Yrittäjyyden ammattitutkinto

Taitotalo
Yhteenveto
n. 18 kuukautta
5.10.2023
   
Lähiopetus
Helsinki, Oulu
Tutkinto
Taitotalo

Yrittäjyyden ammattitutkinto

Yrittäjyyskoulutus on suunnattu sinulle, joka suunnittelet yrityksen perustamista tai yrityskauppoja lähitulevaisuudessa. Yrittäjyyskoulutus soveltuu erinomaisesti myös toimivalle yrittäjälle, joka kaipaa yritysosaamisen kehittämistä ja lisää varmuutta yritystoimintaansa. Yritysneuvonnan osaamisala soveltuu yritysneuvontaa työkseen tekeville.

Yrittäjyysopinnot auttavat sinua löytämään uusia mahdollisuuksia kehittää itseäsi ja liiketoimintaasi sekä työllistämään itsesi yrittäjänä ja valjastamaan osaamisesi osaksi elinkeinoelämää. 

Tutkinnon perusteet uudistuivat.

1.1.2022 alkaen Yrittäjyyden ammattitutkinto korvaa aikaisemman Yrittäjän ammattitutkinnon.

Tutkinnon rakenne

Tutkinto muodostuu kaikille pakollisesta tutkinnon osasta, osaamisalakohtaisesta pakollisesta tutkinnon osasta sekä valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutkinnossa on kolme osaamisalaa: yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen, yritystoiminnan kehittäminen ja yritysneuvonta.

Kaikille pakollinen tutkinnon osa

 • Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen 30 osp

Osaamisalakohtainen pakollinen tutkinnon osa

 • Yritystoiminnan suunnittelu 60 osp
 • Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen 60 osp
 • Yritysneuvonta 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat

 • Työn organisointi ja johtaminen 60 osp
 • Myynti ja markkinointi 60 osp
 • Taloudellisen tuloksen varmistaminen ja kehittäminen 60 osp (ei aloittavalle yrittäjälle)
 • Tuotannon suunnittelu ja kehittäminen 60 osp
 • Tuotteiden ja palvelujen kehittäminen 60 osp
 • Yrityskaupan suunnittelu ja toteuttaminen 60 osp
 • Verkkokaupan perustaminen ja kehittäminen 60 osp
 • Liiketoiminnan osa-alueen digitalisointi 60 osp
 • Yritysneuvonta 60 osp (ei aloittavalle yrittäjälle)
 • Projektin suunnittelu ja toteuttaminen 60 osp

Osaamisalojen kuvaukset

Yritystoiminnan suunnittelun ja käynnistämisen osaamisalan suoritettuasi sinulla on osaamista arvioida edellytyksiäsi toimia yrittäjänä. Osaat laatia liiketoimintasuunnitelman ja siihen liittyvät laskelmat sekä suunnitella tarvittavat yhteistyöverkostot. Osaat kehittää liiketoimintaa vastuullisesti. Osaat käynnistää yrityksen toiminnan ja kehittää omia yrittäjävalmiuksiasi.

Yritystoiminnan kehittämisen osaamisalan suoritettuasi sinulla on osaamista kehittää liiketoimintaa analysoimalla yrityksen nykytilaa ja toteuttamalla kehittämistoimenpiteitä tavoitteellisesti. Osaat kehittää liiketoimintaa vastuullisesti ja hyödyntää verkostoja ja kehittää omia yrittäjävalmiuksiasi.

Yritysneuvonnan osaamisalan suoritettuasi sinulla on asiakaslähtöistä neuvontaosaamista ja liiketoimintaosaamista. Osaat neuvoa yrityksen käynnistämiseen ja kehittämiseen liittyvissä asioissa. Otat neuvonnassa huomioon yritystoiminnan vastuullisuuden. Markkinoit yritysneuvontapalveluja, verkostoidut monipuolisesti ja hyödynnät tehtävissäsi eri alojen asiantuntijoita. Osaat kehittää omaa osaamistasi suunnitelmallisesti.

Tutkinnon perusteet ePerusteet

Tutkintokoulutus

Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi mukaan. Monimuoto-opiskeluna suorittamisaika on yleensä yksi vuosi. Opiskelu on pääasiassa iltaopiskelua.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, johon kuuluu lähi- ja etäopetusta, itsenäistä opiskelua ja opiskelua digitaalisilla oppimisalustoilla. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan tavoitteesi sekä mahdollinen aiempi osaamisesi. Lähipäivien lisäksi koulutukseen sisältyy henkilökohtaisia valmennustapaamisia.

Osaaminen osoitetaan näytöissä, joissa esittelet joko laatimasi tai päivittämäsi liiketoimintasuunnitelman laskelmineen.

Opiskelijaksi soveltuminen

Koulutus on suunnattu sinulle, joka suunnittelet yrityksen perustamista lähitulevaisuudessa. Koulutus soveltuu myös toimivalle yrittäjälle, joka kaipaa yritysosaamisen kehittämistä ja lisää varmuutta.

Yrittäjyysopinnot auttavat sinua löytämään uusia mahdollisuuksia kehittää itseäsi ja liiketoimintaasi sekä työllistämään itsesi yrittäjänä ja valjastamaan osaamisesi osaksi elinkeinoelämää. 

Koulutuksen aikana kirkastat tavoitteesi, vahvistat liiketoimintaosaamistasi ja varmistat, että sinulla on tarvittavat edellytykset kannattavan yrityksen perustamiseksi. Lisäksi saat varmuutta, näkemystä ja verkostoja helpottamaan yritystoimintasi kehittämistä myös tulevaisuudessa. Opiskelu on käytännönläheistä ja sopii työn ohessa suoritettavaksi. Saat asiantuntijoilta tukea liiketoiminnan kehittämiseen, ja lisäksi pääset verkostoitumaan samassa tilanteessa olevien yrittäjyyttä suunnittelevien ja yrittäjien kanssa. 

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Opiskelun voi suorittaa joko oppisopimuksella tai omaehtoisena opiskeluna. Opiskelijamaksu on 400-490 euroa toteutuksesta riippuen. Tutkintoon on jatkuva haku.

Lue lisää oppisopimuksesta.

Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.

Opiskelu aloitetaan uusilla tutkinnon perusteilla 15.3.2022.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Yrittäjyyden ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Yrittäjyyden ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Yrittäjyyden ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: