🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

PariTila® - Parisuhteen psykoanalyyttinen ymmärtäminen ja hoito 30 op

Kesto
10 kuukautta
Hinta
2 050 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
21 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 7.8.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
10 kuukautta
Hinta
2 050 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
21 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 7.8.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

PariTila® - Parisuhteen psykoanalyyttinen ymmärtäminen ja hoito 30 op

PariTila® - Parisuhteen psykoanalyyttinen ymmärtäminen ja hoito 30 op

Koulutuksessa paneudutaan parisuhteen syntymisen, säilymisen,kriisiytymisen ja päättymisen kysymyksiin sekä parisuhteen ongelmien psykoanalyyttiseen ymmärtämiseen ja hoitoon.

Parisuhteessa puolisoiden psyykkinen kasvuhistoria ja siinä olevat kehitykselliset haasteet aktivoituvat ja kriisiyttävät parisuhteen. Paripsykoterapiassa puolisoita voidaan auttaa tarkastelemaan ja ymmärtämään suhdettaan ja sitä, miten he kummatkin ovat aktiivisina vaikuttajina sen haasteissa. Psykoanalyyttisen paripsykoterapian tavoitteena on yhdessä tunnistaa, tulla tietoiseksi ja ymmärtää puolisoiden sisäistä tiedostamatonta maailmaa.

Koulutuksen tavoite

Koulutus antaa kokonaiskuvan psykoanalyyttisesta paripsykoterapiasta, jossa potilaana on parin välinen suhde. Tässä koulutuksessa opiskelijat oppivat ymmärtämään parisuhteiden sisäistä maailmaa ja dynamiikkaa sekä parisuhteen ongelmia psykoanalyyttisen teorian valossa.

Koulutuksen suoritettuaan opiskelija:

 • ymmärtää psyykkisen eriytymis- yksilöitymiskehityksen merkityksen aikuissuhteille
 • ymmärtää ja tunnistaa parisuhteen tiedostamatonta dynamiikkaa
 • hallitsee psykoanalyyttisen paripsykoterapian keskeiset käsitteet
 • hahmottaa paripsykoterapian settingin merkityksen onnistuneelle hoidolle
 • rohkenee ottamaan puheeksi seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä
 • tunnistaa yleisimmät seksuaaliset ongelmat
 • osaa tehdä parisukupuun ja käyttää sitä omassa työssään
 • osaa hyödyntää luettavaa kirjallisuutta ja työnohjausta omaan työhönsä.

Toteutus

Koulutuskokonaisuus toteutetaan monimuoto-opetuksena, jossa koulutuspäivät pidetään reaali-aikaisina vuorovaikutuksellisna etätoteutuksina.  

Koulutuspäivien välillä opiskelija lukee opettajan antamaa kirjallisuutta ja tekee niiden pohjalta kirjallisuusrefletktioita sekä kirjoittaa koko opintojen ajalta oppimispäiväkirjaa.

Koulutus on osaamisperusteinen koulutus, josta opiskelijan on mahdollista saada suoritusmerkintä Opetushallituksen ylläpitämään Opintopolku -palveluun. Kurssin ilmoittautumislomakkeella valitaan voidaanko osallistujan suoritus viedä Koski-järjestelmään.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta PariTila® - Parisuhteen psykoanalyyttinen ymmärtäminen ja hoito 30 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

21 elokuuta, 2024

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 7.8.2024

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu psykoterapeuteille sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka työssään hoitavat ja kohtaavat pareja ja haluavat paremmin ymmärtää parisuhteen sisäistä dynamiikkaa. Perhepsykoterapeutit saavat koulutuksella oikeuden tehdä Kela-korvattavaa paripsykoterapiaa. Koulutukseen otetaan maksimissaan 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Aikataulu

21.08.2024 - 22.05.2025

Opetus verkkovälitteisesti

Syksy 2024

21.-22.8.
2.-3.10.
20.-21.11.
11.-12.12.

Kevät 2025

22.-23.1.
5.-6.3.
9.-10.4.
21.-22.5.

Opetuspäivät klo 9:00-16:00. Etäopetus pidetään Zoom -yhteydellä.

Koulutuksen sisältö vastaa laajuudeltaan 30 opintopistettä.

Koulutus toteutetaan täysin reaali-aikaisena etätoteutuksena ja opetuspäiviä ei tallenneta.

Muutokset aikataulussa mahdollisia.

Kouluttaja

Kouluttajana toimii Suhteessa Oy:n Sanna Aavaluoma. Aavaluoma on vaativan erityistason perhepsykoterapeutti, erityistason integratiivinen paripsykoterapeutti ja psykoanalyyttinen paripsykoterapeutti sekä kliininen seksologi. Aavaluoma on myös tietokirjailija sekä kouluttanut useita erilaisia sosiaali- ja terveysalan ryhmiä jo usean vuoden ajan.

Kouluttaja on yksi kymmenestä suomalaisesta psykoanalyyttisen paripsykoterapeuttikoulutuksen saaneista (Therapeia-säätiö ja Helsingin psykoterapiayhdistys 2012-2016) Sanna on myös valmistunut vuonna 2021 Lontoon Tavistock relations - keskuksesta psykoseksuaaliterapeutiksi.

Kustannukset

Koulutuksen hinta 2050 €, sis. koulutuksen materiaaleineen. Koulutuksen hinta laskutetaan kahdessa erässä (erä I keväällä ja erä II syksyllä 2024). Lasku lähetetään osallistujan ilmoittamaan laskutusosoitteeseen.

Koulutuksen hintaan kuuluu opetuksen lisäksi Parisuhteen psykoanalyyttinen ymmärtäminen ja hoito -kirja, prosessipäiväkirja kynän kera sekä postitse toimitettava muistitikku runsaalla materiaalilla. Materiaalipaketti lähetetään osallistujan ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaan postiosoitteeseen.

Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta PariTila® - Parisuhteen psykoanalyyttinen ymmärtäminen ja hoito 30 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Hämeen kesäyliopisto
Visamäentie 35 A
13100 Hämeenlinna

Hämeen kesäyliopistossa opiskellaan ympäri vuoden

Järjestämme laadukasta ja ajankohtaista aikuiskoulutusta, johon voi osallistua elämän eri vaiheissa. Meillä opiskelee kaiken ikäisiä eikä koulutuksiimme lähtökohtaisesti ole pohjakoulutusvaatimuksia. Jatkuvasti päivittyvästä koulutustarjonnastamme löydät muun muassa avoimia yliopisto-opintoja sekä eri alojen ammatillisia täydennyskoulutuksia. Lisäksi tarjolla on monipuolisesti erilaisia harrastekursseja. Hämeen kesäyliopisto toimii pääsääntöisesti...

Lue lisää kouluttajasta Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu