12 heinä 2019

Täydennyskoulutusta juristille

Täydennyskoulutusta juristille, Uraopas

Juristi tulkitsee lakia ja ratkaisee oikeudellisia ongelmia. Kaikki toimialat sisältävät oikeudellista asiantuntemusta edellyttäviä kysymyksiä. Juristin tehtävät vaihtelevat toimialan perusteella. Juristi voi työskennellä esimerkiksi valtionhallinnossa, yksityisissä yrityksissä, kunnissa, lääninhallituksissa sekä etujärjestöissä.

Ehdotuksia täydennyskoulutukseksi juristille

Täydennyskoulutuksesta kiinnostunut juristi pysyy ajan tasalla säädöksistä ja lainsäännöllisistä muutoksista osallistumalla ajankohtaisiin seminaareihin. Juristi tarvitsee erilaisia taitoja toimialan mukaan. Jos työskentelet kuluttajateollisuudessa, tarvitset osaamista tekijänoikeuksista. Pankkisektorilla hyödyt taloudellisista tiedoista.

Juristin työ on vaativaa asiantuntija- ja asiakaspalvelutyötä. Jos tunnet pykälät, mutta haluat kehittyä paremmaksi ihmistuntijaksi, voit löytää uusia työkaluja asiakaspalvelun, tiimityöskentelyn ja esiintymistaitojen täydennyskoulutuksista.

Alalla tarvitaan hyvää kielitaitoa. Suullista- ja kirjallista ilmaisuasi pääset kehittämään kommunikoinnin ja vuorovaikutuksen koulutuksissa. Lisäksi ulkomaisten kielien osaaminen on eduksesi. Monet kielikurssit on mahdollista räätälöidä asiakaskohtaisiin tarpeisiin.

Asianajajan työ on toisinaan stressaavaa. Paineensietokykyä kannattaa kehittää stressinhallinnan, ajanhallinnan ja henkilökohtaisen tehokkuuden kursseilla.

Ajattele haluatko jatkokouluttautua

Jos olet kiinnostunut jatkokouluttautumisesta, ota asia puheeksi esimiehesi kanssa. Sinulla voi olla mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen tai työnantajasi saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Aloita sopivan koulutuksen etsiminen pohtimalla mahdollisia aukkoja osaamisessasi ja millä työsi osa-alueella voisit olla entistäkin parempi. Kysy esimieheltäsi tai kollegoiltasi vinkkejä koulutuksista, jotka kehittäisivät sinua. Antaako saamasi palaute vihjeitä kehittymiskohteista?

Tulevaisuuden näkymät

Lakialan työllisyystilanne on hyvä ja lähes kaikki tutkinnon suorittaneet sijoittuvat koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Määräaikaiset työsuhteet ovat tavanomaisimpia valtion palveluksessa. Lyhytaikaista työttömyyttä kokevat lähinnä vastavalmistuneet.

Eläköityminen kasvattaa uusien ammattilaisten kysyntää. Oikeudellista asiantuntijuutta tarvitaan erityisesti talouden, hallinnon, kaupan, pankkien, rahoituslaitosten ja vakuutusyhtiöiden palveluksessa.

Oikeusnotaarien työllisyystilanne on kohtalainen. Töitä löytyy eniten pääkaupunkiseudulla ja suurimmissa kaupungeissa.

Liittyvät ammatit: asianajajasyyttäjä

Lähteet: utbildning.se, ammattinetti.fi

Viimeksi päivitetty: 12 heinä 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 12.7.2019

Täydennyskoulutusta arkistonhoitajalle

Arkistonhoitaja dokumentoi nykyhetkeä ja rekonstruoi historiaa huolehtimalla organisaation asiakirja-aineistosta. Arkistonhoitaja järjestelee, luetteloi, tutkii aineistoa ja hoitaa tietopalvelua. Hän kehittää kokoelmia koulutuksen, tutkimuksen ja yleisön käytettäviin. Arkistonhoitajat palvelevat organisaatioita sekä laajemmassa kontekstissa yhteiskuntaa ja kulttuuriperinnön säilyttämistä.
Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 12.7.2019

Täydennyskoulutusta arkkitehdille

Arkkitehti suunnittelee rakennuksia, mutta hän voi työskennellä myös yhdyskuntasuunnittelun tai kaavoituksen parissa. Suunnittelutyö voi koskea sekä uudis- että korjausrakennuskohdetta. Menestyminen edellyttää ongelmanratkaisukykyä, luovuutta ja hyvää tilallista hahmotuskykyä. Arkkitehdit työllistyvät yksityisiin toimistoihin, kuntiin ja valtiolle.
Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 2.6.2022

Vipuvoimaa uralle rekrytoivasta koulutusohjelmasta

Rekrytoiva koulutusohjelma on hyödyllinen ratkaisu sekä työnantajalle että uutta uraa etsivälle. Lue lisää rekrytoivasta koulutuksesta, ja tiedät sopiiko se juuri sinulle!

Lue lisää
studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.