Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Vastuuton työkäyttäytyminen ja työpaikkakiusaaminen

Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy
Yhteenveto
Sopimuksen mukaan
Sopimuksen mukaan
   
Useita paikkakuntia
Räätälöity / Asiakaskohtainen koulutus

Vastuuton työkäyttäytyminen ja työpaikkakiusaaminen

Vastuuton työkäyttäytyminen ja organisaation sisäiset haasteet, Mielenrauha Koulutuspalvelut

Opi kohtaamaan ja ratkomaan organisaation sisäisiä haasteita

Mielenrauhan Koulutuspalveluiden Vastuuton työkäyttäytyminen ja organisaation sisäiset haasteet -koulutus auttaa tunnistamaan ja ennaltaehkäisemään ongelmatilanteita työpaikoilla. Koulutus antaa osallistujille konkreettisia ohjeita vastuuttoman työkäyttäytymisen sekä organisaation sisäisten haasteiden, kuten kiusaamistapausten, torjumiseen ja hoitamiseen.

Vastuuton työkäyttäytyminen tarkoittaa sellaista käyttäytymistä työyhteisössä, joka häiritsee ja vaikeuttaa työyhteisön toimintaa ja aiheuttaa mielipahaa, ärtymystä ja työmotivaation laskua muissa työyhteisön jäsenissä, mutta ei ole varsinaisesti kiusaamista. (TTL)

Organisaatiossa voi esiintyä erilaisia sisäisiä haasteita, joihin on hyvä reagoida nopeasti. Näitä voivat olla esimerkiksi uhkaavan käytöksen tai työpaikkahäirinnän havaitseminen, haastavien vuorovaikutus- ja viestintätilanteiden syntyminen tai selkeiden konfliktien puhkeaminen.

Koulutus on erittäin käytännönläheinen ja sisältää monia helposti muistettavia toimintamalleja häirintätapausten hallitsemiseksi sekä ennaltaehkäisemiseksi. Koulutus sisältää useita tosielämän esimerkkejä häirintä- ja työpaikkakiusaamistapausten osalta. 

Organisaation sisäiset haasteet ja niiden selättäminen

Koulutus auttaa tunnistamaan ja selättämään organisaatiosi ongelmakohdat ja heikkoudet. Monia kiusaamis- ja häirintätilanteita ei voi ennustaa etukäteen, joten koulutus kannattaa silloinkin, kun ongelmia ei vielä ole näköpiirissä.

Aiheen osalta käytään läpi tyypillisiä käytösesimerkkejä. Lisäksi pohditaan syitä käytöksen esiintymiseen ja keinoja puuttua havaittuihin ongelmatilanteisiin työtoverin tai esimiehen roolissa. 

 • Miten vastuuton työkäyttäytyminen ilmenee?
 • Vastuuton työkäyttäytyminen vs. kiusaaminen?
 • Epäasillisen käytöksen mahdolliset seuraukset, kun ongelmiin ei puututa ajoissa?
 • Puheeksiottamisen vaikeus
 • Epäasiallisen käytöksen selvittämisen periaatteet
 • Muutama sana ennaltaehkäisystä
 • Henkilökohtainen resilienssi muutosten aikana
 • Keskiössä työpaikkakiusaaminen

Työpaikkakiusaaminen

Työpaikkakiusaaminen on valitettavan ajankohtainen aihe monessa työyhteisössä. Arvostus ja työrauha ovat keskeinen osa työhyvinvointia, johon kaikilla työssäkäyvillä tulisi olla oikeus.

Ongelmalle on monia nimityksiä: kiusaaminen, häirintä, piinaaminen, suunnitelmallinen ja henkinen väkivalta. Koulutuksessa käsitellään kiusaamisen monitahoisuutta.

Koulutuspäivän aikana käydään läpi mitä työpaikkahäirintä ja kiusaaminen on ja mitä se puolestaan ei ole. Opit, miten mahdollisten häirintätapausten ilmetessä tulisi toimia vaihe vaiheelta tilanteen hallitsemiseksi. Päivän aikana käsitellään myös kattavasti, miten perättömien syytösten kanssa tulisi toimia ammattimaisesti ja osapuolia loukkaamatta.

Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia teemoja:

 • Mitä työpaikkakiusaaminen tarkoittaa ja miten se määritellään
 • Minkälaisia kiusaamisen muotoja on olemassa ja miten ne voidaan tunnistaa
 • Miten kiusaamiseen tulisi reagoida
 • Mistä työpaikkakiusaaminen voi johtua
 • Ketkä kiusaavat työpaikoilla
 • Miten työpaikoilla kiusataan
 • Miten kiusaamiseen puututaan
 • Miten kohdata piinaamisen uhri ja edesauttaa toipumista
 • Miten käsitellä perättömiä syytöksiä
 • Millaista apua on tarjolla: ulkopuoliset toimijat ja resurssit
 • Miten taata työssäjaksaminen ja psykofyysinen apu

Kohderyhmä

Organisaation sisäisten haasteiden ehkäisemiseen ja käsittelyyn tähtäävän koulutuksen kohderyhmää ovat esimiehet, luottamusmiehet, työsuojeluhenkilöt, työterveysalan ammattilaiset ja HR-henkilöt, sekä myös ylempi johto.

Kouluttaja

Totti Karpela, Mielenrauha Oy:n pääkouluttaja ja -konsultti.Koulutuksen järjestävä Mielenrauha Oy on Suomen suurimpia rikostorjuntaan ja kriisienhallintaan erikoistuneita koulutus- ja konsultointiyrityksiä.

Totti Karpela, Mielenrauha Oy:n toimitusjohtaja ja pääkouluttaja

Mielenrauhan pääkouluttajana ja -konsulttina toimii Totti Karpela. Hän on suosittu asiantuntija puhumaan erityisesti vuorovaikutustaidoista ja konfliktitilanteiden hallinnasta sekä ennaltaehkäisystä.

Totti on erikoistunut väkivalta- ja uhkatilanteiden ennakointiin, ahdistelutilanteisiin ja vainoamisrikoksiin, uhka-analyyseihin sekä lähestymiskieltoihin. Lisäksi hänellä on pitkä kokemus esimiesten ja johtoryhmien valmentamisesta työpaikan sisäisten konflikti- ja viestintätilanteiden sekä toimintamallien kehittämiseksi. Hänen asiantuntemustaan käytetään mm. parantamaan organisaatioiden asiakaspalvelua haasteellisissa palvelu- ja kohtaamistilanteissa.

Totin koulutusten vaikuttavuus perustuu hänen käytännönläheiseen, energiseen ja organisaatioiden sekä osallistujien erityistoiveet huomioivaan tapaan kouluttaa – keskustelun ja vuorovaikutuksen tärkeyttä unohtamatta.

Koulutustoimintaa kansainvälisesti mm. Euroopassa ja Aasiassa

Lähes jokaisella mantereelle vuosittain kouluttava Totti toimii Mielenrauhan koulutusten lisäksi projektiluontoisesti erilaisissa kansainvälisissä asiantuntijatehtävissä mm. Euroopan neuvoston ja ETYJ:n palveluksessa. Totti on myös kansainvälisen väkivallantorjuntaan erikoistuneiden ammattilaisten yhdistyksen (AETAP) hallituksessa ja asiantuntijajäsenenä. Tämän lisäksi Totti asuu useamman kuukauden vuodesta Aasiassa, jossa hän toimii Hong Kongissa pääkonttoriaan pitävän Peace of Mindin konsulttina ja kouluttajana.

Pitkä kokemus kouluttajana – valtionhallinto, siviiliorganisaatiot, teollisuuden alat ja poliisitoimi

Totti on toiminut kouluttajana vuodesta 1986. Valtionhallinnosta hankitun kattavan kouluttajakokemuksen lisäksi Totti on kouluttanut siviiliorganisaatioita vuodesta 1998 alkaen. Totti on kerännyt kokemuksia laaja-alaisesti eri teollisuuden alojen sekä asiantuntija- ja palvelualojen edustajien kouluttamisesta ja konsultoinnista. Erityisenä osaamisalueena on ollut asiakaspalvelun kehittäminen haasteellisten, vaativien tilanteiden ja asiakkaiden osalta sekä tilanteiden ammattimainen hallinta. 

Totin poliisiura alkoi 80-luvun lopulla ja jatkui aina vuoteen 2008 saakka. Vuosien aikana on Totille kertynyt kokemuksia poliisikoulun- ja tekniikkakeskuksen tuntikouluttajana, lähipoliisina, erityistilanteiden neuvottelijana kuin koiraryhmänkin jäsenenä. 

Kotimaisen poliisikoulutuksen lisäksi on Totti saanut lisäkoulutusta mm. Lontoon Metropolitan poliisin, LAPD:n, F.B.I:n ja U.S.S.S:n (Salainen palvelu) kursseilla. 

Kustannukset

Koulutusta järjestetään organisaatiokohtaisesti räätälöiden. Ota yhteyttä Mielenrauha Koulutuspalveluihin ja pyydä tarjous.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Vastuuton työkäyttäytyminen ja työpaikkakiusaaminen? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy

Mielenrauha koulutuspalvelut Oy

Koulutusta haastaviin palvelu-, viestintä- ja vuorovaikutustilanteisiin

Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy on alallaan suurin, yksinomaan haastavien tilanteiden hallintaan keskittynyt koulutus- ja asiantuntijayritys. Yli 1000 asiakkaan tarpeita palvelee kotimainen 5 hengen asiantuntijaryhmä  sekä 7 kansainvälistä asiantuntijaa. Mielenrauha Koulutuspalvelut tekee tiivistä yhteistyötä Hong Kongissa sijaitsevan Peace of Mind Ltd:n kanssa....


Lue lisää kouluttajasta Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy

PL 112
00140 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.mielenrauha.com

Arvioinnit

(4)
Kiusaamistilanteissa ihmisten eri suhtautuminen asioihin ja eri käsitykset mikä on kiusaamista ja mikä ei jäi erityisesti mieleen koulutuksesta.
(5)
Jouduin lähtemään koulutuksesta klo 12 aikaan. Tuntui, että iltapäivästä päästiin vasta oikeaan aiheeseen. Yleisöäänestys antoi oman "värinsä" koulutukseen. Aihe oli laaja. Koulutus ei ollut vuorovaikutteinen, se oli ehkä tarkoituskin, mutta joskus ne käytännön esimerkit yleisöstäkin voisivat olla hyviä. Kouluttaja sanoi alussa, että avautumi...
Näytä kokonaan
(4)
Arvioinnit
Vastuuton työkäyttäytyminen ja työpaikkakiusaaminen
Arvioinnit
(4,5)
Perustuu 34 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Arvioinnit kouluttajasta
(4,6)
Perustuu 570 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Vastuuton työkäyttäytyminen ja työpaikkakiusaaminen täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Haastaako esimiestyö?

Haastaako esimiestyö? Tarvitsetko lisää työvälineitä johtamiseen? Haluatko kehittyä johtajana? Johtamiskoulutus livenä tai verkossa – tutustu!