Kasvatustieteiden perusopinnot 25 op, TUNI

Kesto
8 kuukautta
Hinta
520 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
2 toukokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
8 kuukautta
Hinta
520 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
2 toukokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kasvatustieteiden perusopinnot 25 op, TUNI

Opetus/ Kasvatustieteiden perusopinnot 25 op

Perinteinen ja suosittu kasvatustieteiden perusopintojen kesätoteutus tarjonnassa jälleen kesällä 2024 - opiskele kasvatustieteen perusopinnot 25op tiiviissä tahdissa touko-syyskuun aikana!

Kasvatustieteiden perusopintojen 25 opintopisteen laajuinen opintokokonaisuus koostuu viidestä opintojaksosta. Opinnot ovat Tampereen yliopiston avointa yliopisto-opetusta. Opinnot järjestetään kokonaan verkossa.

Oppiaineena kasvatustieteet on ennen kaikkea yleissivistävä ja monitieteellinen ja sen opiskeleminen soveltuu hyvin niin kasvatus-, opetus-, koulutus-, ohjaus- ja vastaavissa tehtävissä työskenteleville kuin esimerkiksi henkilöstöhallinnon ammattilaisille ja esihenkilöille.

Opinnoista on hyötyä haettaessa erilaisiin ohjaaja- ja opettajakoulutuksiin sekä opettajan pedagogisiin opintoihin. Suoritettuasi kasvatustieteiden perusopinnot (25op), voit hakeutua avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi.

Opinnoista sanottua:

"Hienoa, että kokonaisuuden pystyi suorittamaan tiiviissä tahdissa verkossa."
"Hieno kokemus, joka antaa eväitä omaan opetustyöhön monin eri tavoin!"

"Opetus oli korkeatasoista"

Kokonaisuuteen kuuluvat koulutukset

 1. Kasvatuksen ja koulutuksen filosofiset ja historialliset lähtökohdat 5 op (KAS.KAA.010)
 2. Kasvatus ja koulutus yhteiskunnassa 5 op (KAS.KAA.020)
 3. Kehitys ja oppiminen elämänkulussa 5 op (KAS.KAA.030)
 4. Opetus ja ohjaus 5 op (KAS.KAA.040)
 5. Kasvatustieteellinen tutkimus 5 op (KAS.KAA.050)

Kasvatustieteiden perusopinnot suoritettuaan:

 • Opiskelijalla on tieteelliselle tiedonmuodostukselle rakentuva yleiskuva kasvatuksesta, koulutuksesta ja oppimisesta yhteiskunnassa eri aikoina, eri konteksteissa ja elämänkulun eri vaiheissa
 • Opiskelija kiinnittyy kasvatustieteelliseen tietoon ja ymmärtää sen merkityksen yhteiskunnassa ja osana kasvatustieteellistä asiantuntijuutta
 • Opiskelija osaa kriittisesti jäsentää tietoa kasvatus- ja koulutusinstituutioista sekä pedagogisista käytänteistä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden sekä moninaisuuden näkökulmista.
 • Lisäksi opiskelija osaa hyödyntää erilaisia akateemisia opiskelu- ja työskentelytapoja sekä saa valmiuksia kasvatusalan asiantuntijuuteen ja tutkimukseen.

Sisältö

Kasvatustieteiden perusopinnoissa perehdytään kasvatuksen historiallisiin, filosofisiin, sosiologisiin ja psykologisiin lähtökohtiin sekä kasvatustieteellisen tutkimuksen ja tutkimusetiikan peruskysymyksiin. Oppimista, kasvatusta, opetusta ja koulutusta tarkastellaan kulttuurisissa, poliittisissa ja yhteiskunnallisissa yhteyksissä. Keskeisenä näkökulmana on, että kasvatustieteellinen asiantuntijuus rakentuu elämänkulun eri vaiheissa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kasvatustieteiden perusopinnot 25 op, TUNI, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

2 toukokuuta, 2024

 • Etätoteutus
 • Verkossa

Kohderyhmä

Avoin yliopisto-opetus on kaikille avointa yliopistotasoista opetusta, johon voi osallistua iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opetus vastaa laajuudeltaan ja vaatimuksiltaan Tampereen yliopiston opetusta.

Aikataulu

02.05. - 30.09.2024

Opintojaksojen aikataulu ja suoritustapa ilmoitetaan kunkin opintojakson kohdalla (ks. alla). Kaikki opintojaksot toteutetaan verkossa. Opinto-oikeus on voimassa vuoden 2024 loppuun.

Muutokset aikatauluihin mahdollisia.

Opinnoissa tarvitset kameralla ja mikrofonilla varustetun tietokoneen ja toimivan verkkoyhteyden. Opintokokonaisuudessa käytetään Zoom-verkkokokoussovellusta, joten varmistathan, että sinulla on valmiudet käyttää Zoomia.

Katso opintojaksokohtaiset suoritustavat kohdasta "Kokonaisuuteen kuuluvat koulutukset", klikkaamalla opintojakson alleviivattua nimeä.

Järjestämme opintojen aloitusinfon ennen ensimmäistä luentoa, torstaina 2.5. klo 16.30-17.00. Infossa käydään läpi opintojen käytänteitä, järjestelmiä ym. tärkeää opintojen suorittamiseen liittyen, joten tulethan kuulolle!

Kustannukset

Opintokokonaisuuden hinta on 520 € (sis. Tampereen avoimen yliopiston hallintomaksu 75 €). Hämeen kesäyliopisto laskuttaa opintomaksun kahdessa erässä koulutuksen alettua.

Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kasvatustieteiden perusopinnot 25 op, TUNI? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Hämeen kesäyliopisto
Visamäentie 35 A
13100 Hämeenlinna

Hämeen kesäyliopistossa opiskellaan ympäri vuoden

Järjestämme laadukasta ja ajankohtaista aikuiskoulutusta, johon voi osallistua elämän eri vaiheissa. Meillä opiskelee kaiken ikäisiä eikä koulutuksiimme lähtökohtaisesti ole pohjakoulutusvaatimuksia. Jatkuvasti päivittyvästä koulutustarjonnastamme löydät muun muassa avoimia yliopisto-opintoja sekä eri alojen ammatillisia täydennyskoulutuksia. Lisäksi tarjolla on monipuolisesti erilaisia harrastekursseja. Hämeen kesäyliopisto toimii pääsääntöisesti...

Lue lisää kouluttajasta Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu