Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Turvallisuusalan ammattitutkinto

Amiedu
Yhteenveto
150 osaamispistettä
jatkuva haku
suomi
   
Helsinki
Oppisopimuskoulutus
Amiedu

Turvallisuusalan ammattitutkinto

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Turvallisuusalan ammattitutkinto (entinen Vartijan ammattitutkinto). Myös osatutkinnon suorittaminen on mahdollista.

Tutkinnon suorittaneella on valmiudet toimia monipuolisissa tehtävissä yksityisellä turvallisuusalalla. Turvallisuusalan ammattitutkinnon suorittaminen antaa myös yleisen jatko-opiskelukelpoisuuden.

 

HUOM: Vartijan ammattitutkinto, joka on aloitettu 1.1.2007-31.12.2016 välisenä aikana, on vielä mahdollisuus suorittaa loppuun saakka 31.12.2019 mennessä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Turvallisuusalan ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Turvallisuusalan ammattitutkinto on suunnattu turvallisuusalalla vartijana ja/tai järjestyksenvalvojana työskenteleville, joilla on vähintään vuoden työkokemus monipuolisista vartijan tehtävistä.

Tutkinnon suorittajalla tulee olla työssään mahdollisuus hoitaa monipuolisia tutkinnon perusteiden mukaisia työtehtäviä, joissa ammattitaito tutkinnon suorittamista varten voidaan arvioida kattavasti.

 

Nyt on myös mahdollisuus suorittaa erilaisia koulutuskokonaisuuksia, jotka sisältävät useamman tutkinnon osa-alueita:

 

Tapahtumaturvallisuus 

Osio antaa perustiedot erilaisten tapahtumien turvallisesta järjestämisestä, niihin liittyvistä määräyksistä ja suunnittelusta, käytännön toteutuksesta sekä kustannuslaskennasta. Osio sisältää käytännön harjoituksia.

 

Kiinteistötekniikan perusteet turvallisuusalalla 

Osio antaa perustiedot kohteiden yleisimmistä LVIS-tekniikoista ja niiden toimintaperiaatteista. Ennakoinnin lisäksi käsittelemme myös erilaisia hälytystyyppejä ja niiden kiireellisyyden arviointia sekä yleisimpiä ensi- ja jatkotoimenpiteitä vahingon sattuessa.

 

Henkilösuojauksen perusteet 

Osio antaa perustiedot yleisimipien henkilösuojaustehtävien ja tilanteiden suunnitteluun ja toteuttamiseen. Käymme läpi suunnittelua, kustannusrakennetta, sekä käytännön suojaustekniikoita normaalin riskin toimeksiannoissa. Osio sisältää käytännön harjoituksia.

Koulutusohjelmat käynnistyvät syksyllä 2019, mikäli niihin saadaan tarpeeksi osallistujia.

Lisätietoja

Kari Lahtinen
kouluttaja
puhelin 020 7461 226
kari.lahtinen(at)amiedu.fi

Koulutuksen sisältö

Turvallisuusalan ammattitutkinto (150 osaamispistettä) muodostuu pakollisista tutkinnon osista (50 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (100 osaamispistettä).

Pakolliset tutkinnon osat:
- Vartijan koulutus (25osp)
- Pelastustoiminta (25osp)

Valinnaiset tutkinnon osat:
- Toiminta eri vartiointimuodoissa (25osp)
- Teknisten turvallisuusjärjestelmien käyttö (25osp)
- Tilannehallinta (25osp)
- Järjestyksenvalvonta (25osp)
- Kaupan turvallisuustoiminta (25osp)
- Turvatarkastus (25osp)
- Henkilösuojaus (25osp)
- Sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteiden turvallisuusvalvonta (50osp)
- Sammutus- ja pelastustoiminta (50osp)
- Turvallisuusalan esimiestoiminta (25osp)
- Arvokuljetustoiminta (25osp)

Tutkintoon voidaan sisällyttää tutkinnon osa tai osia turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnosta, sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnosta tai sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinnosta vähintään 25 osaamispisteen laajuisesti.

Tarkemmat tiedot eri tutkinnon osien sisällöistä ja osaamisvaatimuksista löytyvät täältä:https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/6123510/reformi/tiedot

Koulutuksen toteutus

Hakeutumisvaiheessa tutkinnon suorittajan ammattitaito arvioidaan yksilöllisesti ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä hakijan kanssa suunnitelma tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi. Tarvittava ammattitaito hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa omissa työtehtävissä.

Turvallisuusalan ammattitutkinto on osa kansallista tutkintojärjestelmää ja siitä säädetään opetus- ja kulttuuriministeriön asetuksella. Tutkinto on toisen asteen tutkinto, joka antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tutkintokoulutuksen rahoittaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö.

Koulutus voidaan toteuttaa:
• Oppisopimuskoulutuksena: opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta.
• Koulutussopimuksella: Koulutussopimus soveltuu opiskelijalle, jolla ei ole työsuhdetta.
• Ammatillisena lisäkoulutuksena, jossa opiskelija maksaa opiskelumaksun itse. Opiskelijamaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä. Opiskelijamaksu 300€.

 

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380
Helsinki

Suorittamisaika

Opiskelijan aiemmin hankittu ammatillinen osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon. Koulutusaika määräytyy yksilöllisesti kullekin tutkinnon suorittajalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman perusteella, nopeimmillaan tutkinto on suoritettavissa muutamassa kuukaudessa.

Amiedu Facebookissa

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa? Täytä lomake ja Amiedu vastaa kysymyksiisi. Ilmoittautua voit kurssin kotisivuilta, linkki yhteenvedossa.

Amiedu

Amiedu – ammatillinen aikuiskouluttaja ja työyhteisöjen kehittäjä

Erotu joukosta – osaajille on aina kysyntää

Tyytyväiset asiakkaat ovat tehneet Amiedusta Suomen johtavan ammatillisen aikuiskouluttajan ja työyhteisöjen kehittäjän, jolla on vahva koulutuksellinen osaaminen ja työelämän tuntemus. Amiedun palvelut auttavat yrityksiä ja yhteisöjä saavuttamaan muutostavoitteensa hallitusti. Toiminnassamme etsitään vastauksia erityisesti kaupan, hyvinvointi-, teknologiateollisuus- sekä kiinteistö- ja rakennusalan...


Lue lisää kouluttajasta Amiedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Amiedu

Valimotie 8 / Strömberginkuja 3
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
koulutushaku.amiedu.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(3,4)
Perustuu 5 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Haluatko lisätietoa? Täytä lomake ja Amiedu vastaa kysymyksiisi. Ilmoittautua voit kurssin kotisivuilta, linkki yhteenvedossa.