Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Miten työpaikallasi opitaan uutta? 🧩 Vastaa kyselyyn ja voita leffaliput ➡

Rekrytoiva työvoimakoulutus, kodinhuoltaja (Helsingin Seniorisäätiö & Sivina Oy) (nro 700964)

Taitotalo
   
Helsinki
Työvoimakoulutus
Taitotalo

Rekrytoiva työvoimakoulutus, kodinhuoltaja (Helsingin Seniorisäätiö & Sivina Oy) (nro 700964)

Koulutuksen esittely

Koulutuksen ajankohta on 8.11.2021–4.3.2022 ja kesto noin 4 kuukautta.

Tavoitteena on kouluttaa osaajia hoivakoteihin avustaviin työtehtäviin, tai kotisiivoustyöhön.

Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa yksi tai kaksi tutkinnon osaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneella on tavoitteena työllistyä, ja sen jälkeen mahdollisuus suorittaa työn ohessa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, toimitilahuoltaja (AT) tai kodinhuoltaja (AT).

Voit työllistyä esimerkiksi Helsingin Seniorisäätiöön tai Sivinaan.

Helsingin Seniorisäätiö

Hoivakodeissa työtehtävät voivat olla esimerkiksi vaatehuoltoon liittyvät pyykinjakotehtävät, ateriapalvelutehtävät, pöytien kattaminen, astianpesukoneen täyttö ja tyhjennys. Hoivakodin asukkaiden auttaminen pukeutumisessa, ulkoilu ja asukkaiden hyvinvointia lisääviin virkistystuokioihin ja niihin viemisiin osallistuminen. Työ on kokopäivätyötä, kaksivuorotyötä ja sitä tehdään viikonloppuisinkin.

Sivina

Sivinassa työtehtäviin kuuluu kotisiivouksen lisäksi kotihoitotehtävät ja muu henkilökohtainen apu. Sivinassa työaika sijoittuu arkipäiviin ma–pe klo 8–17 ja työ on osa-aikatyötä.

Koulutuksen sisältö

  • Asiointi- ja avustamistehtävät
  • Asiakkaan kohtaaminen
  • Kotisiivoustehtävät
  • Ruokapalveluissa avustaminen
  • Vaate- ja tekstiilihuolto

Koulutuksen toteutus

Koulutuksen alussa teemme kanssasi henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman.

Ammattiin oppiminen tapahtuu Taitotalossa lähi-, verkko- ja itseopiskeluna arkisin 9–15. Lisäksi koulutukseen sisältyy työssäoppimista, yritysten työvuorolistojen mukaisesti arkena ja viikonloppuisin. Ryhmään valitaan 20 opiskelijaa.

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Koulutus on suunnattu TE-toimiston tai kuntakokeilun työttömille, työttömyysuhan alaisille tai toistaiseksi lomautetuille asiakkaille. Työnhaun tulee olla voimassa. 

Koulutuksen suorittaminen edellyttää riittävää suomen kielen osaamista. Alalla toimiminen edellyttää hyvää terveyttä.

TE-palveluiden tai kuntakokeilun asiakkaana sinulla voi olla mahdollisuus hakea työttömyysetuutta omaehtoisiin opintoihin. Jos harkitset opintojen tukemista työttömyysetuudella, ota yhteys TE-toimiston vastuuvirkailijaasi tai kunnan omavalmentajaan.

Koulutuspaikka

Taitotalo, Strömberginkuja 3, Pitäjänmäki, Helsinki.

Hakeminen

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus osoitteessa www.te-palvelut.fi --> haussa oleva työvoimakoulutus (hakusanana toimii koulutuksen numero 700964). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa/Kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon tai Kuntakokeilun toimipisteeseen.

Haku koulutukseen päättyy 7.10.2021. Valinnat koulutukseen tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella. Esivalinta haastatteluun suoritetaan hakemusten perusteella, joten ole hyvä ja perustele oma hakemuksesi huolellisesti. Kutsu haastatteluun tulee suoraan kouluttajalta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta puhelinpalvelusta, Koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta. Valintojen etenemistä voit seurata koulutusvalintojen jälkeen sähköisen asioinnin kautta (www.te-palvelut.fi -> sähköinen asiointi -> työvoimakoulutus -> koulutushakemusteni tilanne).

Lisätietoja

Sari Kinnunen, kouluttaja, 050 433 5416, sari.kinnunen@taitotalo.fi
Marja Virtala, kouluttaja 020 746 1209, marja.virtala@taitotalo.fi

Helsingin Seniorisäätiö

Helsingin Seniorisäätiö sr tuottaa hoivapalveluja 532 asukkaalleen neljässä eri hoivayksikössä Helsingissä. Hoivakotejamme ovat Antinkoti, Kannelkoti, Mariankoti ja Pakilakoti. 

Tarvitsemme ihmisten kanssa työn tekemistä arvostavia, ahkeria ja vuorovaikutustaitoisia henkilöitä avustaviin tehtäviin hoivakoteihimme. Työ on monimuotoista ja siinä painottuvat kodinhoidolliset tehtävät, kuten vaatehuoltoon liittyvät pyykinjakotehtävät, ateriapalvelutehtävät, esimerkiksi pöytien kattaminen, astianpesukoneen täyttö ja tyhjennys. Asukkaiden auttaminen pukeutumisessa, ulkoilu ja asukkaiden hyvinvointia lisääviin virkistystuokioihin ja niihin viemisiin osallistuminen. Paikkojen siistiminen kuuluu myös tähän työhön, vaikka siistijät varsinaisen siivoustyön hoitavatkin.  

Työ on kokopäivätyötä, kaksivuorotyötä ja sitä tehdään viikonloppuisinkin. Työssä vaaditaan hyvää suomenkielentaitoa ja hyvää terveyttä. 

Työ vanhusten hoidossa on merkityksellistä, mielenkiintoista ja vaihtelevaa. Työssä pääsee hyödyntämään omaa persoonaansa ja kaikkea osaamistaan. Jatkokoulutusmahdollisuudet ovat hoiva-alalla hyvät, jos kiinnostusta riittää. www.seniorisaatio.fi

Sivina Oy

Sivina on vuonna 1997 perustettu suomalainen kotisiivousta, kotipalveluja ja kotihoitoa tarjoava perheyritys. Tavoitteenamme on tuottaa laadukkaita kotipalveluita, jotka helpottavat ja parantavat asiakkaidemme arkea. Yrityksemme palveluntarjontaan kuuluvat esimerkiksi lastenhoito, kotisiivous ja henkilökohtainen apu ja konserniin kuuluvat Sivina Kotipalvelut Oy sekä Sivina Kotihoito Oy. Sivina toimii valtakunnallisesti ja työllistää n. 200 työntekijää 12 eri paikkakunnalla Suomessa. Pääkaupunkiseudulla toimimme pääsääntöisesti Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa.  

Sivinassa työaika sijoittuu arkipäiviin ma-pe klo 8.00-17.00 välille ja työ on osa-aikatyötä. 

Me sivinalaiset olemme asiakaspalveluhenkisiä ja arvostamme aidosti työmme laatua. Omaathan siis hyvät vuorovaikutustaidot ja positiivisen asenteen työntekoon. Työ Sivinassa sisältää paljon itsenäistä työskentelyä, joten arvostamme myös omatoimisuutta ja itseohjautuvuutta. Työssäsi tulet tarvitsemaan suomen kielen taitoa.  B-ajokortti on eduksi, mutta ei välttämätön. Reipas ja iloinen asiakaspalveluasenne on tärkeintä. www.sivina.fi
 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Rekrytoiva työvoimakoulutus, kodinhuoltaja (Helsingin Seniorisäätiö & Sivina Oy) (nro 700964), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rekrytoiva työvoimakoulutus, kodinhuoltaja (Helsingin Seniorisäätiö & Sivina Oy) (nro 700964)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Rekrytoiva työvoimakoulutus, kodinhuoltaja (Helsingin Seniorisäätiö & Sivina Oy) (nro 700964) täytä seuraavat tiedot: