MuisTila® – Muistisairaan psykoterapeuttinen hoito ja hoiva

Muistisairaudet koskettavat yhä useampaa perhettä. Muistisairaudet vaikuttavat laaja-alaisesti ihmisen toimintakykyyn, tunne-elämään ja vuorovaikutussuhteisiin. Muistisairaan ihmisen hyvä hoito edellyttää koko perheen huomioivaa kokonaisvaltaista lähestymistapaa.
MuisTila Muistisairaan psykoterapeuttinen hoito ja hoiva -koulutus perustuu psykoterapeuttiseen vuorovaikutukseen ja psykoterapian perusteiden soveltamiseen yksilöiden, parien ja perheiden hoidossa diagnoosin saannista saattohoitoon. Koulutukseen osallistuminen edellyttää sitoutumista kaikkiin koulutuspäiviin.
Koulutus on aiempina kertoina ollut erittäin suosittu, siis ilmoittaudu mukaan nyt!
Koulutuksen tavoite
Koulutuksen tavoitteina on
- Oivaltaa elämäntarinan, perhesuhteiden ja parisuhteen merkitys ihmisen hyvinvoinnin tukemisessa.
- Rohkaistua sairastuneiden ja heidän läheistensä kokonaisvaltaisessa kohtaamisessa.
- Kehittää omaa työtä muistisairaiden ihmisten kuntoutuksessa, hoidossa ja hoivassa.
Koulutuksen sisältö
Koulutuksessa on 7 seminaaripäivää. Seminaaripäivät ovat reaali-aikaisia verkkotapaamisia. Seminaaripäivien keskeiset sisältöalueet ovat:
- 14.8.2025: Elämäntarinan tunteminen hyvän hoidon perustana
- 4.9.2025: Perhesuhteiden merkitys hyvinvoinnille
- 16.10.2025: Muistisairaan psykoterapeuttinen hoito ja hoiva I (Psykoterapeuttisen hoidon elementit)
- 6.11.2025: Muistisairaan psykoterapeuttinen hoito ja hoiva II (Parisuhde ja muistisairaus)
- 27.11.2025: Muistisairaan psykoterapeuttinen hoito ja hoiva III (Perhetyö ja muistisairaus)
- 18.12.2025: Muistisairaan psykoterapeuttinen hoito ja hoiva IV (Ryhmänohjauksen perustaidot muistisairaalle ja omaisille)
- 22.1.2026: Kuoleman kohtaaminen, Muistisairaan saattohoito. Hoitajan jaksaminen ja hyvinvointi
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta MuisTila® – Muistisairaan psykoterapeuttinen hoito ja hoiva, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu kaikille muistisairaita ihmisiä ja heidän läheisiään työssään kohtaaville sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille.
Koulutukseen otetaan maksimissaan 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Aikataulu
14.08.2025 - 22.01.2026
Opetus verkkovälitteisesti Zoom -yhteydellä, opetuspäiviä ei nauhoiteta.
14.8.25, 4.9.25, 16.10.25, 6.11.25. 27.11.25, 18.12.25 ja 22.1.26
Opetuspäivät klo 9-16
Koulutuskokonaisuus toteutetaan monimuoto-opetuksena, jossa koulutuspäivät pidetään reaali-aikaisina vuorovaikutuksellisna etätoteutuksina. Koulutuspäiviä ei tallenneta.
Muutokset mahdollisia.
Kouluttaja
Kouluttajana toimii Suhteessa Oy:n Sanna Aavaluoma.
Kouluttajapsykoterapeutti Sanna Aavaluoma on kehittänyt yksilö-, pari- ja perhetyön sekä ryhmämuotoisen tuen menetelmiä muistiperheille vuodesta 2000.
Hän on kirjoittanut aiheesta useita kirjoja ja luennoinut aiheesta niin kotimaisissa kuin kansainvälisissä konferensseissakin.
Kustannukset
Koulutuksen hinta 900 € maksettaessa verkkopankkimaksuna. Jos valitset kesäyliopiston laskutuksen, laskutus tehdään kahdessa erässä koulutuksen aikana, laskutuslisä 5 €/lasku.
Hinta sisältää kattavan materiaalipaketin muistitikulla, Sanna Aavaluoman kirjan Muistisairaan psykoterapeuttinen hoito ja hoivan sekä prosessipäiväkirjan ja kynän. Materiaalipaketti lähetetään ennen koulutusta osallistujan ilmoittamaan osoitteeseen.
Seuraavat toteutukset
Hämeen kesäyliopisto Facebookissa
Ota yhteyttä
Hämeen kesäyliopistossa opiskellaan ympäri vuoden
Järjestämme laadukasta ja ajankohtaista aikuiskoulutusta, johon voi osallistua elämän eri vaiheissa. Meillä opiskelee kaiken ikäisiä eikä koulutuksiimme lähtökohtaisesti ole pohjakoulutusvaatimuksia. Jatkuvasti päivittyvästä koulutustarjonnastamme löydät muun muassa avoimia yliopisto-opintoja sekä eri alojen ammatillisia täydennyskoulutuksia. Lisäksi tarjolla on monipuolisesti erilaisia harrastekursseja. Hämeen kesäyliopisto toimii pääsääntöisesti...
Lue lisää kouluttajasta Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä