Perheasioiden sovittelijan perusopinnot

Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
8 päivää
1 080 EUR (arvonlisäverotonta)
9.3.2023
Haku päättyy: 15.2.2023
   
Lähiopetus
Hämeenlinna
Koulutus
Perheasioiden sovittelijan perusopinnot / Hämeen kesäyliopisto

Perheasioiden sovittelijan perusopinnot

Perheasioiden sovittelu tulisi saada kattavasti tarjolle kunnissa, sillä se on kustannuksiltaan edullinen varhaisen vaiheen palvelu, josta eroperheet voivat hyötyä suuresti. Perheasioiden sovittelu on kustannuksia säästävää ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä, jolla voidaan estää erotilanteessa ilmenevien ongelmien kärjistymistä.

Koulutuksen sisältö

- Korostetaan sovittelun prosessiluonnetta ja edetään sovittelun vaiheiden mukaisesti valmistelusta päätökseen siten, että kullakin lähiopetusjaksolla on sisältönä yksi tai kaksi sovittelun vaihetta.

- Vaiheistuksen lisäksi kullakin opetusjaksolla on käsittelyssä jokin perheiden konfliktien kannalta merkityksellinen teema, esimerkiksi lapsen kokemukset erotilanteessa, tunteiden käsittely ja vastaanotto sovittelussa, vanhemmuuden päivittäminen eron yhteydessä tai lapsiin liittyvien huolten käsittely.

- Keskeinen opetusmenetelmä ovat valmistellut roolipelit. Roolipeleihin kuuluu noin 40 minuutin mittainen sovittelutilanne sekä sen purku ensin pienryhmässä ja sitten yhteisesti. Roolipeleissä harjoitellaan aina tiettyä sovitteluprosessin vaihetta ja tiettyä erityisteemaa. Roolipelien lisäksi koulutus koostuu lyhyistä alustuksista, pidemmistä luennoista sekä yhteisistä keskusteluista ja ryhmissä tehtävistä käytännön harjoituksista, joissa opetellaan sovittelussa hyödyllisiä tekniikoita.

- Opetuksen yhteydessä koulutettaville jaetaan materiaalia, joka muodostaa jatkossa perheasioiden sovittelijan työkalupakin: työvälineen muotoon saatettuja malleja ja jäsennyksiä, jotka toimivat joko sovittelijan omina ymmärrysvälineinä tai joita sovittelijat voivat käyttää yhdessä vanhempien kanssa työskennellessään.

- Koulutus lisää osallistujien teoreettista ymmärrystä erokonflikteista ja niiden hallinnasta sekä antaa käytännön valmiuksia ja taitoja toimia perheasioiden sovittelijana ja ohjata vanhempien keskinäisiä neuvotteluja sovittelutilanteessa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Perheasioiden sovittelijan perusopinnot, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Perheasioiden sovittelijoina toimivat ja sovittelijoiksi tähtäävät tahot, esimerkiksi sosiaalityöntekijät, psykologit, perheterapeutit, perheneuvojat, lastenvalvojat.

Koulutukseen osallistuminen edellyttää vähintään n. 2 vuoden työkokemusta sosiaalialalla, perheiden parissa. Lisäksi hakijan tulee täyttää avioliittolain 5 luvun 23 pykälässä mainitut perheasioiden sovittelijan kelpoisuusvaatimukset. Koulutukseen voidaan valita max. 24 osallistujaa. Valinta tehdään hakemusten perusteella.

Aikataulu

09.03. - 16.06.2023

1. jakso 09.-10.03.2023 klo 9-16

2. jakso 20.-21.04.2023 klo 9-16

3. jakso 25.-26.05.2023 klo 9-16

4. jakso 15.-16.06.2023 klo 9-16

Opetusta yht. 64t + itsenäistä työskentelyä 24t.

Koulutuspaikka

Koulutus järjestetään lähiopetuksena Hämeenlinnassa (Korkeakoulukeskus)

Kouluttaja

Jari Kekäle, teologian tohtori, perheterapeutti VET, perheasioiden sovittelija ja sovittelukouluttaja, työnohjaaja
Vaula Haavisto, filosofian tohtori, tutkija, sovittelukouluttaja
Marina Bergman-Pyykkönen, valtiotieteen maisteri, sovittelukouluttaja, väitöskirjatutkija

Kustannukset

1080€ sis. koulutusmateriaalin. Kurssimaksun lisäksi tulevat ao. ruokailukulut. Laskun lähetämme osallistujan ilmoittamaan laskutusosoitteeseen koulutuksen alettua.

Ilmoittautuminen koulutukseen voidaan perua maksutta 8.1.2023 asti. 9.1.2023 jälkeen ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista peritään 50% kurssimaksusta ja kurssin alkamispäivästä eteenpäin tehdyistä peruutuksista tai peruuttamatta jättämisestä veloitetaan kurssikuvauksessa ilmoitettu koko kurssimaksu.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Perheasioiden sovittelijan perusopinnot? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Hämeen kesäyliopisto

Opiskele uutta, kehitä osaamista Hämeen kesäyliopistossa

Hämeen kesäyliopisto rakentaa yhteistyökumppaneidensa kanssa monipuolisia elinikäisen oppimisen polkuja, jotka tukevat yhteiskunnan eheyttä, tasa-arvoa ja aktiivista kansalaisuutta. Hämeen kesäyliopisto toimii kolmella paikkakunnalla, Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Forssassa. Hämeen kesäyliopiston toiminta on valtion ja kuntien rahoittamaa ja vapaan sivistystyön oppilaitosta ylläpitää Hämeen...


Lue lisää kouluttajasta Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hämeen kesäyliopisto

Visamäentie 35 A
13100 Hämeenlinna

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 121 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Perheasioiden sovittelijan perusopinnot täytä seuraavat tiedot: