Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Haaveiletko arvostetun Aalto MBA for Executives -ohjelman suorittamisesta? Hae MBA-stipendiä 13.6. mennessä!💎

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto ja Elintarvikealan perustutkinto

Careeria
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
0 EUR (arvonlisäverotonta)
1.9.2021
suomi
   
Lähiopetus
Vantaa
Työvoimakoulutus
Careeria - Uralla eteenpäin - Katso koulutukset

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto ja Elintarvikealan perustutkinto


Koulutuksen hyödyt

Kiinnostaako sinua kahvilatyö? Tartu tilaisuuteen!

Kahvilatyöntekijä on luovan alan käsityöläinen. Heiltä vaaditaan asiakaspalvelutyön lisäksi taiteellista silmää, juoma- ja ruokatietoutta, siivous- ja hygieniataitoja sekä suunnittelu- ja innovointitaitoa.

Kahvilat ovat lisääntyneet Suomessa ja niissä on monenlaisia konsepteja, siksi kahvilatyöntekijä tarvitsee monipuolista tietoa. Esimerkiksi osa kahviloista on erikoistunut erilaisiin juomatuotteisiin ja toiset toimivat myös myymälöinä. Koulutuksessa perehdytään mm. erilaisiin kahvilatuotteisiin, kahviloiden koneisiin ja välineisiin, myymälätoimintoihin ja asiakaspalveluun sekä kahvilan puhtaanapitoon. Näin saat valmiuksia työskennellä erilaisissa kahvilaympäristöissä.


Koulutuksen sisältö

Opiskelijan tavoitteena on suorittaa 1-2 tutkinnonosaa; Kahvilapalvelut ja/tai elintarvikkeiden myymälätoiminnot.

Kahvilapalvelut, 10 osp (Ravintola- ja catering-alan perustutkinto):

  • asiakaspalvelu
  • ruoka- ja juomatuotteiden valmistaminen
  • kahvilan ruoka- ja juomatuotteiden myynti ja tarjoilu
  • myynnin rekisteröinti ja laskuttaminen
  • alakohtainen kielitaito asiakaspalvelussa; suomi, ruotsi, englanti

Elintarvikkeiden myymälätoiminnot, 15 osp (Elintarvikealan perustutkinto):

  • elintarvikkeiden myynti, asiakaspalvelu ja kassatyöskentely
  • hygienia- ja työturvallisuusohjeet, omavalvontajärjestelmä
  • kuluttajasuojalainsäädäntö
  • tilausten tekeminen ja vastaanottaminen
  • hyllyttäminen ja laadun arviointi
  • elintarvikkeita ja niistä valmistettujen tuotteiden pakkaaminen ja säilyttäminen
  • erityisruokavaliot ja ruoka-aineallergiat

Koulutuksen aikana suoritetaan myös hygieniapassi.

Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on opiskelijan työllistyminen, siksi tärkeässä roolissa on työelämäverkoston rakentaminen työpaikalla oppimalla. Ammattiosaamisen lisäksi koulutuksen yksi tärkeä tavoite on kehittää opiskelijoiden valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn ja työelämätaitojen lisääminen. Ravintola- ja cateringalan osatutkinnon suorittaneet henkilöt voivat työskennellä keittiö- ja asiakaspalvelutehtävissä erilaisissa kahvilaympäristöissä.


Käytännön toteutus

Koulutus toteutetaan ajalla 01.09.2021 – 17.12.2021. Syysloma 18.10.2021 - 24.10.2021.

Koulutuksen kesto on noin 4 kk ja se koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Lähiopetus tapahtuu Careerian Vantaan toimipisteessä klo 9 -15. Koulutuksesta noin puolet on työpaikalla oppimista alan yrityksissä, jonka aikana on mahdollista suorittaa näytöt ravintola- ja catering-alan perustutkinnon ja elintarvikealan perustutkinnon tutkinnonosista. Työpaikalla noudatetaan työpaikan työaikaa.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus. Suunnitelman pohjalta suunnitellaan oppilaitoksessa toteutettava opetus, käytännön oppiminen työpaikalla sekä näyttösuunnitelma.


Valintakriteerit ja hakuohjeet

Hakuaika päättyy 31.07.2021.

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus. Hakemuksen pääset täyttämään Hae koulutukseen -painikkeen kautta. Tai hae koulutukseen TE-palvelujen kautta, täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus (hakusanana toimii koulutuksen numero 699763).

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään yhteistyössä TE– toimiston kanssa. Koulutukseen valitaan 18 henkilöä.

Tietoja työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse KOULUTUSNEUVONTA p. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto ja Elintarvikealan perustutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä


Kenelle?

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet kahviloiden työtehtävistä ja joilla on soveltuvuus alalle. Mikäli sinulla on asiakaspalveluhenkisyyttä, riittävä suomen kielen taito, pystyt fyysiseenkin työhön ja itsenäiseen työskentelyyn, tulet toimeen monenlaisten ihmisten kanssa, olet iloinen ja energinen, laita hakemusta koulutukseen.

Suomenkielen lisäksi tulisi osata myös hieman ruotsia tai englantia.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille. Työnhaun tulee olla voimassa.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto ja Elintarvikealan perustutkinto

Koulutuspaikka

Vantaa Virnatie 5 A

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto ja Elintarvikealan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Careeria

Careeria

Edupoli ja Point College ovat yhdistäneet voimansa. Vuoden 2019 alusta lähtien uusia uria tarjoaa Careeria. Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi,...


Lue lisää kouluttajasta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Careeria

Lämmittäjänkatu 2 A
00880 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.careeria.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(5,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto ja Elintarvikealan perustutkinto täytä seuraavat tiedot: