Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Lapsen osallisuus sosiaalihuollossa

Aluekoulutus
Yhteenveto
3 tuntia
220 EUR + alv 24 %
28.9.2021 09.00
   
Etätoteutus
Verkossa
Koulutus

Lapsen osallisuus sosiaalihuollossa

Lapsella on aina oikeus tulla kuulluksi asiassa, joka koskee häntä. Lapsen kuulemisessa on menty viimevuosina huimasti eteenpäin, silti osa sosiaalihuollon asiakkaana olevista lapsista kokee, ettei mielipidettä ole tosiasiassa kuultu saatikka edes kysytty. Lapsen oikeuteen tulla kuulluksi kuuluu eri toimijoiden velvollisuus kuunnella, kuulla ja antaa lapsen mielipiteen myös vaikuttaa päätöksiin.


Lapsella on myös oikeus saada tietoa itseään koskevista asioista, kertoa mielipiteensä ja vaikuttaa niihin – olla osallinen ja osallistua, kokea olevansa tärkeä omassa asiassaan. Kuulluksi tuleminen edellyttää siten, että lapsi saa häntä koskevassa asiassa tietoa ikä- ja kehitystasonsa mukaisesti siten, että pystyy muodostamaan oman mielipiteensä. Kuulluksi tulemisessa ei ole alaikärajaa. Jo hyvinkin pienen lapsen mielipide tulee selvittää.


Koulutuksen tarkoituksena on tunnistaa sosiaalihuollon asiakkuuden aikana lapsen kuulemisen ja mielipiteen selvittämisen perusteet. Tämän lisäksi koulutuksessa perehdytään lapsen itsemääräämisoikeuteen sekä lapsen tiedonsaantioikeuteen. Lastensuojelulaissa lapsen itsemääräämisoikeutta onkin viime aikoina vahvistettu.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu lapsen kanssa työskenteleville sosiaalityöntekijöille ja sosiaaliohjaajille sekä sosiaalihuollon esimiehille ja muille sosiaalihuollossa lasten kanssa työskenteleville henkilöille. Tämän lisäksi koulutus sopii kaikille lasten ja lasten perheiden kanssa toimiville, kuten neuvolan, perheneuvola, koulun, varhaiskasvatuksen ja terveydenhuollon ammattihenkilöille, jotka työssään ovat velvollisia kuulemaan lasta. Lisäksi koulutukseen voi osallistua ihan jokainen, joka haluaa kuulla lapsen oikeudesta tulla kuulluksi.

Aikataulu

9.00 Koulutus alkaa


Lapsen mielipiteen selvittäminen ja lapsen kuuleminen

  • Mielipiteen selvittäminen
  • Lapsen kuuleminen
  • Todisteellinen kuuleminen
  • Mielipiteen selvittämättä jättäminen sekä kuulemisen suorittamatta jättäminen


Lapselle annettava tieto

  • Lapsen oikeus itseään koskevaan tietoon
  • Tieto päätösten ja toimenpiteiden sisällöstä
  • Tieto käytettävissä olevista oikeussuojakeinoista
  • Lapsen kielto-oikeus


12.00 Koulutus päättyy

Koulutuspaikka

Etäkoulutus.

Kouluttaja

OTM Marianne Kivelä ja OTM Maija Vailaranta, Lawila Oy

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 220€ + ALV 24%.

Osallistujamaksu laskutetaan koulutuspäivän jälkeen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lapsen osallisuus sosiaalihuollossa? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Aluekoulutus

Ajankohtaista koulutusta alueiden kilpailukyvyn tueksi

Aluekoulutus® – Boreal Seminars tarjoaa täydennyskoulutusta erityisesti kuntien, kuntayhtymien, yritysten sekä tutkimus- ja koulutuslaitosten eri henkilöstöryhmille. Koulutustilaisuudet käsittelevät mm. kirjanpito- ja verolainsäädäntöä, arvonlisäverotusta, henkilöstöhallintoa ja asiakaspalvelua. Koulutukset syntyvät kentän tarpeista, joihin reagoidaan nopeasti. Aluekoulutuksen koulutusten onnistumisen takaavat asiansa osaavat kouluttajat...


Lue lisää kouluttajasta Aluekoulutus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Aluekoulutus

Aluepro Oy
Koulutie 6
74300 Sonkäjärvi

 Näytä puhelinnumero
aluepro.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,8)
Perustuu 18 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Tietosuojaa sote henkilöstölle

Verkkokoulutuksen avulla tutustut alaan liittyvään tietosuojalainsäädäntöön ja vaatimuksiin. Koulutuksessa käydään läpi myös tietosuojakäytäntöjä ja riskejä.

Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Lapsen osallisuus sosiaalihuollossa täytä seuraavat tiedot: