Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Kun paluu töihin Covidin aikana tai sen jälkeen huolestuttaa

Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy
Yhteenveto
Sopimuksen mukaan
Koulutus
Useita paikkakuntia, Verkossa
Alkavat koulutukset
Suomi
sopimuksen mukaan

Verkossa
sopimuksen mukaan
 KUN PALUU TÖIHIN PELOTTAA? - miten varautua henkilökunnan työhön paluuseen | Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy

Kun paluu töihin Covidin aikana tai sen jälkeen huolestuttaa

Mielenrauhalla jokaisesta koulutuksesta on saatavilla erilaisia vaihtoehtoja kevätkaudelle 2021. Koulutukset voidaan toteuttaa etäyhteyden avulla joustavin menetelmin.

Koulutus käsittelee pandemian aikaansaamien vahvojen tunnetilojen ennaltaehkäisyä ja hallintaa. Koulutuksessa avataan myös ihmisen käyttäytymistä poikkeustilanteiden aikana ja niiden jälkeen sekä ohjeistetaan ammattilaisia ja organisaatioita ennakoimaan mahdollisia turbulenssin aiheuttamia riskejä.

Vuosi 2020 kului monilla varsin harmaassa sävyssä. COVID-19 pandemia on ravisuttanut maailmaan tavalla, jota ei vuosikymmeniin ole koettu. Mutta kaikki kriisit päättyvät aikanaan. Töihin palaaminen ei kuitenkaan ole kaikille niin yksioikoista ja helppoa kuin mitä voisimme kuvitella. Tämä kokonaisuus on suunnattu erityisesti esimiehille, HR-asiantuntijoilla ja työsuojelusta vastaaville ammattilaisille. 

Perusteet – Miten me reagoimme kriiseihin ja kriiseissä

Pandemiaa voitaisiin kutsua ”epätyypilliseksi” kriisiksi. On vaikeaa suhtautua ja reagoida näkymättömään, viruksen muodostamaan viholliseen. Ihmiset eivät pysty kontrolloimaan omaa elämäänsä joka on aiheuttanut epävarmuutta ja turvattomuuden tunnetta. Tällaisina aikoina oman elämän kontrollitarve korostuu ja tarve saada tietoa ja selkeyttä nousee päivittäisessä toimissa tärkeäksi.

Uhkaavissa tilanteissa mantelitumake, aivojen eräänlainen pelkokeskus, aktivoituu ja rationaalinen ajattelu helposti syrjäytyy. Kriisitilanteissa olemme herkkiä ajautumaan laumasieluiksi ja toimimaan tunteiden ohjaamana.

Eristäytymisen hinta

Yleisesti ottaen, eristyksissä olleet henkilöt kärsivät usein ahdistuksesta ja korkeasta stressistä. Monilla voi olla akuutti stressihäiriö tai traumaperäinen stressihäiriö. Töihin palaavilla ihmisillä voi olla laaja skaala käyttäytymiseen liittyviä haasteita ja oireita unihäiriöistä vihanhallintaongelmiin, keskittymiskyvyn puutteeseen ja välttämiskäyttäytymiseen.  

Ongelmia saattaa myös tulla ns. pandemian toisen aallon myötä realiteettien kieltämisen ja ohjeiden kiistämisen myötä.

Miten auttaa yksilöä kriisin jälkeen

Kun edessä on paluu arkeen voi moni ihminen tarvita apua tapahtuneen käsittelyyn ja selkeitä, helppoja ohjeita kontrollin tunteen palauttamiseksi. Miten rutiinien avulla tuetaan työelämään paluuta. Mitä enemmän kontrollia, sen vähemmän yllätyksiä ja sitä vähemmän ihmiset joutuvat käyttämään energiaa oman elämänsä kontrollin palauttamiseen.

Jokainen meistä on reagoinut jollain tavalla ja tasolla tähän poikkeukselliseen tilanteeseen. On myös tärkeää hyväksyä ne reaktiot joita olemme kokeneet ja tuen sekä kuuntelun avulla päästä tilanteen normalisoimiseen.

Ohjeita ja neuvoja organisaatioille

Työpaikalle paluu voi yllättäen aiheuttaa vastuutonta työkäytöstä, tahattomia konflikteja työpaikan sisällä, päihteiden ongelmakäytön lieveilmiöitä ja joskus jopa räikeitä turvallisuusrikkeitä. Pahimmillaan konfliktit saattavat johtaa kiristyneisiin henkilöstösuhteisiin ja jopa uhkaaviinkin tilanteisiin. Kriisien jälkipyykkiin kuuluu valitettavasti myös itsetuhoisen käytöksen lisääntyminen.

Toisena ääri-ilmiönä voimme myös kohdata käytöstä, jota voitaisiin kutsua eräänlaiseksi “henkiinjäämisen euforiaksi”. Kun kerran pandemiasta on selvitty, ei mikään ole enää uhkana. Käytös voi olla riehakkaan uhmakasta ja välinpitätöntä.

  • Perusteet – Miten me reagoimme kriiseihin ja kriiseissä
  • Miten auttaa yksilöä poikkeustilan jälkeen
  • Yksilötasolla uhan käsittely, miksi minua ahdistaa mutta muita ei?
  • Omatoiminen ahdistuksen ja stressin vähentäminen 
  • Ohjeita ja neuvoja organisaatioille töihin paluuseen liittyen
  • Työnantajan tukitoimet tunnetilojen kohtaamiseen 
  • Työpaikan konfliktien ennaltaehkäisy
  • Tunnetilan ammatillinen kohtaaminen ja rauhoittelu 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kun paluu töihin Covidin aikana tai sen jälkeen huolestuttaa, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Esimiehet, HR-asiantuntijat ja työsuojelusta vastaavat ammattilaiset.

Koulutuspaikka

Sopimuksen mukaan lähitoteutuksena tai verkkototeutuksena.

Kustannukset

Pyydä tarjous yrityskohtaisesta ratkaisusta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kun paluu töihin Covidin aikana tai sen jälkeen huolestuttaa? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy

Koulutusta haastaviin palvelu-, viestintä- ja vuorovaikutustilanteisiin

Mielenrauhan koulutuspalvelut Oy on alansa suurin koulutus- ja asiantuntijayritys, joka on teettänyt yli 1000 kartoitusta haastavista palvelu-, vuorovaikutus-, ja poikkeustilanteista organisaatioissa. Yritys auttaa organisaatioita kehittämään ihmisten aiheuttamien sisäisten ja ulkoisten haasteiden sekä poikkeustilanteiden hallintaa. Mielenrauhalla jokaisesta koulutuksesta on saatavilla erilaisia...


Lue lisää kouluttajasta Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy

Kruununkuja 3 B4
02180 Espoo

 Näytä puhelinnumero
www.mielenrauha.com


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 1356 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Rennosti kevättä kohti!

Tutustu kurssivalikoimaan ja löydä organisaatiosi tarpeisiin sopivat ajankohtaiset ICT-verkkokoulutukset.

Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Kun paluu töihin Covidin aikana tai sen jälkeen huolestuttaa täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: