Kirjallisuusterapia henkilökohtaisen ja ammatillisen kasvun menetelmänä

Etelä-Karjalan kesäyliopisto, paikassa Lappeenranta
Kesto
10 päivää
Hinta
1 685 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 1 685 EUR)
Seuraava toteutus
24 toukokuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 12.5.2024
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kesto
10 päivää
Hinta
1 685 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 1 685 EUR)
Seuraava toteutus
24 toukokuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 12.5.2024
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kirjallisuusterapia henkilökohtaisen ja ammatillisen kasvun menetelmänä

Kirjallisuusterapiassa tuetaan ihmisen kasvua ja kehitystä keskustelun, lukemisen ja kirjoittamisen avulla. Kirjallisuusterapeuttiset menetelmät soveltuvat itsetuntemuksen ja henkilökohtaisen kasvun välineiksi sekä ammatillisen kasvun menetelmiksi työnohjauksessa, samoin kuin monenlaiseen asiakas- ja potilastyöhön, jossa työntekijän itsetuntemuksella ja sosiaalisilla taidoilla on merkitystä.

Tämä 15 opintopisteen laajuinen koulutus on kolmiportaisen kirjallisuusterapiakoulutuksen ensimmäinen osa (I). Halutessaan opiskelijat voivat hakeutua tämän kokonaisuuden suoritettuaan kirjallisuusterapiaohjaajakoulutukseen (II osa). Koulutus on Suomen Kirjallisuusterapiayhdistys ry:n hyväksymä.

Osaamistavoitteet


Kirjallisuusterapia on luova terapiamuoto, jossa käytetään valmista aineistoa (kirjoja, lehtiä, äänitteitä ja videoitua materiaalia) sekä itse kirjoitettua tekstiä terapeuttisessa vuorovaikutuksessa. Koulutuksessa tutustutaan myös muihin luoviin terapioihin.

Koulutuksen jälkeen osaat kertoa perusasiat kirjallisuusterapiasta itsetuntemuksen lisääjänä ja ammatillisen kasvun menetelmänä. Osaat käyttää kirjallisuusterapeuttisia menetelmiä henkilökohtaisen ja ammatillisen kasvusi tukena. Osaat soveltaa teoreettista ja kokemuksellista tietoa kirjallisuusterapeuttisista menetelmistä.  

Koulutuksen jälkeen osaat:

  • Vertailla kirjallisuusterapian erityispiirteitä muihin luoviin terapioihin  
  • kertoa esimerkkejä kirjallisuusterapian soveltamisalueista
  • kuvata tärkeimpiä kirjallisuusterapeuttisia lukemis- ja kirjoittamismenetelmiä
  • luetella kirjoittamisen ja lukemisen terapeuttisia, itsetuntemusta ja hyvinvointia lisääviä vaikutuksia
  • selittää luovan ja terapeuttisen lukemisen ja kirjoittamisen yhtäläisyyksiä ja eroja
  • tunnistaa oman terapeuttisen työskentelyn ja kirjallisuusterapian ammatillisen käytön eron
  • eritellä kirjallisuusterapian menetelmien käyttömahdollisuuksia oman hyvinvoinnin ja kasvun tukena sekä omassa työssä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kirjallisuusterapia henkilökohtaisen ja ammatillisen kasvun menetelmänä, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

24 toukokuuta, 2024

  • Hybriditoteutus
  • Lappeenranta
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 12.5.2024

Kohderyhmä

Koulutus sopii kaikille kirjoittamisesta ja lukemisesta kiinnostuneille eikä edellytä aiempia tietoja kirjallisuusterapiasta. Se sopii jokaiselle, joka haluaa lisätä voimavarojaan ja itsetuntemustaan terapeuttisen kirjoittamisen ja lukemisen avulla.

Koulutus toimii myös ammatillisena täydennyskoulutuksena kaikille ohjaus- ja neuvonta- ja esimiestyössä toimiville sekä sosiaali- ja terveys-, opetus-, kasvatus-, taide-, kirjallisuus- ja kirjastoalan henkilöstölle.

Aikataulu

Koulutuspäivät koostuvat pohjustavista luennoista ja reflektiokeskusteluista, jotka vuorottelevat oman ohjatun, kokemuksellisen kirjoittamisen sekä erilaisten pienryhmätehtävien kesken. Kurssin aikana osallistujat kokoavat vapaamuotoista oman kasvun kirjaa, joista kerrotaan viimeisellä koulutuskerralla.

pe-la 24.–25.5. verkko-opetus (Zoom)
Johdanto kirjallisuusterapiaan, koulutuksen tavoitteet, rakenne ja suoritustavat. Luontokirjoittaminen.  

ti-ke 18.–19.6. lähiopetus Lappeenrannassa
Kehollisuus, sukupuolisuus ja vanhemmuus kirjallisuusterapiassa ja identiteetin rakentajana. Tanssi- ja liiketerapia kertomisen ja kuuntelemisen välineenä.  

ti-ke 16.–17.7. verkko-opetus (Zoom)
Päiväkirjatyöskentely ja omaelämäkerrallinen kirjoittaminen, ylisukupolvisuus ja omaäänisyys. Narratiivisuus kirjallisuusterapiassa.

ma-ti 5.–6.8. lähiopetus Lappeenrannassa 
Sarjakuvan terapeuttinen käyttö sekä kirjallisuusterapia muiden taideterapioiden kentässä. Kirjoittaminen ja lukeminen yhteisöllisenä toimintana.

ma-ti 2.–3.9. verkko-opetus (Zoom) 
Unet ja unelmat kirjallisuusterapiassa. Oman kasvun kirjojen esittely.  

Koulutuspaikka

Kirjallisuusterapia henkilökohtaisen ja oman ammatillisen kasvun menetelmänä (15 op) -koulutus on viiden reaaliaikaisen opetusjakson mittainen johdatus kirjallisuusterapiaan. Tämä ammatillinen täydennyskoulutus sisältää 10 opetuspäivää ja itsenäistä työskentelyä. 

Kouluttaja

Kirjallisuusterapiaohjaaja ja -kouluttaja Katri Kluukeri, tutkija, kirjallisuusterapiakouluttaja, FT Karoliina Maanmieli, sarjakuvataiteilija Emmi Valve ja tanssi- ja liiketerapeuttiAnnika Sarvela

Kustannukset

1685 €

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kirjallisuusterapia henkilökohtaisen ja ammatillisen kasvun menetelmänä? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Etelä-Karjalan kesäyliopisto
Yliopistonkatu 36
53850 LAPPEENRANTA

ETELÄ-KARJALAN KESÄYLIOPISTO – OPPIMISEN ILOA YMPÄRI VUODEN

Etelä-Karjalan kesäyliopisto järjestää avointa korkeakouluopetusta, työelämälähtöisiä koulutuksia opetus- ja varhaiskasvatusalalla sekä sosiaali-, terveys-, hallinnon ja työelämän aloilla. Tule vahvistamaan ammatillista osaamistasi, hakemaan vauhtia ura- ja palkkakehitykseen tai pohjustamaan ammatinvaihtoa. Haluathan tarjota myös omalla alueellasi laadukasta korkeakoulutusta ja alueen elinkeinoelämälle työkaluja...

Lue lisää kouluttajasta Etelä-Karjalan kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu