Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-9 yhteensä 9 tulosta
Näyttää 1-9 yhteensä 9 tulosta
 

Henkilöarvioinnin koulutus tuo lisävarmuutta henkilöstöratkaisuihin

Henkilöarvioinnin eli soveltuvuusarvioinnin tarkoituksena on tuottaa monipuolista tietoa yksilön käyttäytymisestä, johtamis- ja työskentelytyylistä, motivaatiotekijöistä, vahvuuksista, heikkouksista ja persoonallisuudesta. Henkilöstöpäätösten tueksi kehitelty menetelmä on korvaamaton työväline rekrytointipäätöksissä ja tukee samalla strategisten tavoitteiden saavuttamista tunnistamalla tarvittavan potentiaalin ja kehittämällä henkilöstöä.

Optimaaliset, juuri kyseessä olevan organisaation tai tiimin tarpeisiin sopivat, standardoidut arviointimetodit sekä haastattelu takaavat parhaan mahdollisen lopputuloksen ja onnistuneen rekrytointipäätöksen. Käytetyimpiin standardoituihin henkilöarvioinnin testaus- ja arviointityökaluihin kuuluvat mm. seuraavat:

 • DiSC
 • SHL
 • Hogan
 • Peili 

Henkilöarvioinnin koulutus tarjoaa päivitettyä tietoa saatavilla olevista arviointimenetelmistä, mutta lisäksi monipuolisen opintokokonaisuuden aikana paneudutaan muun muassa kansainväliseen työelämään liittyviin henkilöstökysymyksiin, rekrytoinnin haasteisiin sekä erilaisiin haastattelukäytäntöihin.

Mihin henkilöarviointia käytetään?

Henkilöarvioinnin perusajatuksena on tuottaa konkreettinen kuvaus siitä, miten arvioitava henkilö käyttäytyy, suoriutuu, toimii tai kehittyy työssään, sekä mitä häneltä voidaan tulevaisuudessa odottaa. Nämä tiedot ovat tärkeitä monissa prosesseissa:

 • Rekrytointiprosessissa; hakijoista halutaan objektiivista ja vertailukelpoista lisätietoa valintapäätöksen tueksi. Esim. hakijoiden ollessa tasavahvoja, heidän vahvuuksiaan ja rajoitteitaan verrataan keskenään.
 • Organisaation muutoksissa ja kehittämisessä; henkilöarviointeja voidaan hyödyntää mm. henkilöstön uudelleensijoittamisessa ja tiimiyttämisessä.
 • Osaamisen arvioimisessa; henkilöarviointeja voidaan hyödyntää henkilöstön tai jonkin sen ryhmän potentiaalin ja kehittämistarpeiden kartoittamiseen.
 • Sisäisessä rekrytoinnissa; henkilöarviointituloksia hyödyntämällä voidaan suunnitella henkilöstömitoitusta, lisäosaamisen hankkimista tai kehittämistä strategisesti koko organisaation tasolla.
 • Urasuunnittelussa ja ohjauksessa; tavoitteena on taata henkilöstön sitoutuminen ja osaamisresurssit myös pitkälle tulevaisuuteen, esim. selvittämällä johtamisvalmiudet potentiaalikartoituksen avulla.

Mitä aiheita henkilöarvioinnin koulutukset käsittelevät?

Henkilöarviointeihin liittyvät koulutukset pureutuvat laaja-alaisesti esimerkiksi seuraaviin teemoihin:

 • Henkilöarviointiprosessi 
 • Henkilöarvioinnin trendit ja tulevaisuus
 • Henkilövalinnat kansainvälisessä työelämässä
 • Henkilöarvioinnin metodiikka ja työkalut
 • Haastattelu, rationaalisuus ja intuitio osana henkilövalintaa
 • Johtajien arviointiin ja kehittämiseen liittyvät kysymykset
 • Arviointi- ja profilointityön eettiset periaatteet.

Yleensä koulutuksen sisältöä ja aihealueiden painopisteitä on myös mahdollista räätälöidä osallistujien tarpeita ja erityisosaamista vastaaviksi.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Personnel

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Laadukasta lähihoitajakoulutusta...
Opiskelijatarina: Amiedu

Asaad Al- Khattab osallistui Amiedussa maahanmuuttajien hoito- ja kasvatusalan ammatilliseen osaamiskartoitukseen ja nyt hänen matkansa jatkuu Amiedulla lähihoitajaopintojen parissa. 

Lue lisää
Unelmat toteen tieto- ja viestin...
Opiskelijatarina: Amiedu

Kun Jesse Ellonen aloitti peligrafiikan opiskelun, hän ajatteli saavansa hyvän ammattitutkinnon ja hakevansa sen jälkeen alan töitä. Toisin kävi, sillä Jesse suunnitteli opiskelukavereidensa kanssa julkaistavaksi sopivan pelin jo opintojen aikana ja yrityskin oli pystyssä pian opintojen jälkeen. 

Lue lisää
Koulunkäyntiavustajaksi oppisopi...
Opiskelijatarina: Amiedu

Suomeen seitsemän vuotta sitten muuttanut Anna Rubanova työskentelee koulunkäyntiavustajana valmistavalla luokalla 1-2 luokkalaisten maahanmuuttajien kanssa. Kun koulun rehtori ehdotti oppisopimusta, Anna innostui heti mahdollisuudesta. 

Koulunkäyntiavustajaksi maahanmuuttajakoulutuksella