Kymenlaakson kesäyliopisto

Osaamisen kehittäjä Kymenlaaksossa

Kymenlaakson kesäyliopisto on asiakkaiden tarpeista lähtevä korkea-asteen koulutuspalveluja tuottava maakunnallinen aikuiskoulutus- ja kehittämisorganisaatio, jonka tehtävä on tarjota kymenlaaksolaisille laadukasta ja monipuolista koulutusta. Ajan ilmiöihin tartutaan, ja eri aloilla tapahtuviin muutoksiin reagoidaan kehittämällä koulutustarjontaa jatkuvasti. Toimipisteet sijaitsevat Kotkassa ja Kouvolassa.

Kymenlaakson kesäyliopisto tarjoaa alueen laajimman valikoiman avoimen yliopiston kursseja. Ammatillista täydennyskoulutusta järjestetään työelämän tarpeiden mukaisesti. Tarjolla on myös erilaisia hyvinvointiin ja harrastuksiin liittyviä kursseja. Kurssien kautta voit saada ajatuksia oman hyvinvoinnin lisäämiseen tai löytää uudenlaista harrastustoimintaa. Lisäksi kesäyliopiston yhteydessä toimii Suomessa ainutlaatuinen klassisen kuvataiteen opetusta antava Repin-instituutin kuvataidekoulutus.

Avoin yliopisto-opetus

Avoin yliopisto tarjoaa kaikille kiinnostuneille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta mahdollisuuden osallistua yliopiston opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen. Opetusta järjestetään iltaisin ja viikonloppuisin, ja tarjontaa on kaikkina vuodenaikoina.

Opintoja voi hyödyntää monella eri tavalla. Opiskelija voi mm.

• ylläpitää ja kehittää omaa ammattitaitoaan
  • täydentää aiempia opintojaan
  • tutustua eri tieteenaloihin ja yliopistolliseen opetukseen
  • aloittaa tutkintotavoitteisen opiskelun
  • parantaa yleissivistystään
  • lisätä omaan harrastukseensa liittyvä osaamista

Avointa yliopisto-opetusta järjestetään kiinteässä yhteistyössä yliopistojen kanssa, ja opetus vastaa laadultaan ja tasoltaan yliopiston perusopetusta. Yliopistojen tiedekunnat ja ainelaitokset vastaavat opetuksen laadusta hyväksymällä avoimen opetuksen opetussuunnitelmat ja opettajat. Avoimessa yliopistossa ei voi suorittaa tutkintoa. Opinnot voi kuitenkin liittää yliopistotutkintoon, mikäli opiskelija saa opinto-oikeuden yliopistosta.

Ammatillinen täydennyskoulutus

Työelämälähtöinen ammatillisen osaamisen kehittämiseen tähtäävä koulutus edistää tasa-arvoa ja työssä kehittymistä sekä auttaa kohtaamaan erilaisia muutostarpeita. Kymenlaakson kesäyliopisto toimii yhteistyössä alueellisten toimijoiden kanssa ja tarjoaa ammatillista täydennyskoulutusta eri aloille. Täydennyskoulutusta toteutetaan lyhytkursseina ja pitkäkestoisina koulutusohjelmina.

Repin-instituutin kuvataidekoulutusRepin-instituutti

Repin-instituutin kuvataidekoulutus välittää kasainvälisesti arvostetun Pietarin taideakatemian taidekasvatuksen menetelmiä ja keskittyy klassisen maalauksen ja piirustuksen opetukseen. Opetus tapahtuu samoin kuin Pietarin taideakatemiassa ja pyrkii antamaan opiskelijoille perustiedot visuaalisten alojen ammattilaisen tarvitsemista taidoista.

Hyvinvointiala Kesto Hinta Paikka Alkaa
Palautumisohjaajakoulutus (10 op) 11 kuukautta 1 300 EUR + alv 0 % Kotka 26.10.2019
TRE® -ohjaajakoulutus 2 200 EUR + alv 0 % Kouvola 24.1.2020
Kasvatus / Ohjaus
Lasten ja nuorten psyykkisten ongelmien terapeuttinen ohjaaja (25 op) 6 kuukautta 2 500 EUR + alv 0 % Kouvola 20.9.2019
Coaching
Ratkaisukeskeinen valmentaminen ja työote työelämän tarpeisiin 1 750 EUR + alv 0 % Kouvola 3.3.2020
Sosiaali- ja terveysala
Hoitotyö
Kuvataidemenetelmien soveltaminen asiakastyössä (3 op) 2 kuukautta 590 EUR + alv 0 % Kouvola 6.3.2020
Luontohoiva -ohjaajakoulutus (10 op) 1 150 EUR + alv 0 % Kotka 20.4.2020
Syömishäiriöiden perhepohjainen hoito 4 päivää 470 EUR + alv 0 % Kouvola 14.10.2019
Lastensuojelu / Perhetyö
Perheasioiden sovittelijan perusopinnot 1 190 EUR + alv 0 % Kotka 23.1.2020
Psykiatria / Mielenterveystyö
Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja -koulutus (30 op) 2 800 EUR + alv 0 % Kouvola 3.10.2019
Taide / Kulttuuri
Repin-instituutin kuvataidekoulutus 2019-2020 2 lukukautta Kotka

Yhteydenottopyyntö

Haluatko tietää lisää kouluttajasta Kymenlaakson kesäyliopisto? Täytä yhteystietosi, niin kouluttaja ottaa sinuun yhteyttä.

Kymenlaakson kesäyliopisto

Kouvolankatu 24, 45100 Kouvola
Keskuskatu 10, 48100 Kotka

www.kymenlaaksonkesayliopisto.fi

Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.