Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Vastuuton työkäyttäytyminen ja työpaikkakiusaaminen

Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy
Yhteenveto
Sopimuksen mukaan
Koulutus
Useita paikkakuntia, Verkossa
Alkavat koulutukset
Suomi
sopimuksen mukaan

Vastuuton työkäyttäytyminen ja työpaikkakiusaaminen

Vastuuton työkäyttäytyminen ja organisaation sisäiset haasteet, Mielenrauha Koulutuspalvelut

Opi kohtaamaan ja ratkomaan organisaation sisäisiä haasteita

Mielenrauhalla jokaisesta koulutuksesta on saatavilla erilaisia vaihtoehtoja syyskaudelle 2020. Koulutukset voidaan toteuttaa etäyhteyden avulla joustavin menetelmin.

Mielenrauhan Koulutuspalveluiden Vastuuton työkäyttäytyminen ja organisaation sisäiset haasteet -koulutus auttaa tunnistamaan ja ennaltaehkäisemään ongelmatilanteita työpaikoilla. Koulutus antaa osallistujille konkreettisia ohjeita vastuuttoman työkäyttäytymisen sekä organisaation sisäisten haasteiden, kuten kiusaamistapausten, torjumiseen ja hoitamiseen.

Vastuuton työkäyttäytyminen tarkoittaa sellaista käyttäytymistä työyhteisössä, joka häiritsee ja vaikeuttaa työyhteisön toimintaa ja aiheuttaa mielipahaa, ärtymystä ja työmotivaation laskua muissa työyhteisön jäsenissä, mutta ei ole varsinaisesti kiusaamista. (TTL)

Organisaatiossa voi esiintyä erilaisia sisäisiä haasteita, joihin on hyvä reagoida nopeasti. Näitä voivat olla esimerkiksi uhkaavan käytöksen tai työpaikkahäirinnän havaitseminen, haastavien vuorovaikutus- ja viestintätilanteiden syntyminen tai selkeiden konfliktien puhkeaminen.

Koulutus on erittäin käytännönläheinen ja sisältää monia helposti muistettavia toimintamalleja häirintätapausten hallitsemiseksi sekä ennaltaehkäisemiseksi. Koulutus sisältää useita tosielämän esimerkkejä häirintä- ja työpaikkakiusaamistapausten osalta. 

Organisaation sisäiset haasteet ja niiden selättäminen

Koulutus auttaa tunnistamaan ja selättämään organisaatiosi ongelmakohdat ja heikkoudet. Monia kiusaamis- ja häirintätilanteita ei voi ennustaa etukäteen, joten koulutus kannattaa silloinkin, kun ongelmia ei vielä ole näköpiirissä.

Aiheen osalta käytään läpi tyypillisiä käytösesimerkkejä. Lisäksi pohditaan syitä käytöksen esiintymiseen ja keinoja puuttua havaittuihin ongelmatilanteisiin työtoverin tai esimiehen roolissa. 

 • Miten vastuuton työkäyttäytyminen ilmenee?
 • Vastuuton työkäyttäytyminen vs. kiusaaminen?
 • Epäasillisen käytöksen mahdolliset seuraukset, kun ongelmiin ei puututa ajoissa?
 • Puheeksiottamisen vaikeus
 • Epäasiallisen käytöksen selvittämisen periaatteet
 • Muutama sana ennaltaehkäisystä
 • Henkilökohtainen resilienssi muutosten aikana
 • Keskiössä työpaikkakiusaaminen

Työpaikkakiusaaminen

Työpaikkakiusaaminen on valitettavan ajankohtainen aihe monessa työyhteisössä. Arvostus ja työrauha ovat keskeinen osa työhyvinvointia, johon kaikilla työssäkäyvillä tulisi olla oikeus.

Ongelmalle on monia nimityksiä: kiusaaminen, häirintä, piinaaminen, suunnitelmallinen ja henkinen väkivalta. Koulutuksessa käsitellään kiusaamisen monitahoisuutta.

Koulutuspäivän aikana käydään läpi mitä työpaikkahäirintä ja kiusaaminen on ja mitä se puolestaan ei ole. Opit, miten mahdollisten häirintätapausten ilmetessä tulisi toimia vaihe vaiheelta tilanteen hallitsemiseksi. Päivän aikana käsitellään myös kattavasti, miten perättömien syytösten kanssa tulisi toimia ammattimaisesti ja osapuolia loukkaamatta.

Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia teemoja:

 • Mitä työpaikkakiusaaminen tarkoittaa ja miten se määritellään
 • Minkälaisia kiusaamisen muotoja on olemassa ja miten ne voidaan tunnistaa
 • Miten kiusaamiseen tulisi reagoida
 • Mistä työpaikkakiusaaminen voi johtua
 • Ketkä kiusaavat työpaikoilla
 • Miten työpaikoilla kiusataan
 • Miten kiusaamiseen puututaan
 • Miten kohdata piinaamisen uhri ja edesauttaa toipumista
 • Miten käsitellä perättömiä syytöksiä
 • Millaista apua on tarjolla: ulkopuoliset toimijat ja resurssit
 • Miten taata työssäjaksaminen ja psykofyysinen apu

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Vastuuton työkäyttäytyminen ja työpaikkakiusaaminen, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Organisaation sisäisten haasteiden ehkäisemiseen ja käsittelyyn tähtäävän koulutuksen kohderyhmää ovat esimiehet, luottamusmiehet, työsuojeluhenkilöt, työterveysalan ammattilaiset ja HR-henkilöt, sekä myös ylempi johto.

Koulutuspaikka

Sopimuksen mukaan lähitoteutuksena tai etätoteutuksena.

Kouluttaja

Totti Karpela,Toimitusjohtaja, pääkouluttaja

Totti on toiminut kouluttajana jo vuodesta 1986 alkaen. Nykyisin lähes jokaisella mantereelle vuosittain kouluttava Totti on ehtinyt kerätä kokemuksia laaja-alaisesti eri teollisuuden alojen sekä asiantuntija- ja palvelualojen edustajien kouluttamisesta ja konsultoinnista. Totin koulutusten vaikuttavuus perustuu hänen käytännönläheiseen, energiseen ja organisaatioiden sekä osallistujien erityistoiveet huomioivaan tapaan kouluttaa – keskustelun ja vuorovaikutuksen tärkeyttä unohtamatta.

Totti-Karpela-kouluttaja-mielenrauha-koulutuspalvelut

Kustannukset

Koulutusta järjestetään organisaatiokohtaisesti räätälöiden. Ota yhteyttä Mielenrauha Koulutuspalveluihin ja pyydä tarjous.

Mielenrauhan valikoimasta löytyy 10–30 minuutin videopohjaisia tietoiskuja koko henkilökunnalle, 1–2 tunnin webinaareja sekä 3–7 tunnin etäkoulutuksia. Tietoiskuista ja lyhyistä webinaareista voidaan tehdä myös tallenne asiakkaan sisäiseen käyttöön kevään ajaksi. Hinnat alkaen 900 € + alv.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Vastuuton työkäyttäytyminen ja työpaikkakiusaaminen? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy

Mielenrauha koulutuspalvelut Oy

Koulutusta haastaviin palvelu-, viestintä- ja vuorovaikutustilanteisiin

Mielenrauhan koulutuspalvelut Oy on alansa suurin koulutus- ja asiantuntijayritys, joka on teettänyt yli 1000 kartoitusta haastavista palvelu-, vuorovaikutus-, ja poikkeustilanteista organisaatioissa. Yritys auttaa organisaatioita kehittämään ihmisten aiheuttamien sisäisten ja ulkoisten haasteiden sekä poikkeustilanteiden hallintaa. Mielenrauhalla jokaisesta koulutuksesta on saatavilla erilaisia...


Lue lisää kouluttajasta Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy

Kruununkuja 3 B4
02180 Espoo

 Näytä puhelinnumero
www.mielenrauha.com


Arvioinnit

Keskiarvo: 4,4

Perustuu 109 arviointiin

Koulutukseen osallistunut
(5)
Koulutukseen osallistunut
(5)
Koulutukseen osallistunut
(5)
Aivan loistava puhuja ja elävien esimerkkien käyttö mitä parasta!
Arvioinnit
Arvioinnit
(4,4)
Perustuu 109 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 1356 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Vastuuton työkäyttäytyminen ja työpaikkakiusaaminen täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: