Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Täydennyskoulutusta henkilöstöpäällikölle

Täydennyskoulutusta henkilöstöpäällikölle

Henkilöstöpäällikkönä olet vastuussa henkilöstöstä ja HR-toiminnosta työpaikallasi. On tärkeää, että olet hyvin sitoutunut työhösi ja kiinnostunut ympärilläsi olevista ihmisistä. Työpaikasta riippuen tehtävät voivat vaihdella, mutta yleisesti ottaen henkilöstöhallinnon johtaja työskentelee (työ)hyvinvoinnin, henkilöstön kehittämisen, rekrytoinnin, irtisanomisten ja muiden henkilöstöasioiden parissa.

Ehdotuksia täydennyskoulutukseksi henkilöstöpäällikölle

Jos sinä henkilöstoresurssien johtajana tunnet tarvetta kouluttautua, on siihen monia tapoja ja mahdollisuuksia. Ehkä koet tarvetta kohentaa johtamistaitojasi? Voit silloin osallistua joko pidempään ja kattavampaan johtamisen koulutusohjelmaan tai osallistua muutaman päivän esimieskoulutukseen, joka tarjoaa täsmäoppia ja vertaistukea esimiestyösi tueksi. Lyhyempi esimieskoulutus antaa mahdollisuuden keskittyä esimerkiksi asiantuntijoiden johtamiseen tai konfliktien hallintaan. Jos olet uusi roolissasi, voi hyödyksi olla nimenomaan uusille esimiehille suunnattu koulutus. Sieltä saat tarvitsemasi tiedot ja työkalut uuden roolisi tueksi.

Henkilöstöjohtajan työ asettaa korkeat vaatimukset tuntemuksellesi konfliktinhallinnasta, rekrytoinnista, tiimin rakentamisesta ja muista henkilöstöasioista. Sinulla on oltava vankka tietämys työlainsäädännöstä ja työympäristöjä säätelevistä pykälistä. Muista, että on tärkeää saada koulutusta koko urasi ajan. Lait ja asetukset kun muuttuvat jatkuvasti.

Henkilöstöpäällikön työ voi joskus olla stressaavaa. Jos sinusta tuntuu, että voisit hallita mieltäsi paremminkin, kannattaa pohtia stressinhallinnan tai henkilökohtaisen tehokkuuden koulutuksiin osallistumista.

Henkilöstöhallinnon ammattilaiselle on hyötyä markkinoinnillisesta näkökannasta ja viestinnällisistä taidoista. Työpaikkamielikuvan ja työpaikkabrändin rakentaminen ovat tätä päivää. Usealle työnhakijalle on tärkeää ymmärtää ennen hakemuksen lähettämistä tai viimeistään ennen sopimuksen allekirjoittamista, millaisesta organisaatioista oikein on kyse. Vastaako mahdollisen uuden työnantajan arvot omiani? Voinko seistä organisaation toimintatapojen ja tuotteen takana? Millaista arki on tässä organisaatiossa? Millaisia etuja työ tarjoaa? Nämä ja paljonpaljon muuta sisältyy työnantajamielikuvaan, jonka rakentamisessa, jalkauttamisessa ja siitä viestimisessä henkilöstöhallinnolla on suuri rooli.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Viimeksi päivitetty: 01 helmi 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 4.10.2019

Koulutusvähennys käyttöön

Hyödynnetäänhän teilläkin koulutusvähennys? Sen ansiosta henkilöstön osaamisen kehittäminen on kannattavampaa. Lue lisää koulutusvähennyksestä!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 17.3.2021

4 persoonallisuustyyppiä, joita kohtaat päivittäin (ja miten kohdata heidät)

Miksi Matti tulee niin hermostuneeksi pikkujutuista? Ja voisko se Pete tehdä päätöksensä joskus... Turhauttavatko sinuakin arkipäivän ihmiset? Tunne ja tunnista erilaiset persoonat »

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 29.1.2019

Täydennyskoulutusta rekrytoijalle

Yleinen mielikuva lienee, että rekrytoijat tekevät vain työhaastatteluja, mutta todellisuudessa rekrytoijalla on paljon enemmän tehtäviä. Työllistämisprosessi itseasiassa alkaa jo kauan ennen kuin hakija tulee mukaan kuvaan. Rekrytoijat muun muassa suorittavat tarveanalyyseja organisaation henkilöstötarpeista selvittääkseen, millaista työvoimaa todella tarvitaan voidakseen sitten julkaista tarvitt ...
Lue lisää
studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.