Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja, ilta-monimuoto tai päivä-monimuoto

Amiedu
Yhteenveto
28.1.2020
suomi
   
Helsinki
Työelämän tutkinnot
Amiedu

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja, ilta-monimuoto tai päivä-monimuoto

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittaneella on laaja-alaiset perusvalmiudet ammattialan eri tehtäviin. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittanut voi työskennellä erilaisissa hoidon ja huolenpidon, vanhus- ja vammaispalvelujen, mielenterveys- ja päihdetyön, kotihoidon, varhaiskasvatuksen, lastensuojelun ja lapsiperheiden työtehtävissä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja, ilta-monimuoto tai päivä-monimuoto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus on avoin kaikille perusopetuksen oppimäärän suorittaneille henkilöille, jotka haluavat suorittaa lähihoitajan ammatillisen perustutkinnon.

Kokemus alan työtehtävistä katsotaan eduksi.

Koulutuksen sisältö

Sosiaali ja terveysalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinnon perusteet ovat astuneet voimaan 1.8.2018.

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

 Yhteisiin tutkinnon osiin kuuluvat seuraavat osa-alueet:

  • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
  • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
  • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
Ammatilliset tutkinnon osat

Kasvun ja osallisuuden edistäminen 25 osp

Tutkinnon osan opinnoissa perehdytään ihmisen kasvuun ja kehitykseen, terveyteen ja hyvinvointiin sekä osallisuuden edistämiseen elämänkaaren eri vaiheissa.Työssä tapahtuva oppiminen voidaan toteuttaa esim. päiväkodissa.

Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen 30 osp

Tutkinnon osan opinnoissa perehdytään mm. elimistön rakenteeseen ja toimintaan, ihmisen toimintakykyyn, yleisimpiin sairauksiin ja lääkehoitoon. Työssä tapahtuva oppiminen voidaan toteuttaa esim. sairaalassa, vanhusten asumisyksikössä, kotihoidossa.

Osaamisalaopinnot 75 osp

Tutkinnon suorittaja voi valita osaamisalan oman kiinnostuksensa perusteella. Amiedussa on mahdollista suorittaa yksi alla mainituista osaamisaloista:

  • Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala
  • Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala
  • Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala
  • Vammaistyön osaamisala
  • Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala

Valinnainen tutkinnon osa 15 osp

Tutkinnon suorittaja voi valita valinnaiseksi tutkinnon osaksi tutkinnon osan sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta tai muista soveltuvista tutkinnoista. 

Opinnot henkilökohtaistetaan.

Koulutuksen toteutus

Hakeutumisvaiheessa arvioidaan tutkinnon sopivuus hakijalle sekä hänen ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteensa. Arvioissa huomioidaan myös hakijan mahdollisen sosiaali- ja terveysalalla olevan työpaikan soveltuvuus työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen ja näyttöihin.

Teoriaopinnot koostuvat lähiopetuksesta sekä ohjatusta verkko- ja itseopiskelusta. Tarpeidesi mukaan voit osallistua lähiopetukseen joko iltaryhmässä (2 iltaa viikossa tiistaisin ja torstaisin klo 17-20) tai päiväryhmässä (1 päivä viikossa tiistaisin klo 9-15).

Jokaisessa tutkinnon osassa on työpaikalla tapahtuvaa oppimista, joka voi sisältää vuoro-, viikonloppu- ja yötyötä. Mahdollisuus lähteä myös kansainväliseen vaihtoon.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380
Helsinki

Suorittamisaika

 

 Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen riippuen aikaisemmasta työkokemuksesta ja koulutuksesta.

Kustannukset

Koulutus on omaehtoista opiskelua ja opiskelijalle maksutonta. Opiskelijat kustantavat oppikirjat ja materiaalin itse.

Amiedu Facebookissa

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa? Täytä lomake ja Amiedu vastaa kysymyksiisi. Ilmoittautua voit kurssin kotisivuilta, linkki yhteenvedossa.

Amiedu

Amiedu – ammatillinen aikuiskouluttaja ja työyhteisöjen kehittäjä

Erotu joukosta – osaajille on aina kysyntää

Tyytyväiset asiakkaat ovat tehneet Amiedusta Suomen johtavan ammatillisen aikuiskouluttajan ja työyhteisöjen kehittäjän, jolla on vahva koulutuksellinen osaaminen ja työelämän tuntemus. Amiedun palvelut auttavat yrityksiä ja yhteisöjä saavuttamaan muutostavoitteensa hallitusti. Toiminnassamme etsitään vastauksia erityisesti kaupan, hyvinvointi-, teknologiateollisuus- sekä kiinteistö- ja rakennusalan...


Lue lisää kouluttajasta Amiedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Amiedu

Valimotie 8 / Strömberginkuja 3
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
koulutushaku.amiedu.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(3,4)
Perustuu 5 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Haluatko lisätietoa? Täytä lomake ja Amiedu vastaa kysymyksiisi. Ilmoittautua voit kurssin kotisivuilta, linkki yhteenvedossa.