Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja - Solution focused art® - koulutusohjelma, 30op

Hämeen kesäyliopisto, paikassa Hämeenlinna
Kesto
6 kuukautta
Hinta
2 400 EUR (arvonlisäverotonta) 2 200 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
27 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 13.8.2024
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kesto
6 kuukautta
Hinta
2 400 EUR (arvonlisäverotonta) 2 200 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
27 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 13.8.2024
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja - Solution focused art® - koulutusohjelma, 30op

Vesivärimaalaamista

Ratkaisukeskeisessä taideterapiassa ratkaisukeskeiset työmenetelmät yhdistyvät kuvalliseen ilmaisuun. Se sijoittuu viitekehykseltään integratiivisiin taideterapiasuuntauksiin.

Ratkaisukeskeistä taideterapiaa käytetään yhtenä kuntoutuksen, hoidon ja ennaltaehkäisyn välineenä niin yksilötyössä kuin ryhmätoiminnassakin kasvatus-, opetus-, sosiaali-, terveys- ja kuntoutusaloilla.

Ratkaisukeskeinen taideterapia antaa ihmiselle mahdollisuuden omien asioiden, ajatusten, tunteiden, elämäntilanteiden ja ihmissuhteiden tarkastelulle luovuutta ja mielikuvista hyödyntäen.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on ratkaisukeskeisen ajattelun ja näkemyksen löytäminen, oman itsetuntemuksen lisääntyminen, sosiaalisten vuorovaikutustaitojen kehittyminen, oman kuvataiteellisen ilmaisun vahvistaminen sekä ohjauksellisen työotteen muodostuminen.

Opinnot antavat valmiuksia ohjata ratkaisukeskeisen taideterapian menetelmiä oman aiemman ammattitaidon tukemana niin yksilötyössä kuin ryhmätoiminnassa.

Sisältö

Opintojen laajuus on 30 opintopistettä. Opinnot sisältävät 12 yhteistä opintotapaamista. Opintotapaamisten välillä etätehtävät syventävät koulutuksen sisältöjä ja koulutuksen sisältöjen soveltaminen omiin työskentelytapoihin kehittää omaa asiantuntijuutta. Opintoihin sisältyvät koulutusryhmäterapia ja ryhmätyönohjaus ratkaisukeskeisen näkökulman mukaisesti.

Opintojen teemat/sisältöalueet:

 • Hops, konstruktivismi ja itseohjautuvuus oppimisen perustana
 • Kuvataiteellinen työskentely
 • Tarut ja myytit kuvataiteessa
 • Taiteen hyvinvointivaikutukset
 • Ratkaisukeskeisyyden historia
 • Ratkaisukeskeiset asiakastyötaidot ja työskentelymenetelmät
 • Taideterapian historia ja erilaiset viitekehykset
 • Ratkaisukeskeisten taideterapiamenetelmien ohjaus
 • Itsetuntemuksen vahvistaminen
 • Voimavarat ja vahvuudet
 • Myötätunto ja itsemyötätunto
 • Psykofyysisyys
 • Ryhmätoiminta
 • Kriisit ja traumat
 • Tulevaisuuteen suuntaaminen

Lisätietoja

Ratkaisukeskeinen taideterapia – Solution Focused Art® on Suomessa kehitetty, ilmaisutaiteisiin ja integratiivisiin taideterapioihin kuuluva terapiamuoto. Alfa Partners Academy omistaa ainoana Suomessa kouluttajalisenssin Solution Focused Art® - ratkaisukeskeisten kuvataideterapeuttien kouluttamiseen.

Koulutus jakautuu menetelmäkoulutukseen (30 op), josta saa valmiuksia ohjata ratkaisukeskeisen taideterapian menetelmiä oman aiemman ammattitaidon tukemana niin yksilötyössä kuin ryhmätoiminnassa sekä syventävään koulutukseen (40 op), josta saa valmiudet toimia ratkaisukeskeisenä kuvataideterapeuttina yksityisellä ja/tai julkisella sektorilla oman perusammattitaitonsa tukemana.

Koulutus antaa oikeuden toimia ratkaisukeskeisen taideterapian ohjaajana (lisenssi).

Opinnot hyväksyttävästi suorittanut saa todistuksen Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja – Solution Focused Art® sekä suoritusmerkinnän Opetushallituksen ylläpitämään kansalliseen opintosuoritusten rekisteriin Koskeen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja - Solution focused art® - koulutusohjelma, 30op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

27 elokuuta, 2024

 • Hybriditoteutus
 • Hämeenlinna
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 13.8.2024

Kohderyhmä

Opinnot sopivat kasvatus-, opetus-, kuntoutus-, sosiaali- ja terveysaloilla työskenteleville sekä kaikille taideterapeuttisista menetelmistä sekä oman itsensä kasvusta ja hyvinvoinnin edistämisestä kiinnostuneille. Opintoihin ei ole ammatillista pääsyvaatimusta eivätkä ne edellytä aiempaa kuvataiteellista työskentelyä – jokainen on oikealla, omalla tavallaan luova.

Aikataulu

27.08.2024 - 12.02.2025

Koulutuspäivät:

ti-ke 27.-28.8. klo 9.00-16.00 lähiopetus
ti-ke 24.-25.9. klo 9.00-16.00 etäopetus
ti-ke 22.-23.10. klo 9.00-16.00 etäopetus
ti-ke 19.-20.11. klo 9.00-16.00 etäopetus
ti-ke 10.-11.12. klo 9.00-16.00 etäopetus
ti-ke 11.-12.2. klo 9.00-16.00 lähiopetus
(koulutuspäiviä yht. 12, 96 t)

Muutokset mahdollisia.

Koulutuspaikka

Verkko / Hämeenlinna
Lisätietoa koulutuspaikasta Hämeen kesäyliopiston sivuilta.

Kouluttaja

Vastuukouluttaja Hannele Ala-Keskinen, FM taidekasvattaja, ammatillinen opettaja, ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja

Kustannukset

Ennakkoilmoittautujan etuhinta 2200€ / osallistuja 

Normaali hinta 2400€

Hyödynnä ennakkoilmoittautujan etu! Ilmoittaudu koulutukseen 1.6. mennessä, niin saat koulutuksen 200 euron alennuksella. Etua ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

Kurssimaksu laskutetaan kahdessa erässä (1. erä koulutuksen alettua, 2. erä alkuvuodesta 2025). Laskut lähetetään osallistujan ilmoittamaan laskutusosoitteeseen.

Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja - Solution focused art® - koulutusohjelma, 30op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Hämeen kesäyliopisto
Visamäentie 35 A
13100 Hämeenlinna

Hämeen kesäyliopistossa opiskellaan ympäri vuoden

Järjestämme laadukasta ja ajankohtaista aikuiskoulutusta, johon voi osallistua elämän eri vaiheissa. Meillä opiskelee kaiken ikäisiä eikä koulutuksiimme lähtökohtaisesti ole pohjakoulutusvaatimuksia. Jatkuvasti päivittyvästä koulutustarjonnastamme löydät muun muassa avoimia yliopisto-opintoja sekä eri alojen ammatillisia täydennyskoulutuksia. Lisäksi tarjolla on monipuolisesti erilaisia harrastekursseja. Hämeen kesäyliopisto toimii pääsääntöisesti...

Lue lisää kouluttajasta Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu