Tulevaisuus, tieto ja johtaminen huomisen organisaatiossa

SnellmanEDU
Yhteenveto
7 tuntia
245 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 245 EUR)
29.3.2023
Haku päättyy: 20.3.2023
   
Etätoteutus
Verkossa
Koulutus
Mies puhumassa pienen yleisön edessä

Tulevaisuus, tieto ja johtaminen huomisen organisaatiossa

Viilaatko nykyisyyttä vai johdatko tulevaisuutta tiedolla? Tervetuloa aloittamaan matkaa tulevaisuuden tiedolla johtamiseen! Tiedon älykäs hyödyntäminen johtamisessa on keskeinen organisaatioiden menestyksen mahdollistaja. Tällä hetkellä tietoa hyödynnetään erityisesti arjen operatiivisessa johtamisessa. Toimintaympäristön jatkuvassa ja kiihtyvässä muutoksessa tulevaisuusajattelusta ja ennakoinnista on tullut oleellinen osa erilaisten yritysten ja yhteisöjen muutoskyvykkyyttä. Johtamisen yksi keskeinen kysymys onkin, miten edetä tiedolla johtamisessa nykyisyyden viilaamisesta tulevaisuuden kilpailuetujen tutkimiseen ja todeksi elämiseen.

Tulevaisuus, tieto ja johtaminen huomisen organisaatiossa -koulutus on ensimmäinen askel tulevaisuuden tiedolla johtamisen muutosmatkalle. Koulutus antaa kokonaiskuvan siitä, mitä tulevaisuuden tiedolla johtaminen on, mistä osa-alueista se muodostuu ja mitkä ovat tulevaisuuden tiedolla johtamisen rakennus- ja kehitysvaiheet. Koulutus haastaa arvioimaan oman organisaation tulevaisuuskyvykkyyttä ja tutkimaan tiedon hyödyntämistä ja rikastamista toivotun tulevaisuuden tekemisessä. Varmista organisaatiosi tulevaisuuden kilpailuetu. Tee se tiedolla. Aloita tänään!

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen sisältö koostuu organisaatioennakoinnin ja tiedolla johtamisen keskeisistä osatekijöistä, joiden pohjalta rakennetaan näkymää tulevaisuussuuntautuneen organisaation ajattelu- ja toimintatapoihin ja niiden johtamiseen.

Sisältö on jaettu kolmeen osaan:

OSA 1: Tulevaisuustietoinen organisaatio

 • Vaihtoehtoiset tulevaisuudet – mahdolliset ja mahdottomat maailmat
 • Tulevaisuustietoisuus ja organisaation elinkelpoisuus
 • Tulevaisuustieto – tietoa tulevaisuudesta?

OSA 2: Tieto ja tiedolla johtaminen

 • Tieto ja johtamisen trendit
 • Tiedon ulottuvuudet ja tiedon jalostuminen viisaudeksi
 • Tiedolla johtaminen, sisältö ja määrittely

OSA 3: Tulevaisuuden tiedolla johtaminen

 • Strateginen tiedolla johtaminen ja tulevaisuuden tekeminen
 • Tulevaisuuden tiedolla johtamisen kehittäminen
 • Hyvät käytänteet Toteutus koostuu alustuksista, keskustelusta ja osallistavista harjoitteista, joissa luodaan yhteistä ja organisaatiokohtaista ymmärrystä tiedolla johtamisen nykytilasta ja tulevaisuuden mahdollisuuksista.

Koulutukseen sisältyy ennakkotehtävä.

Osaamistavoitteet

Koulutus tarjoaa ensimmäiset askeleet matkalle tulevaisuuden tiedolla johtamiseen. Koulutuksen jälkeen:

 • ymmärrät tulevaisuustiedon merkityksen organisaation strategian toteuttamisessa
 • hahmotat tulevaisuuden tiedolla johtamisen osa-alueet ja menestystekijät
 • tiedät, millaisin askelin tulevaisuuden tiedolla johtamista voi alkaa tehdä jo tänään

Koulutus antaa eväät oman organisaation tulevaisuuskyvykkyyden arviointiin ja askelmerkit sen kehittämiseen tulevaisuuden tiedolla johtamista hyödyntäen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tulevaisuus, tieto ja johtaminen huomisen organisaatiossa, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu tiedolla johtamisesta ja sen kehittämisestä kiinnostuneille esimiehille, johtajille ja asiantuntijoille. Koulutukseen suositellaan osallistumista työparina tai tiiminä.

Ennakko-osaaminen organisaation ennakointiin ja tiedolla johtamiseen ei ole välttämätöntä. Tärkeintä on, että olet kiinnostunut organisaation toiminnan johtamisesta ja haluat kuulla uusia ajatuksia sekä jalostaa aiemmin oppimaasi siitä, miten sitä voisi kehittää tulevaisuuskestävämmäksi.

Aikataulu

Ke 29.3.2023 klo 9–16

Koulutuspaikka

Koulutus toteutetaan etäopetuksena.

Kouluttaja

Jani Listenmaa, YTM, Creatido Oy

Janilla on yli 10 vuoden ja usean sadan asiakastoimeksiannon kokemus. Toimeksiannoille yhteistä on se, että niissä kaikissa pyritään älykkään tiedon avulla saamaan aikaan optimaalisesti kohdennettua toimintaa ja uusia toimintatapoja, jotka tuottavat ja saavat aikaan tavoiteltua vaikuttavuutta.

Janin erityisosaaminen: Tiedolla johtamisen kokonaisvaltainen kehittäminen, tiedolla johtamisen kypsyysarvioinnit, tiedolla johtamisen strategia, tiedolla johtamisen mittarit ja mallintaminen, tiedolla johtamisen kouluttaminen, laajojen projektien johtaminen.

Teemu Ruohonen, KM, Rojekto Oy

Teemu on kehittäjä, kokeilija, kouluttaja ja valmentaja, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus yhteisöllisten toimintamallien ja oppimisratkaisujen kehittämisestä. Työhistoriassa painottuvat yhteiskehittäminen, innovointi, kokeilutoiminta ja tekemällä oppiminen.

Teemun erityisosaaminen: Yhteiskehittämisen ja kokeilutoiminnan fasilitointi ja valmentaminen, toiminnallinen ennakointi ja tulevaisuustyöskentely, oppimisen muotoilu.

Kustannukset

245 €

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tulevaisuus, tieto ja johtaminen huomisen organisaatiossa? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

SnellmanEDU

SnellmanEDU – sijoita itseesi, kehitä osaamistasi

SnellmanEDU:n kesäyliopiston toiminta koostuu ammatillisesta täydennyskoulutuksesta, yleissivistävästä koulutuksesta kaiken ikäisille, avoimesta korkeakouluopetuksesta sekä Lasten yliopistotoiminnasta. SnellmanEDU:n tarjonnassa ovat myös Ikääntyvien yliopiston tilaisuudet. SnellmanEDU järjestää vuosittain yli 250 koulutusta. Lähiopetuksen osalta toiminta-alueena on Pohjois-Savo. Etäopetuksessa SnellmanEDU on ollut jo pitkään uranuurtaja....


Lue lisää kouluttajasta SnellmanEDU ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

SnellmanEDU

Viestikatu 3
70600 Kuopio

 Näytä puhelinnumero


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Tulevaisuus, tieto ja johtaminen huomisen organisaatiossa täytä seuraavat tiedot: