Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Sodan todellisuus, traumat ja niistä selviytyminen

Psyko-Team
Yhteenveto
1 päivä
145 EUR + alv 24 % (yht. 179,80 EUR)
suomi
Avoin koulutus
Helsinki, Useita paikkakuntia
Alkavat koulutukset
Helsinki
2020  (suomi)
145 EUR
Suomi
Sopimuksen mukaan 

Sodan todellisuus, traumat ja niistä selviytyminen

Sodan todellisuus, traumat ja niistä selviytyminen

Miten sota vaikuttaa ihmiseen ja arkeen?

Sodan todellisuus on armoton. Pelko, ero perheestä ja jatkuva pakeneminen synnyttävät traumaattisia kokemuksia, jotka purkautuvat usein sodan kohdanneen päästyä uuteen, turvallisempaan maahan. Sodan todellisuudesta kärsineet kokevat posttraumaattista stressiä, mikä näkyy ylivireytenä, mielialojen vaihteluina, mielen hallitsemattomina traumakuvina ja ahdistuksena.

Suomessa auttaja joutuu uusien kysymysten äärelle. Millainen kulttuuri on maassa, josta sodan kokeneet ovat lähteneet? Minkälaista on sodan todellisuus? Tämän vuoksi terapeutit, opettajat ja kuntouttajatkin joutuvat miettimään aiempaa tarkemmin traumaa ja vaikeuksissa olevan kohtaamista.

Koulutuksen tavoitteena on tarjota ymmärrystä sodan todellisuudesta sekä siitä, miten kohdata eri kulttuurista tulevia, traumasta kärsiviä ihmisiä.

Koulutuksen sisältö

Sotareportterin näkemys sodasta ja kriisissä elämisestä

  • Miten kaikin tavoin sota vaikuttaa arkeen?
  • Mitä sodassa tapahtuu, ja mitä sen myötä ihmiselle?
  • Miten tapakulttuuri eroaa ja miten se pitää ottaa huomioon Suomessa?
  • Mitä näemme uutisissa ei välttämättä ole kaikki, mitä tapahtuu

Trauma ja selviytyminen

  • Miten trauman kokenut toimii?
  • Keskeinen traumateoria, vakauttamisen merkityksestä
  • Posttraumaattinen stressi oireiden taustalla
  • Resilienssin merkitys selviytymisessä
  • Case-tapaus Syyrian sota ja perhesijoitus Suomessa

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sodan todellisuus, traumat ja niistä selviytyminen, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu kriisityöntekijöille, terapiatyötä tekeville, pakolaisten ja maahanmuuttajien kanssa työskenteleville sekä koulupuolelle.

Kouluttaja

Tuomas Mustikainen on kirjailija, toimittaja ja journalismin opettaja. Hän on kirjoittanut mm. kirjan Kielletty kansa: elämää palestiinalaisalueilla, joka kuvaa elämää pitkittyneessä sota- ja konfliktitilanteessa. Mustikainen on työskennellyt sota- ja kriisireportterina Lähi-idässä sekä opettajana Betlehemin yliopistossa ja Turun ammattikorkeakoulussa ja journalistina useissa suomalaisissa tiedotusvälineissä.

Jussi Sudenlehti (ent. Sutinen) on psykoterapeutti, kirjallisuusterapeutti ja kouluttaja, joka on työskennellyt traumojen parissa pitkään ja kouluttaa trauman kohtaamisesta. Sudenlehti on julkaissut aiheesta kirjallisuutta sekä luonut menetelmiä, joiden avulla kohdata vaikean trauman kokenutta, ilman uudelleen traumatisoimista.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 145 € + alv 24 %.

Pyydä tarjous tilauskoulutuksesta!

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sodan todellisuus, traumat ja niistä selviytyminen? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Psyko-Team

Suomen Psykologinen Instituutti

Ihminen ihmiselle – ammatillisuus

Suomen Psykologisen Instituutin tavoitteena on edistää soveltavaa psykologiaa toimialoilla, joissa toimitaan ihmisten hyväksi. Instituutti työskentelee sen eteen, että eri toimialojen ihmiset hyötyvät alan uusista tutkimuksista ja innovaatioista. Suomen Psykologisen Instituutin keskeisiä mielenkiinnon kohteita ovat esimerkiksi monitieteellinen lähestyminen ihmisen käyttäytymiseen vuorovaikutuksen...


Lue lisää kouluttajasta Psyko-Team ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Psyko-Team

Meritullinkatu 4 B 8–9
00170 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
psyk.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Sodan todellisuus, traumat ja niistä selviytyminen täytä seuraavat tiedot: