Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Haaveiletko arvostetun Aalto MBA for Executives -ohjelman suorittamisesta? Hae MBA-stipendiä 13.6. mennessä!💎

PariTila® - Parisuhteen psykoanalyyttinen ymmärtäminen ja hoito 30 op

Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
9 kuukautta
2 150 EUR (arvonlisäverotonta)
8.8.2021
Haku päättyy: 3.8.2021
   
Lähiopetus
Hämeenlinna
Koulutus
PariTila® - Parisuhteen psykoanalyyttinen ymmärtäminen ja hoito 30 op

PariTila® - Parisuhteen psykoanalyyttinen ymmärtäminen ja hoito 30 op

Koulutuksessa paneudutaan parisuhteen syntymisen, säilymisen,kriisiytymisen ja päättymisen kysymyksiin sekä parisuhteen ongelmien psykoanalyyttiseen ymmärtämiseen ja hoitoon.

Parisuhteessa puolisoiden psyykkinen kasvuhistoria ja siinä olevat kehitykselliset haasteet aktivoituvat ja kriisiyttävät parisuhteen. Paripsykoterapiassa puolisoita voidaan auttaa tarkastelemaan ja ymmärtämään suhdettaan ja sitä, miten he kummatkin ovat aktiivisina vaikuttajina sen haasteissa. Psykoanalyyttisen paripsykoterapian tavoitteena on yhdessä tunnistaa, tulla tietoiseksi ja ymmärtää puolisoiden sisäistä tiedostamatonta maailmaa.

Koulutuksen tavoite

Koulutus antaa kokonaiskuvan psykoanalyyttisesta paripsykoterapiasta, jossa potilaana on parin välinen suhde. Tässä koulutuksessa opiskelijat oppivat ymmärtämään parisuhteiden sisäistä maailmaa ja dynamiikkaa sekä parisuhteen ongelmia psykoanalyyttisen teorian valossa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta PariTila® - Parisuhteen psykoanalyyttinen ymmärtäminen ja hoito 30 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu psykoterapeuteille sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka työssään hoitavat ja kohtaavat pareja ja haluavat paremmin ymmärtää parisuhteen sisäistä dynamiikkaa. Perhepsykoterapeutit saavat koulutuksella oikeuden tehdä Kela-korvattavaa paripsykoterapiaa. Koulutukseen otetaan maksimissaan 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Aikataulu

18.08.2021 - 19.05.2022

Lähiopetus:

18-19.8.2021, 3.-4.9.2021 (seminaari Suhteessa elävät kuvat, Helsinki), 13-14.10.2021 24.-25.11.2021, 9.-10.3.2022 ja 18.-19.5.2022.

Opetus verkkovälitteisesti:

12.-13.1.2022, 9.-10.2.2022 ja 6.-7.4.2022

Opetuspäivät klo 9:30-16:30. Etäopetus pidetään Zoom -yhteydellä.

Koulutuksen sisältö on vastaa laajuudeltaan 30 opintopistettä, lähi- ja etäopetusta annetaan seminaaripäivien aikana yhteensä 144 opetustuntia.

Koulutuskokonaisuus toteutetaan monimuoto-opetuksena, jolloin osa koulutuspäivistä pidetään lähiopetuksena ja osa etäopetuksena. Katso tarkemmat tiedot kohdasta Sisältö.

Koulutuspäivien välillä opiskelija lukee opettajan antamaa kirjallisuutta ja tekee niiden pohjalta kirjallisuusrefletktioita sekä kirjoittaa koko opintojen ajalta oppimispäiväkirjaa.

Kouluttaja

Kouluttajana toimii Suhteessa Oy:n Sanna Aavaluoma. Aavaluoma on vaativan erityistason perhepsykoterapeutti, erityistason integratiivinen paripsykoterapeutti ja psykoanalyyttinen paripsykoterapeutti. Aavaluoma on myös tietokirjailija sekä kouluttanut useita erilaisia sosiaali- ja terveysalan ryhmiä jo usean vuoden ajan.

Kouluttaja on yksi kymmenestä suomalaisesta psykoanalyyttisen paripsykoterapeuttikoulutuksen saaneista (Therapeia-säätiö ja Helsingin psykoterapiayhdistys 2012-2016) Sanna on myös kouluttautunut Lontoossa Tavistock relations - keskuksessa vuodesta 2011 lähtien.

Suhteessa Elävät Kuvat- seminaarissa kouluttajina myös:

 • Anne Anttonen, psykoanalyyttinen paripsykoterapeutti
 • Sauli Airikka, vaativan erityistason perhepsykoterapeutti, psykoanalyyttinen paripsykoterapeutti
 • Riitta Lindqvist, psykoanalyyttinen yksilö- ja paripsykoterapeutti, integratiivinen perhepsykoterapeutti
 • Antti Ervasti, pari- ja perhepsykoterapeutti, erityistasonseksuaaliterapeutti
 • Elina Tanskanen, toimintaterapeutti, erityistason seksuaaliterapeutti

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa on 18 seminaaripäivää. Seminaaripäivät koostuvat niin lähipäivistäkin kuin verkkovälitteistä tapaamisista. 

Seminaaripäivien keskeiset sisältöalueet ovat:

 • 18-19.8.2021 Psykoanalyyttisen paripsykoterapian perusteet ja parisuhde varhaisen kehityksen peilinä (lähiopetus)

 • 3-4.9.2021 Suhteessa Elävät Kuvat, Haluttu, hävetty, haavoittuva seksuaalisuus, Helsinki, Suomen Elokuvasäätiö, Kino K-13 HUOM! Tämä seminaari pidetään Helsingissä.

 • 13-14.10.2021 Miksi parisuhde kriisiytyy? (lähiopetus)

 • 24-25.11.2021 Seksuaalisuuden monimuotoisuus, seksuaalisuus suhteen voimavarana, seksuaalisuuden psykodynamiikka, seksuaalisuuden puheeksi otto (lähiopetus)

 • 12-13.1.2022 Paripsykoterapiaprosessi (etäluento)

 • 9-10.2.2022 Seksuaaliset ongelmat, psykoseksuaaliterapian perusteet (etäluento)

 • 9-10.3.2022  Parisuhteen erityiskysymykset I (Lapsettomuus valintana ja kipuna, parista vanhemmiksi, ero ratkaisuna ja pakona, vanhemmuus eron jälkeen, parisuhde uusperheessä (lähiopetus)

 • 6-7.4.2022 Parisuhteen erityiskysymykset II (ulkopuoliset suhteet, parisuhdeväkivalta, puolison vakava sairaus ja kuolema, leskeys (etäluento)

 • 18-19.5.2022 Avoimet kysymykset, työnohjauksellista työskentelyä (lähiopetus)

Kustannukset

Koko koulutuksen hinta on 2150 €, joka laskutetaan kahdessa erässä (erä I ensimmäisen lähijakson jälkeen, erä II kevään 2022 ensimmäisen lähijakson jälkeen).

Hinta sisältää koulutuksen lisäksi opiskelijan Suhteessa elävät kuvat -seminaarin kaksipäiväisen osallistumisen sekä illallisen (arvo 300 €).

Koulutus sisältää koulutuksen materiaaleineen. Mahdollisista muista koulutuksen kuluista vastaa osallistuja itse. Lasku lähetetään osallistujan ilmoittamaan laskutusosoitteeseen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta PariTila® - Parisuhteen psykoanalyyttinen ymmärtäminen ja hoito 30 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Hämeen kesäyliopisto

Opiskele uutta, kehitä osaamista Hämeen kesäyliopistossa

Hämeen kesäyliopisto rakentaa yhteistyökumppaneidensa kanssa monipuolisia elinikäisen oppimisen polkuja, jotka tukevat yhteiskunnan eheyttä, tasa-arvoa ja aktiivista kansalaisuutta. Hämeen kesäyliopisto toimii kolmella paikkakunnalla, Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Forssassa. Hämeen kesäyliopiston toiminta on valtion ja kuntien rahoittamaa ja vapaan sivistystyön oppilaitosta ylläpitää Hämeen...


Lue lisää kouluttajasta Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hämeen kesäyliopisto

Visamäentie 35 A
13100 Hämeenlinna

 Näytä puhelinnumero
www.hameenkesayliopisto.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 121 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta PariTila® - Parisuhteen psykoanalyyttinen ymmärtäminen ja hoito 30 op täytä seuraavat tiedot: