Vastuullisuusviestinnän intensiivikurssi

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry, paikassa Helsinki (+1 sijaintia)
Kesto
2 päivää
Kesto
2 päivää
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Vastuullisuusviestinnän intensiivikurssi

Vastuullisuusviestinnän intensiivikurssi

Syvällinen kahden koulutuspäivän katsaus siihen, miksi vastuullisuus on keskeinen osa nykypäivän organisaatioviestintää. Yritysvastuun historia ja nykyhetki: Katsaus vastuullisuusajattelun kehittymiseen ja nykytilanteeseen ja miten eri kulttuurit ja maailmanosat ovat vaikuttaneet vastuullisuusajatteluun. Mitä vastuullisuus vuonna 2024 konkreettisesti tarkoittaa ja miksi se on tärkeää?

Koulutuksen toteutus

Koulutus järjestetään mahdollisuuksien mukaan hybriditoteutuksena siten, että online-osallistuminen on aina mahdollinen. Luokkahuonetoteutus arvioidaan hyvissä ajoin jokaisen koulutuspäivän osalta erikseen. Voit kertoa oman toiveesi osallistumistavasta ilmoittautumislomakkeella ja ProCom vahvistaa aina erikseen toteutuksen.

Koulutuspäivä

Syvällinen kahden koulutuspäivän katsaus siihen, miksi vastuullisuus on keskeinen osa nykypäivän organisaatioviestintää. Yritysvastuun historia ja nykyhetki: Katsaus vastuullisuusajattelun kehittymiseen ja nykytilanteeseen ja miten eri kulttuurit ja maailmanosat ovat vaikuttaneet vastuullisuusajatteluun. Mitä vastuullisuus vuonna 2024 konkreettisesti tarkoittaa ja miksi se on tärkeää? 

Koulutuspäivässä luodaan katsaus vastuullisuusajattelun kehittymiseen ja siihen, miten saastuttamisen säätelystä on edetty liiketoimintalähtöiseen vastuullisuuteen. Koulutuksessa opit, miten kansainväliset sopimukset ja linjaukset, kuten YK:n Global Compact ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteet viitoittavat yritysten ja organisaatioiden vastuullisuustyötä Suomessa ja maailmalla. Vastuullisuutta säädellään yhä voimakkaammin myös lainsäädännöllä: asiat, jotka ennen kuuluivat vapaaehtoisuuden piiriin, ovat tai ovat tulossa sääntelyyn piiriin. 

Yritykset ja organisaatiot kehittävät vastuullisuuttaan yhteistyössä sidosryhmiensä kanssa. Koulutuksessa pohdimme, miten organisaatio voi tunnistaa merkittävät vastuullisuuden sidosryhmät ja miten sidosryhmien kanssa käydään aktiivista vuoropuhelua. Sidosryhmät ovat keskeisessä roolissa myös vastuullisuuden olennaisuusanalyysissä.  

Koulutuspäivien aikana käymme läpi yleisimmät käsitteet: 

 • Kansainväliset sopimukset ja regulaatio 
 • Direktiivit 
 • Kaksoisolennaisuusanalyysi 
 • Ilmastoviestintä 
 • Donitsitalous 

Ensimmäisen koulutuspäivän iltapäivässä syvennymme vastuullisuustyöhön paneelikeskustelun ja alustuspuheenvuorojen kautta, jolloin keskustelemme vastuullisuustyöstä ja viestinnän muuttuneesta roolista. Sidosryhmäkeskustelussa pohdimme vastuullisuustyötä ja sen viestintää eri näkökulmista, miten vastuullisuustyötä edistetään päättäjä- tai rahoittajataholla, entä kansalaisjärjestöissä? 

Toisena päivänä syväsukellus ESG-aiheisiin (ympäristö, sosiaalinen vastuu ja hallinto) ja niiden merkitykseen organisaatioviestinnässä. Kuinka ESG-aiheet integroidaan yrityksen strategiaan ja päivittäiseen toimintaan? Keskustelemme käytännön esimerkeistä ja parhaista käytännöistä. Tarkastelemme myös, miten ESG-aiheet tukevat yrityksen liiketoimintatavoitteita. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Vastuullisuusviestinnän intensiivikurssi, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Tämä koulutus on suunniteltu viestinnän ammattilaiselle, joka haluaa oppia lisää vastuullisuusajattelusta sekä yritysvastuun teemoista. Nämä intensiivipäivät ovat osa vastuullisuusviestinnän koulutuskokonaisuutta mutta toimivat myös avoimena koulutuksena kaikille, jotka haluavat syventää osaamistaan vastuullisuusteemoihin viestinnän näkökulmasta.

Aikataulu

1. päivä: Vastuullisuustyö ja vastuullisuusviestintä, osa 1

Aika: to 1.2.2024klo 9–15.00

Paikka: ProComin toimisto, Kasarmikatu 23 A, Helsinki & Online

9.00–10.30  

 • Yritysvastuun kehityskaari 
 • Yritysvastuun regulaatio ja kansainväliset sopimukset  

Keskustelua 

10.45–12.00 

 • Merkittävien sidosryhmien tunnistaminen 
 • Sidosryhmävuoropuhelu 
 • Vastuullisuuden kaksoisolennaisuusanalyysi 

12.00–12.50 Lounastauko 

12.50–13.45 

 • Harjoitus ryhmissä: Kaksoisolennaisuusanalyysin suunnittelu 

Kahvitauko 

14.15–15.30 

 • Vuoropuhelu sidosryhmien kanssa 

Yhteenveto ja päivän päätös 

2 päivä: Strateginen ja operatiivinen vastuullisuus ESG, osa 2

Aika:pe 2.2.2024klo 9–15.00

Paikka:P roComin toimisto, Kasarmikatu 23 A, Helsinki & Online

9.00–10.30 

 • Organisaation vastuullisuustyön jäsentäminen 
 • Donitsitalous ja yhteys liiketoimintastrategiaan 
 • Vastuullisuuspolitiikasta painopisteisiin ja mittareihin 
 • Mitä ESG tarkoittaa ja miten sitä mitataan? 

Case-alustus 

10.45–12.00

 • Yrityksen ihmisoikeusvastuu  

Case-alustus 

12.00–13.00 Lounastauko 

13.00–14.15 

 • Yrityksen ihmisoikeusvastuu  
 • Case-alustus 

14.15 Kahvitauko 

14.30–15.00 

 • Askelmerkit organisaatiomme vastuullisuustyön kehittämiseen 
 • Fasilitoitu workshop/työskentely 

14.15-15.00 

 • Ilmastonmuutos ja uskottava vastuullisuusviestintä  
 • Ilmastokielen lyhyt oppimäärä 

Päivän yhteenveto 

Koulutuspaikka

ProComin koulutustila / online-koulutukset

Kouluttaja

Leo Stranius on Third Rockin toimitusjohtaja. Aiemmin Leo on työskennellyt toiminnanjohtajana Kansalaisfoorumissa, Luontoliitossa ja Suomen luonnonsuojeluliitossa.

Veikko Sajaniemi on Third Rock Finland Oy:n ilmasto- ja luontopalvelujen johtava asiantuntija ja osakas. Veikko on toiminut yritysvastuun ja uusiutuvien materiaalien asiantuntijatehtävissä Suomessa ja kansainvälisesti vuodesta 2017. Veikon erityisosaamista on hyödyntää yritysvastuun työkaluja, kuten hiilijalanjälkilaskentaa ja kompensointia, tehokkaiden ilmastotoimien aikaansaamiseksi.

Kustannukset

Luokkahuonekoulutus (osallistuja paikan päällä)

950 eur jäsen / 1270 eur ei-jäsen

Online-koulutus (osallistuja etäyhteydellä)

670 eur jäsen / 1010 eur ei-jäsen

*hintoihin lisätään alv-osuus 24 %.

Mikäli koulutuspäivään osallistuu organisaatiostasi kaksi henkilöä tai useampi osallistuja, saavat kaikki koulutuksen hinnasta 10 % alennuksen. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Vastuullisuusviestinnän intensiivikurssi? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry
Kasarmikatu 23 A 5
00130 Helsinki

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry

ProCom on yhteiskunnallisesti vaikuttava viestinnän ammattilaisten järjestö – verkosto, kehittäjä ja media. ProCom toimii jäsentensä osaamisen kehittäjänä, yhteistyöfoorumina ja alan vaikuttajana. Jäseninä on noin 2 600 viestinnän parissa työskentelevää ammattilaista – asiantuntijoita, viestintäpäälliköitä, viestintäjohtajia, viestintäalan yrittäjiä ja konsultteja, jotka työskentelevät...

Lue lisää kouluttajasta ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu