Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Täydennyskoulutusta kosmetologille

Täydennyskoulutusta kosmetologille, Täydennyskoulutusopas

Kosmetologi on ihon ja kehon kauneutta ja terveyttä ylläpitävä kauneudonhoitoalan ammattilainen. Kosmetologi tekee kasvohoitoja, ihonpuhdistusta, käsihoitoja, jalkahoitoja, hierontaa, ehostuksia ja korvien rei’ityksiä.

Kosmetologi esittelee ja myy ihonhoitotuotteita ja meikkejä. Kosmetologit työskentelevät kauneushoitoloissa, terveydenhuoltoalan yrityksissä, kylpylöissä, kosmetiikkamyymälöissä ja alan yrittäjänä.

Ehdotuksia täydennyskoulutukseksi kosmetologille

Kosmetologin työ sisältää asiakaspalvelua ja kosmetiikkatuotteiden myyntiä. Kouluttautumalla tehokkaammaksi myyjäksi ja asiakaspalvelijaksi kasvatat kilpailukykyäsi, teet lisämyyntiä ja vakuutat asiakkaat ammattitaidollasi.

Kosmetologi opastaa kauneustuotteiden käytössä ja oman tyylin löytämisessä. Tehtävässä onnistuminen edellyttää sujuvia vuorovaikutustaitoja, joita pääset kehittämään neuvottelutaitojen, esiintymistaitojen ja pedagogian koulutuksissa.

Suuri osa kosmetologeista toimii yrittäjinä. Yrittäjille ja yrittämisestä kiinnostuneille sopivia vaihtoehtoja on yrittämisen tutkinnot sekä verotuksen, kirjanpidon ja markkinoinnin täydennyskoulutukset.

Kauneudenhoitoalan kansainvälistyminen edellyttää kielitaitoa. Monipuolinen kielitaito mahdollistaa laajemman asiakaskunnan palvelemisen. Tutustu tarjolla oleviin kielikursseihin ja räätälöi koulutus juuri sinun alallesi.

Kosmetologin työ on fyysisesti raskasta. Pidä huolta kehostasi perehtymällä esimerkiksi joogaan. Monet personal-trainereille suunnatut koulutukset sopivat kaikille liikunnasta ja fyysisestä hyvinvoinnista kiinnostuneille.

Mieti, haluatko jatkokouluttautua

Kauneudenhoitoala kehittyy jatkuvasti, joten kosmetologin on tärkeää pysyä mukana alan trendeissä.

Jos olet kiinnostunut jatkokouluttautumisesta, ota asia puheeksi esimiehesi kanssa. Sinulla voi olla mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen tai työnantajasi saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Aloita sopivan koulutuksen etsiminen pohtimalla mahdollisia aukkoja osaamisessasi ja miettimällä millä työsi osa-alueella haluaisit olla entistäkin parempi. Kysy esimieheltäsi ja kollegoiltasi vinkkejä koulutuksista, jotka kehittäisivät sinua.

Tulevaisuuden näkymät

Kauneudenhoidon palveluille ja tuotteille on jatkuva kysyntä ylläpitää alan työllisyyttä. Suuri osa kauneudenhoitoalan ammattilaisista toimii yrittäjinä, joten työllistyminen edellyttää yleensä toimivaa liikeideaa.

Liittyvät ammatit:

meikkaaja-maskeeraaja, jalkahoitaja, parturi-kampaaja

Lähteet: ammattinetti.fi

Viimeksi päivitetty: 11 heinä 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 25.6.2019

Mitä on osaamisen kehittäminen?

Osaamisen kehittäminen tarkoittaa sellaisten taitojen ja valmiuksien kehittämistä, jotka vievät sinua eteenpäin niin henkilökohtaisella tasolla ja kuin urallasi.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 20.3.2018

Oletko oikeassa työssä?

Onnellisuus näkyy työnteossa. Tee testi selvittääksesi, viihdytkö todella työpaikallasi vai onko aika harkita uutta työpaikkaa, koulutusta tai kokonaan uutta ammattia.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 14.3.2018

MBA- ja Executive MBA -opas koulutusohjelman valinnan tueksi

Master of Business Administration (MBA) ja Executive MBA (EMBA) ovat täydennyskoulutusohjelmia. MBA on verrattavissa maisterin tutkintoon ja vaatii esitiedoksi soveltuvan pohjakoulutuksen.

Lue lisää
Studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Tilaa uutiskirje työelämän koulutuksista.