Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Millainen oppimisen kulttuuri työelämässä vallitsee? Vastaa kyselyyn ja osallistu arvontaan!

Lapsen osallisuus sosiaalihuollossa

Aluekoulutus
Yhteenveto
3 tuntia
   
Verkossa
Koulutus
Aluekoulutus

Lapsen osallisuus sosiaalihuollossa

Lapsesta on tullut toimenpiteiden kohteena olemisen sijaan itsenäinen toimija häntä koskevissa asioissa – osallinen. Lapsen osallisuutta vahvistetaan jatkuvasti lainsäädännöllä. Osallisuus toteutuu mm. selvittämällä hänen mielipiteensä ja kuulemalla häntä. Vaikka lapsen osallistamisessa on menty viimevuosina huimasti eteenpäin, silti osa sosiaalihuollon asiakkaana olevista lapsista kokee, ettei mielipidettä ole tosiasiassa kuultu tai edes kysytty. Joissain tilanteissa kuuleminen on edellytys päätöksen tekemiselle.

Jotta lapsi voi ilmaista oman mielipiteensä ja häntä voidaan kuulla, tulee hänen tietää, mistä asiasta mielipidettä kysytään tai mistä häntä kuullaan. Osallisuus edellyttää siten, että lapsi saa häntä koskevassa asiassa tietoa ikä- ja kehitystasonsa mukaisesti. Kuulluksi tulemisessa ei ole alaikärajaa. Myös pienen lapsen mielipide on selvitettävissä. Tule oppimaan, mm. mitä eroa on mielipiteen selvittämisellä ja kuulemisella ja mitä laki näistä säätää.

Koulutuksen tarkoituksena on tunnistaa sosiaalihuollon asiakkuuden aikana lapsen kuulemisen ja mielipiteen selvittämisen perusteet lain näkökulmasta. Koulutuksessa perehdytään myös lapsen itsemääräämisoikeuteen sekä lapsen tiedonsaantioikeuteen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lapsen osallisuus sosiaalihuollossa, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu lapsen kanssa työskenteleville sosiaalityöntekijöille ja sosiaaliohjaajille sekä sosiaalihuollon esimiehille ja muille sosiaalihuollossa lasten kanssa työskenteleville henkilöille. Tämän lisäksi koulutus sopii kaikille lasten ja lasten perheiden kanssa toimiville, kuten neuvolan, perheneuvola, koulun, varhaiskasvatuksen ja terveydenhuollon ammattihenkilöille, jotka työssään ovat velvollisia kuulemaan lasta. Lisäksi koulutukseen voi osallistua ihan jokainen, joka haluaa kuulla lapsen oikeudesta tulla kuulluksi.

Aikataulu

Lapsen mielipiteen selvittäminen ja lapsen kuuleminen

  • Lapsen mielipiteen selvittäminen
  • Lapsen kuuleminen
  • Mielipiteen selvittämättä jättäminen sekä kuulemisen suorittamatta jättäminen

Lapselle annettava tieto

  • Lapsen oikeus itseään koskevaan tietoon
  • Tieto päätösten ja toimenpiteiden sisällöstä
  • Tieto käytettävissä olevista oikeussuojakeinoista
  • Lapsen kielto-oikeus

Koulutuspaikka

Etäkoulutus.

Kouluttaja

OTM Marianne Kivelä

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 240€ + ALV 24%.

Osallistujamaksu laskutetaan koulutuspäivän jälkeen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lapsen osallisuus sosiaalihuollossa? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Aluekoulutus

Ajankohtaista koulutusta alueiden kilpailukyvyn tueksi

Aluekoulutus® – Boreal Seminars tarjoaa täydennyskoulutusta erityisesti kuntien, kuntayhtymien, yritysten sekä tutkimus- ja koulutuslaitosten eri henkilöstöryhmille. Koulutustilaisuudet käsittelevät mm. kirjanpito- ja verolainsäädäntöä, arvonlisäverotusta, henkilöstöhallintoa ja asiakaspalvelua. Koulutukset syntyvät kentän tarpeista, joihin reagoidaan nopeasti. Aluekoulutuksen koulutusten onnistumisen takaavat asiansa osaavat kouluttajat...


Lue lisää kouluttajasta Aluekoulutus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Aluekoulutus

Aluepro Oy
Koulutie 6
74300 Sonkäjärvi

 Näytä puhelinnumero
aluepro.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,8)
Perustuu 18 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Lapsen osallisuus sosiaalihuollossa täytä seuraavat tiedot: