Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Miten työpaikallasi opitaan uutta? 🧩 Vastaa kyselyyn ja voita leffaliput ➡

Joogaopettajakoulutus (25op)

Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
10 kuukautta
2 500 EUR (arvonlisäverotonta)
4.2.2022 17.00
Haku päättyy: 21.1.2022
   
Lähiopetus
Hämeenlinna
Koulutus
Joogaopettajakoulutuksessa olevia harjoittelijoita

Joogaopettajakoulutus (25op)

Joogaopettajakoulutus syventää joogista polkua kokonaisvaltaisesti ja antaa ohjaamiseen monenlaisia työkaluja.

Helmikuusta 2022 alkavassa joogakoulutuksessa painotetaan yksityiskohtaista liikeratojen hallintaa, vaativia mutta tehokkaita hengitysharjoitteita sekä joogaajan ja opettajan välistä pedagogista näkökulmaa.

Koulutuksen teemat

 • Keskitytään asana- ja hengitysharjoitusten erittäin yksityiskohtaiseen tekniseen analyysiin.
 • Opitaan rakentamaan ja ohjaamaan joogaohjelmia, joiden erityinen piirre liittyy harjoituksen hallittuun hidastamiseen.
 • Koulutus opettaa ohjaamaan oppilasta hyviä erilaisia avustustekniikoita hyväksi käyttäen. Tekniikat auttavat oppilasta syventämään omaa työskentelyä asanassa.
 • Anatomian ja fysiologian opiskelun kautta ymmärrys erilaisista kehollisista rakenteista ja haasteista lisääntyy ja ohjaaminen erilaisissa tilanteissa selkeytyy. Opettamisen pedagogiikkaan perehtyminen auttaa opettamaan joogaa erilaisten oppimismenetelmien kautta.

Toteutustapa

Koulutus sisältää 10 lähiopetusjaksoa viikonloppupainoitteisesti, runsaasti kotitehtäviä, opetusharjoittelua sekä kattavat materiaalit eri teemoista. Mukaasi tarvitset joogamaton ja -vyön.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Joogaopettajakoulutus (25op), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutukseen osallistuminen edellyttää vähintään kolme (3) vuotta säännöllistä joogan harrastamista ja perusteiden hallintaa. Koulutus toimii myös syventävinä opintoina aiemmille joogaohjaajaopinnoille.

Opiskelijoiden oman taustan ei tarvitse olla sidottu mihinkään tiettyyn joogasuuntaukseen.

Tutkinto / todistus

Koulutukseen osallistuvat voivat saada RYT-200H todistuksen suoritettuaan koulutuksen sisältämät kotitehtävät hyväksytysti, osallistumalla lähiopetuksiin sekä suorittamalla erillisen loppukokeen hyväksytysti. Erillinen loppukoe on vapaaehtoinen ja sen suorittaminen maksaa 160€.

Aikataulu

Opetusta on jokaisen kuun viikonloppuna helmikuusta 2022 alkaen pois lukien heinäkuun viikonloput. Opetusviikonloppuja on siis yhtenä kertana kuukaudessa ajalla 4.2.-4.12.2022 esimerkiksi tähän tapaan:

 • pe 4.2.2022 klo 17.00-19.30
 • la 5.2.2022 klo 9.00-17.00
 • su 6.2.2022 klo 9.00-17.00

Huom. Muutokset aikatauluun mahdollisia.

Koulutuspaikka

Lähiopetusviikonloput Hämeenlinnassa. Tarkempi koulutuspaikka ilmoitetaan myöhemmin.

Kouluttaja

Emma Slow on joogaopettaja- ja kouluttaja. Emman fysio- ja joogaterapian opiskelu on syventänyt kokonaisvaltaista ajattelua joogan parissa. Emman erikoisalaa on anatomia, fysiologia ja terveydellisten haasteiden sekä odotusajan huomiointi joogaharjoituksessa.

Anneli Rautiainen on valmistunut SJL joogaopettajaksi 2008 ja on tehnyt elämäntyönsä tanssitaiteilijana, tanssipedagogina ja koreografina. Koulutuksessamme Annelin erikoisalaa on opettamisen pedagogiikka ja eri kehotietoisuustekniikat.

Janne Kontala on kouluttanut jooganopettajia vuodesta 2005. Viimeiset yli kymmenen vuotta hän on omistautunut Slow Yoga -menetelmän kehittämiselle. Jannen erikoisalaa on joogafilosofia ja mantrameditaatio.

Koulutuksen sisältö

Koulutus sisältää 10 lähiopetusjaksoa, runsaasti kotitehtäviä, opetusharjoittelua sekä kattavat materiaalit eri teemoista.

 • Turvallinen ja tietoinen asanaharjoitus
 • Oman harjoituksen syventäminen
 • Hengitys ja meditaatio
 • Joogan filosofia
 • Anatomia ja fysiologia
 • Opettamisen perusteet 

Kustannukset

2500€. Opintomaksu laskutetaan koulutuksen alettua kahdessa erässä.

Lisäksi osallistujalla on mahdollisuus suorittaa loppukoe (165€) RYT-200H todistuksen saamiseksi.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Joogaopettajakoulutus (25op)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Hämeen kesäyliopisto

Opiskele uutta, kehitä osaamista Hämeen kesäyliopistossa

Hämeen kesäyliopisto rakentaa yhteistyökumppaneidensa kanssa monipuolisia elinikäisen oppimisen polkuja, jotka tukevat yhteiskunnan eheyttä, tasa-arvoa ja aktiivista kansalaisuutta. Hämeen kesäyliopisto toimii kolmella paikkakunnalla, Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Forssassa. Hämeen kesäyliopiston toiminta on valtion ja kuntien rahoittamaa ja vapaan sivistystyön oppilaitosta ylläpitää Hämeen...


Lue lisää kouluttajasta Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hämeen kesäyliopisto

Visamäentie 35 A
13100 Hämeenlinna

 Näytä puhelinnumero
www.hameenkesayliopisto.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 121 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Joogaopettajakoulutus (25op) täytä seuraavat tiedot: