12 heinä 2019

Täydennyskoulutusta varastotyöntekijälle

Täydennyskoulutusta varastotyöntekijälle, Uraopas

Varastotyöntekijä työskentelee varastopalveluja tarjoavissa yrityksissä sekä kaupan ja teollisuuden varastoissa. Tehtävien laajuus vaihtelee varaston koon mukaan. Pienemmissä varastoissa varastotyöntekijä hoitaa useita varastoon liittyviä tehtäviä. Suuremmissa varastoissa tehtävät on usein eriytetty toisistaan.

Varastotyöntekijä vastaanottaa, kokoaa, järjestelee, hinnoittelee, pakkaa ja lavoittaa tavaraa. Työvälineisiin lukeutuu erilaiset trukit, korkeakeräilijät, keräilylistat, vaunut ja tietojärjestelmät. Varastotyöntekijän tärkeimpiä ominaisuuksia ovat täsmällisyys, järjestelmällisyys ja huolellisuus.

Ehdotuksia täydennyskoulutukseksi varastotyöntekijälle

Trukinajotaito on välttämätön erityisesti suurten varastojen henkilökunnalle. Suorita trukkikortti, jotta saat tavarat siirrettyä turvallisesti ja tehokkaasti. Työturvallisuuskortin ja ensiaputaitojen hankkiminen antavat sinulle neuvot turvallisempaan työskentelyyn ja onnettomuustilanteissa toimimiseen.

Varastotyöhön sisältyy tavaroiden nostamista, minkä vuoksi fyysisestä jaksamisesta täytyy huolehtia. Monet personal trainereille suunnatut koulutukset sopivat kaikille liikunnasta ja terveydestä kiinnostuneille.

Järjestelmällisyys on tärkeä ominaisuus varastotyöntekijälle. Opi suunnittelemaan työpäivääsi entistäkin paremmin henkilökohtaisen tehokkuuden koulutuksissa. Myös ajanhallinnan kurssit tarjoavat vinkkejä tehtävien organisoitiin.

Jos tähtäät esimiesrooliin, voit valmistautua tulevaan johtamiskoulutuksessa. Tarjolla on sekä laajempia johtamisen tutkintoja että tiiviimpiä, johtamisen eri osa-alueisiin syventyviä kursseja. Jos sinulla on jo esimiestaitoja, voit kehittää taitojasi esimiestyön haastavimmissa tilanteissa.

Ajattele, haluatko jatkokouluttautua

Jos olet kiinnostunut jatkokouluttautumisesta, ota asia puheeksi esimiehesi kanssa. Sinulla voi olla mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen tai työnantajasi saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Aloita sopivan koulutuksen etsiminen pohtimalla mahdollisia aukkoja osaamisessasi ja miettimällä millä työsi osa-alueella voisit olla entistäkin parempi. Kysy esimieheltäsi ja kollegoiltasi vinkkejä sopivista koulutuksista.

Tulevaisuuden näkymät

Logistiikka-alan työllisyysnäkymät ovat yleisesti hyvät. Alan työllisyyttä ylläpitää logistiikkapalveluiden välttämättömyys, sillä tavara ei liiku kotimaassa eikä kansainvälisestikään ilman toimivia logistiikkaratkaisuja. Logistiikka-alalle tarvitaan ammattilaisia erityisesti kuljetus-, varasto- ja suunnittelutehtäviin.

Talouden suhdanteiden heilahtelut vaikuttavat ulkomaankauppaan ja siten myös kuljetettavan tavaran määrään. Automatisaatio tulee myös vaikuttamaan logistiikka-alaan, mutta kaikkia tehtäviä ei pystytä automatisoimaan kustannussyistä. Erityisesti kuormaus, purkaminen sekä keräily-, lajittelu- ja selvittelytyö tulee työllistämään tulevaisuudessakin.

Liittyvät ammatit: terminaalityöntekijä

Lähteet: ammattinetti.fi

Viimeksi päivitetty: 12 heinä 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 30.1.2019

Täydennyskoulutusta liikunnanopettajalle

Liikunnanopettajat työskentelevät eri opetusasteiden oppilaitoksissa ja opettavat liikuntaa. Liikunnan tuntiohjauksen lisäksi tavoitteena on innostaa nuoria liikkumaan myös omalla vapaa-ajallaan ja tehdä liikunnasta osa normaalia elämää. Ajanhallinta Työhyvinvointi Liikunta-ala Stressinhallinta Esimiestaidot Opetus / Pedagogiikka Vuorovaikutustaidot Ensiapu Liikunnanopettajien työ saattaa olla aik ...
Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 1.7.2019

Pikaopas Excelin käyttöön

Excelin käyttö on yleistynyt yhä useammalla alalla sekä opinnoissa että työnteossa. Listasimme omat suosikkikomentomme, jotta myös sinä pääsisit ottamaan niistä parhaan hyödyn irti.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 10.10.2022

Myötäinnostujaksi itseään kuvaileva Joonas Keskinen haluaa tuoda taiteen ja kulttuurin näkyvämmäksi osaksi ihmisten arkea

Vuoden 2023 MBA-stipendi on myönnetty Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelman päällikkönä toimivalle Joonas Keskiselle.

Lue lisää
studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.