Kymenlaakson kesäyliopisto

Osaamisen kehittäjä Kymenlaaksossa

Kymenlaakson kesäyliopisto on asiakkaiden tarpeista lähtevä korkea-asteen koulutuspalveluja tuottava maakunnallinen aikuiskoulutus- ja kehittämisorganisaatio, jonka tehtävä on tarjota kymenlaaksolaisille laadukasta ja monipuolista koulutusta. Ajan ilmiöihin tartutaan, ja eri aloilla tapahtuviin muutoksiin reagoidaan kehittämällä koulutustarjontaa jatkuvasti. Toimipisteet sijaitsevat Kotkassa ja Kouvolassa.

Kymenlaakson kesäyliopisto tarjoaa alueen laajimman valikoiman avoimen yliopiston kursseja. Ammatillista täydennyskoulutusta järjestetään työelämän tarpeiden mukaisesti. Tarjolla on myös erilaisia hyvinvointiin ja harrastuksiin liittyviä kursseja. Kurssien kautta voit saada ajatuksia oman hyvinvoinnin lisäämiseen tai löytää uudenlaista harrastustoimintaa. Lisäksi kesäyliopiston yhteydessä toimii Suomessa ainutlaatuinen klassisen kuvataiteen opetusta antava Repin-instituutin kuvataidekoulutus.

Avoin yliopisto-opetus

Avoin yliopisto tarjoaa kaikille kiinnostuneille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta mahdollisuuden osallistua yliopiston opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen. Opetusta järjestetään iltaisin ja viikonloppuisin, ja tarjontaa on kaikkina vuodenaikoina.

Opintoja voi hyödyntää monella eri tavalla. Opiskelija voi mm.

• ylläpitää ja kehittää omaa ammattitaitoaan
  • täydentää aiempia opintojaan
  • tutustua eri tieteenaloihin ja yliopistolliseen opetukseen
  • aloittaa tutkintotavoitteisen opiskelun
  • parantaa yleissivistystään
  • lisätä omaan harrastukseensa liittyvä osaamista

Avointa yliopisto-opetusta järjestetään kiinteässä yhteistyössä yliopistojen kanssa, ja opetus vastaa laadultaan ja tasoltaan yliopiston perusopetusta. Yliopistojen tiedekunnat ja ainelaitokset vastaavat opetuksen laadusta hyväksymällä avoimen opetuksen opetussuunnitelmat ja opettajat. Avoimessa yliopistossa ei voi suorittaa tutkintoa. Opinnot voi kuitenkin liittää yliopistotutkintoon, mikäli opiskelija saa opinto-oikeuden yliopistosta.

Ammatillinen täydennyskoulutus

Työelämälähtöinen ammatillisen osaamisen kehittämiseen tähtäävä koulutus edistää tasa-arvoa ja työssä kehittymistä sekä auttaa kohtaamaan erilaisia muutostarpeita. Kymenlaakson kesäyliopisto toimii yhteistyössä alueellisten toimijoiden kanssa ja tarjoaa ammatillista täydennyskoulutusta eri aloille. Täydennyskoulutusta toteutetaan lyhytkursseina ja pitkäkestoisina koulutusohjelmina.

Repin-instituutin kuvataidekoulutusRepin-instituutti

Repin-instituutin kuvataidekoulutus välittää kasainvälisesti arvostetun Pietarin taideakatemian taidekasvatuksen menetelmiä ja keskittyy klassisen maalauksen ja piirustuksen opetukseen. Opetus tapahtuu samoin kuin Pietarin taideakatemiassa ja pyrkii antamaan opiskelijoille perustiedot visuaalisten alojen ammattilaisen tarvitsemista taidoista.

Sosiaali- ja terveysala Kesto Hinta Paikka Alkaa
Logoterapian perusopinnot (25 op) 28.8.2019-12.6.2020 2 100 EUR + alv 0 % Kotka 28.8.2019
Psykoterapeuttiset valmiudet ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (45 op) Noin 1 vuosi 3 800 EUR + alv 0 % Kouvola 16.9.2019
Seksuaalineuvontakoulutus (30 op) 1 vuosi 2 300 EUR + alv 0 % Kouvola 23.5.2019
Muistisairaudet
Muistisairaan psykoterapeuttinen hoito ja hoiva 6 koulutuspäivää 790 EUR + alv 0 % Kouvola 14.8.2019
Psykoterapia
Eläinavusteinen valmentaja – Alfa Partners Dog® (30 op) 6.4.2019 - 7.3.2020 1 990 EUR + alv 0 % Kouvola 6.4.2019
PariTila – Parisuhteen psykoanalyyttinen ymmärtäminen ja hoito (30 op) 1 vuosi 1 590 EUR + alv 0 % Kouvola 15.8.2019
Taideterapia
Kuvan käyttäminen asiakastyössä (3 op) 12.1.2019 - 18.5.2019 790 EUR + alv 0 % Kouvola 12.1.2019
Vammaistyö
Sherborne-liikunta oppimisvalmiuksien, motoristen taitojen sekä sosiaalisen kompetenssin kehittymisen tukena 2 päivää 250 EUR + alv 0 % Kouvola 6.2.2019
Taide / Kulttuuri
Repin-instituutin kuvataidekoulutus Kevätlukukausi 2019 Kotka 14.1.2019

Yhteydenottopyyntö

Haluatko tietää lisää kouluttajasta Kymenlaakson kesäyliopisto? Täytä yhteystietosi, niin kouluttaja ottaa sinuun yhteyttä.

Kymenlaakson kesäyliopisto

Kouvolankatu 24, 45100 Kouvola
Keskuskatu 10, 48100 Kotka

www.kymenlaaksonkesayliopisto.fi

Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.