15 heinä 2019

Täydennyskoulutusta kiinteistönvälittäjälle

Täydennyskoulutusta kiinteistönvälittäjälle, Uraopas

Kiinteistönvälittäjä välittäjää kiinteistöjä, asunto-osakkeita, tontteja ja muuta kiinteää omaisuutta. Hän selvittää kiinteistön arvon ja tekee myytävästä kohteesta ilmoituksen lehtiin tai internetiin. Ilmoittamisen jälkeen hän esittelee kiinteistöjä potentiaalisille ostajille. Kiinteistönvälittäjä avustaa kaupanteossa laatimalla kauppakirjan ja neuvomalla rahoitus-, vakuutus- ja laina-asioissa.

Ehdotuksia täydennyskoulutukseksi kiinteistönvälittäjälle

Kiinteistönvälittäjän on tunnettava kiinteistöalan myynti- ja vuokraustoiminta kuin omat taskunsa, joten alaan vaikuttavien lakien seuraaminen on tärkeää. Voit perehtyä esimerkiksi sopimusoikeuteen juridiikan täydennyskoulutuksessa.

Kiinteistönvälittäjä tarvitsee talousosaamista arvioidessaan kohteiden arvoja ja neuvoessaan kaupan osapuolia rahoitusasioissa. Tarjolla on paljon täydennyskoulutuksia muun muassa verotuksesta ja rahoituksesta.

Asuntomarkkinat liikkuvat toisinaan hitaasti, jolloin hyvät myyntitaidot ovat valttia. Myyntityössä tarvitset tietoa myyntistrategioista sekä ihmistuntemusta. Hyvillä vuorovaikutus-, neuvottelu- ja esiintymistaidoilla vakuutat ostajat kiinteistön parhaista ominaisuuksista.

Asiakaspalvelutaidot tulevat myös tarpeeseen, sillä saatat etsiä sopivaa kohdetta kiinteistön tai osakkeen ostamisesta kiinnostuneelle. Tyytyväiset asiakkaat palaavat todennäköisesti luoksesi ja suosittelevat asiantuntemustasi muillekin.

Epäsäännölliset työajat, kilpailu, kireät aikataulut ja vastuu suurista rahasummista voi aiheuttaa stressiä. Opi parantamaan paineensietokykyäsi ajanhallinnan, stressinhallinnan ja henkilökohtaisen kehityksen täydennyskoulutuksissa.

Mieti, haluatko jatkokouluttautua

Jos olet kiinnostunut jatkokouluttautumisesta, ota asia puheeksi esimiehesi kanssa. Sinulla voi olla mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen tai työnantajasi saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Aloita sopivan koulutuksen etsiminen pohtimalla mahdollisia aukkoja osaamisessasi ja miettimällä millä työsi osa-alueella voisit olla entistäkin parempi. Kysy esimieheltäsi ja kollegoiltasi vinkkejä sopivista koulutuksista.

Tulevaisuuden näkymät

Kiinteistönvälittäjien työllisyystilanteeseen vaikuttaa asuntokauppojen määrä. Vaihtelut talouden suhdanteissa, kuluttajien ostovoimassa, luottamuksessa talouteen ja korkotasossa vaikuttavat asuntojen ja kiinteistöjen myyntiin. Asuntomarkkinoiden vilkkaana aikana kiinteistönvälittäjien työllisyystilanne on hyvä.

Kiinteistönvälittäjän työllistymistä auttaa koulutus, ammattitaito, asiakaspalveluhenkisyys, itsenäisyys ja ahkeruus. Erityisesti LKV-pätevyyden hankkineille kiinteistönvälittäjille on kysyntää.

Lähteet: ammattinetti.fi

Viimeksi päivitetty: 15 heinä 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 11.7.2019

Täydennyskoulutusta graafiselle suunnittelijalle

Graafinen suunnittelija luo viestille visuaalisen ulkoasun. Hän suunnittelee julisteita, painotuotteita, sähköisten medioiden ulkoasuja, opasteita ja merkkejä. Ulkoasuja suunnitellaan myös arkisille tuotteille, kuten sanomalehdille, maitotölkeille ja hammastahnatuubeille. Suunnittelun kohteena voi olla jopa yritysilme tai muu laajempi kokonaisuus.
Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 14.3.2018

Haastattelussa Tommi Harju: kansainvälinen liiketoiminta

Norest Co.:n toimitusjohtaja Tommi Harju kertoo kokemuksiaan yrityksen kansainvälistymisestä ja viennistä.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 28.1.2022

TOP 20: Ohjelmoijan kysytyimmät ominaisuudet

Selvitimme mitkä ovat ohjelmointialan ammattilaisen tämän hetken arvostetuimmat ominaisuudet ja taidot. Tutustu TOP 20 listaan!

Lue lisää
studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.