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Mentorit / työpaikkaohjaajat

•Opiskelija huolehtii itse mentorin tai työpaikkaohjaajan hankkimisesta

•Mentorina voi olla ProAgrian asiantuntija. Voit myös jatkaa mentoroinnin lisäksi asiantuntijasi kanssa maatilasi kehittämistä esimerkiksi Neuvo 2020 -palvelulla.


Valintakriteerit ja hakuohjeet

Hae viimeistään 31.8.2019 mukaan opiskelemaan merkonomitutkintoa, mutta huomioithan loma-ajan. Heinäkuussa tulleita hakemuksia käsittelemme taas elokuussa.

Huomioithan, että hakulomakkeessa olevaa liitetiedostoa ei välttämättä kannata huomioida, jos sinulla ei ole todistuksia sähköisessä muodossa. Tuo todistukset ensimmäiselle lähipäivälle mukanasi.

Sinulla on nyt hieno mahdollisuus ohjattuun oppimiseen ja tutkinnon suorittamiseen työn ohella. Kun olet laittanut hakemuksen, vastuukouluttaja soittaa sinulle ja pääsette etenemään opintojen suunnittelussa konkretian tasolle!

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

Opiskelujen orientaatio 23.9.2019 klo 10-16 Careeria, Vantaa

Careeriaan tutustuminen Tutkinnon suorittaminen Adoben ConnectPro-ohjelmaan tutustuminen Moodle, Wilma ja Office365 tutustuminen Ehuhouseonline verkkomateriaalit

Webinaarit ovat klo 9.00-12.00

1.10 ja 15.10.2019 Maatila liikeyrityksenä Katsaus maatilojen rakennekehitykseen ja toimintaympäristön muutoksiin Yritystoiminnan tunnusmerkit Kysyntä- ja kilpailuympäristön muutokset Maatilan arvot Strategiset valinnat Yritysmuodot Maa- ja metsätalouden ajankohtaisnäkymät ja lainsäädännön muutokset

29.10.2019 Tehoa toimistotyöhön Office 365 käyttäminen Tallennusmuodot, kansiorakenne, pilvipalvelut Tietoturva eri kanavissa ja asiakastiedoissa Eduhouseonline

12.11, 26.11, 10.12 ja 17.12.2019 Maatilan talouden hallinta Budjetointi ja sähköiset työvälineet Budjetin seuranta ja analysointi Kannattavuuden hallinta Pääomarakenne ja maksuvalmius Vaihto- ja käyttöomaisuuden hallinta Kirjanpito, laskutus ja reskontra

14.1, 21.1, 28.1 ja 11.2.2020 Maa- ja metsätalouden verotus ja yhtiömuodon valinta Maa- ja metsätalouden verotus ja verosuunnittelu Yhtiömuodon vaikutus kirjanpitoon ja verotukseen Yhtiöittämisen hyödyt ja haitat Osakeyhtiön hallintoelimet ja toiminta Osakeyhtiön perustaminen

10.3, 24.3 ja 7.4.2020 Palvelumuotoilu Mitä palvelumuotoilu on ja miksi sitä tarvitaan Palvelumuotoilu liiketoiminnan kehittämisessä Käytännön esimerkit ja palvelumuotoilun keinot

21.4, 5.5 ja 19.5.2020 Tehoa toimistotyöhön Googlen työkalujen käyttö: lomakkeet, kyselyt, esitykset, asiakaskyselyt Sähköinen julkaisu Kuvankäsittelyn perusteet

2.6 ja 16.6.2020 Sosiaalinen media myynnissä ja markkinoinnissa Markkinoinnin välineet ja markkinointikonseptin luominen Kohdennettu markkinointi ja tulosten mittaaminen Sosiaalisen median yleisimmät kanavat: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, blogi Somemarkkinoinnin lainsädäntö Eduhouseonline

1.9, 15.9, 29.9, 13.9 Maatilan investointi- ja rahoitussuunnittelu Investointilaskelmat Investoinnin kannattavuuden tarkkailu Yrityksen rahoitus: kustannukset, riskit ja niiden hallinta Rahoituksen suunnittelulaskelmat ja maksuvalmiuden hallinta

27.9 Kertauswebinaari

Valmistujaiset 2020 vuoden lopussa

LISÄTIETOJA:

ProAgria, Eila Peitsi, Koulutuskoordinaattori Puh. 040 356 1734, eila.peitsi@proagria.fi

Careeria, Oppisopimukset, Jaana Tuomisto-Rissanen Puh. 040 620 5721, jaana.tuomisto-rissanen@careeria.fi


Koulutusaika

0


Koulutusaika

Kauppa myynti ja logistiikka,Talous- ja toimistopalvelut


Koulutusaika

831 VOS, Ammatillinen peruskoulutus


Koulutusaika

virpi.ahtikivi@careeria.fi


Koulutusaika

Kyllä


Koulutusaika

33247/18


Koulutusaika

Ei


Koulutusaika

Ei

Kohderyhmä


Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu yrityksen kehittämisestä kiinnostuneille nykyisille tai tuleville maatila- tai maaseutuyrittäjille sekä maatilayritysten työntekijöille. Kiinnostaako sinua oman tilan talouden hallinnan kehittäminen, halu tutustua digitaalisiin työvälineisiin ja innostus lisätä markkinointiosaamista? Ilmoittaudu nyt mukaan!

Tutkinto / todistus

Liiketoiminnan perustutkinto - Careeria ProAgria

Koulutuspaikka

Vantaa Virnatie 5 A

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Liiketoiminnan perustutkinto - Liiketoiminnan perustutkinto - Careeria ProAgria? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Careeria

Careeria

Careeria

Edupoli ja Point College ovat yhdistäneet voimansa. Vuoden 2019 alusta lähtien uusia uria tarjoaa Careeria. Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi,...


Lue lisää kouluttajasta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Careeria

Lämmittäjänkatu 2 A
00880 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.careeria.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Liiketoiminnan perustutkinto - Liiketoiminnan perustutkinto - Careeria ProAgria täytä seuraavat tiedot: