Tietosuojavastaavan jatkokoulutus (2 op)

SnellmanEDU, Verkossa
Kesto
3 päivää
Hinta
350 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 350 EUR)
Seuraava toteutus
14 toukokuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 6.5.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
3 päivää
Hinta
350 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 350 EUR)
Seuraava toteutus
14 toukokuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 6.5.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Tietosuojavastaavan jatkokoulutus (2 op)

Koneella kirjoitetaan

Tämä jatkokoulutus on suunnattu tietosuojavastaaville, jotka haluavat syventää tehtävään liittyvää osaamistaan. Oletuksena on, että EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) perusvaatimukset ovat jo tuttuja osallistujille. Koulutus keskittyy mm. tietosuojan vuosittaiseen tietotilinpäätökseen, tietoturvauhkien torjuntaan, pilvipalvelujen tietosuojaan, henkilötietojen käsittelijöihin sekä vaikutustenarvioinnin tekoon.

Kurssi on täydentävä jatko-osa tietosuojavastaavien peruskoulutukselle, mutta ei vaadi sen suorittamista etukäteen. Koulutuksen aiheet pohjautuvat tietosuojavastaavien peruskoulutuksen suorittaneille tehtyyn kyselyyn syksyllä 2022.

Koulutuksen sisältö

Tietosuojan vuosikello, tietotilinpäätös ja tietoturvauhkiin reagointi

  • Tietosuojan vuosikello
  • Tietotilinpäätös
  • Ajankohtaisia tietoturvauhkia, mm. huijaukset ja tietojenkalastelu
  • Tietosuojan poikkeamat ja tietosuojarikkomuksiin reagointi

Tietosuoja pilvipalveluissa ja henkilötietojen käsittelijät

  • Tietosuojan huomiointi pilvipalveluissa, mm. Googlen ja Microsoftin palvelut
  • Pilvipalvelujen ehdot ja käsittelysopimukset
  • Käsittelijöiden ja alakäsittelijöiden kartoitus
  • Rekisterinpitäjän ohjeet henkilötietojen käsittelijöille

Tietosuojaa koskeva vaikutustenarviointi (DIAP)

  • Milloin tietosuojaa koskeva vaikutustenarviointi on tehtävä?
  • Vaikutustenarvioinnin teko
  • Tietosuojavaltuutetun toimiston työkalu vaikutustenarviointiin
  • Tietojen siirto EU:n ulkopuolelle, mallisopimuslausekkeet ja täydentävät suojatoimet

Etäkoulutuksiin osallistuminen ja joko a) tietotilinpäätöksen tai b) jonkin pilvipalvelun tietosuoja-arvioinnin teko itsenäisesti / kurssin oppimisalustalla. Hyväksytyn suorituksen laajuus on 2 op.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

14 toukokuuta, 2024

  • Etätoteutus
  • Verkossa
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 6.5.2024

Kohderyhmä

Organisaation tietosuojavastaavaksi nimetyille tai ko. tehtävästä kiinnostuneille. Koulutus soveltuu myös työyhteisön tietohallinnosta vastaaville.

Aikataulu

ti 14.5.2024
ti 21.5.2024
ti 28.5.2024

Joka päivä klo 15:30-17:00, etäopetus
Webinaareista tehdään tallenteet, jotka ovat katsottavissa myöhemmin.

Kouluttaja

Harto Pönkä, KM on ohjelmistoalan yrittäjä, tietokirjailija sekä sosiaalisen median ja koulutusteknologian tunnettu asiantuntija. Kouluttajana Pönkä on toiminut vuodesta 2008 lähtien. Hän on perehtynyt henkilötietojen käsittelyyn ja tietosuojaan mm. seuraavista näkökulmista:

  • GDPR:n vaatimukset henkilötietojen käsittelylle yrityksissä ja muissa organisaatioissa (mm. asiakasrekisterit, markkinointi ja viestintä)
  • Tietosuoja tietojärjestelmissä, verkkopalveluissa ja sosiaalisen median palveluissa
  • Tietosuojan ja salassapidon huomiointi mm. opetuksessa, varhaiskasvatuksessa ja nuorisotyössä.
  • Henkilökohtainen tietosuoja ja tietoturva netissä ja somessa

EU:n yleiseen tietosuoja-asetukseen liittyviä koulutuksia Harto on pitänyt yrityksille, kunnille, oppilaitoksille ja järjestöille sekä konsultoinut GDPR:n käytännön soveltamiseen liittyvissä asioissa. Pönkä on julkaissut kirjat Sosiaalisen median käsikirja (2014) ja Open somekirja (2017, Docendo) sekä lukuisia artikkeleita ja kirjankappaleita. Pönkä on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija, jonka näkemyksiä myös korkeakoulut, yritykset sekä media arvostavat.

Kustannukset

350 €

Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tietosuojavastaavan jatkokoulutus (2 op)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
SnellmanEDU
Viestikatu 3
70600 Kuopio

SnellmanEDU – sijoita itseesi, kehitä osaamistasi

SnellmanEDU:n kesäyliopiston toiminta koostuu ammatillisesta täydennyskoulutuksesta, yleissivistävästä koulutuksesta kaiken ikäisille, avoimesta korkeakouluopetuksesta sekä Lasten yliopistotoiminnasta. SnellmanEDU:n tarjonnassa ovat myös Ikääntyvien yliopiston tilaisuudet. SnellmanEDU järjestää vuosittain yli 250 koulutusta. Lähiopetuksen osalta toiminta-alueena on Pohjois-Savo. Etäopetuksessa SnellmanEDU on ollut jo pitkään uranuurtaja....

Lue lisää kouluttajasta SnellmanEDU ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu