Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, osatutkinto (Työvoimakoulutus, nro 700605).

Careeria
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
0 EUR (arvonlisäverotonta)
2.11.2021
suomi
   
Lähiopetus
Helsinki
Työvoimakoulutus
Careeria - Uralla eteenpäin - Katso koulutukset

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, osatutkinto (Työvoimakoulutus, nro 700605).


Koulutuksen hyödyt

Kiinnostaako sinua kahvilatyö? Tartu tilaisuuteen!

Kokki on luovan alan käsityöläinen. Kokeilta vaaditaan ruuanlaiton lisäksi taiteellista silmää, siivous- ja hygieniataitoja, raaka-aineiden esivalmistus-, suunnittelu-, sekä innovointitaitoa.

Alalla on jo paljon erilaisia toimipaikkoja, joissa kokit ja keittiötyöntekijät tarvitsevat monipuolista tietoa. Koulutuksessa perehdytään mm. erilaisiin elintarvikkeisiin, ammattikeittiöiden koneisiin ja välineisiin, ruoanvalmistusmenetelmiin, asiakaspalveluun sekä keittiön puhtaanapitoon. Näin saat valmiuksia työskennellä mm. lounasravintoloissa.

Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on opiskelijan työllistyminen, siksi tärkeässä roolissa on työelämäverkoston rakentaminen työelämässä oppimalla. Ammattiosaamisen lisäksi koulutuksen yksi tärkeä tavoite on kehittää opiskelijoiden valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn ja työelämätaitojen lisääminen.


Koulutuksen sisältö

Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp

 • asiakas- ja työtilojen kunnostus
 • ruoanvalmistus ja erityisruokavaliot
 • asiakaspalvelu ja kassatoiminnot
 • astiahuolto ja puhtaanapito
 • omavalvonta

Lounasruokien valmistus, 40 osp

 • elintarviketietous
 • ravitsemus ja erityisruokavaliot
 • ruoanvalmistus
 • reseptiohjelma
 • astiahuolto ja puhtaanapito
 • omavalvonta
 • työkyvyn ylläpitäminen
 • digitaidot

Annosruokien valmistus, 25 osp

 • ruoanvalmistus annoksittain
 • ruokien esillelaitto
 • erityisruokavaliot
 • omavalvonta

Koulutuksen aikana suoritetaan myös hygieniapassi


Käytännön toteutus

Koulutus toteutetaan ajalla 02.11.2021 – 01.04.2022. Joululoma 23.12.2021 - 31.12.2021.

Koulutuksen kesto on noin 6 kk ja se koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta.

Lähiopetus tapahtuu Careerian Helsingin toimipisteessä klo 9 -15. Koulutuksesta noin puolet on työelämässä oppimista alan yrityksissä, jonka aikana on mahdollista suorittaa näytöt ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnonosista. Työpaikalla noudatetaan työpaikan työaikaa.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus. Suunnitelman pohjalta suunnitellaan oppilaitoksessa toteutettava opetus, käytännön oppiminen työpaikalla sekä näyttösuunnitelma.

Opiskelijan tavoitteena on suorittaa kaksi tutkinnonosaa seuraavista; ravitsemispalveluissa toiminen, lounasruokien valmistus, annosruokien valmistus.


Valintakriteerit ja hakuohjeet

Hakuaika päättyy 30.09.2021.

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus. Hakemuksen pääset täyttämään Hae koulutukseen -painikkeen kautta.

Tai hae koulutukseen TE-palvelujen kautta, täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus (hakusanana toimii koulutuksen numero 700605).

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään yhteistyössä TE– toimiston kanssa. Koulutukseen valitaan 18 henkilöä.

Tietoja työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse KOULUTUSNEUVONTA p. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, osatutkinto (Työvoimakoulutus, nro 700605)., klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä


Kenelle?

Ravintola- ja cateringalan osatutkinnon suorittaneet henkilöt voivat työskennellä keittiö- ja asiakaspalvelutehtävissä erilaisissa ruokapalveluita tarjoavissa organisaatioissa.

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet erilaisista keittiöalan työtehtävistä ja joilla on soveltuvuus alalle. Mikäli sinulla on asiakaspalveluhenkisyyttä ja riittävä suomen kielen taito, pystyt fyysiseenkin työhön ja itsenäiseen työskentelyyn, tulet toimeen monenlaisten ihmisten kanssa, olet iloinen ja energinen, laita hakemusta koulutukseen.

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, työnhaun tulee olla voimassa TE-toimistossa tai Työllisyyden Kuntakokeilussa.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, osatutkinto (Työvoimakoulutus, nro 700605).

Koulutuspaikka

Helsinki Lämmittäjänkatu 2 A

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, osatutkinto (Työvoimakoulutus, nro 700605).? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Careeria

Careeria

Edupoli ja Point College ovat yhdistäneet voimansa. Vuoden 2019 alusta lähtien uusia uria tarjoaa Careeria. Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi,...


Lue lisää kouluttajasta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Careeria

Lämmittäjänkatu 2 A
00880 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.careeria.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(5,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, osatutkinto (Työvoimakoulutus, nro 700605). täytä seuraavat tiedot: