Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset tänne »

Asioimistulkki, asioimistulkkauksen ammattitutkinto, oppisopimuskoulutus

Taitotalo
Yhteenveto
0 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 0 EUR)
   
Helsinki
Tutkinto
Taitotalo

Asioimistulkki, asioimistulkkauksen ammattitutkinto, oppisopimuskoulutus

Tutkintokoulutuksen tavoitteena on parantaa valmiuksia toimia asioimistulkin ammatissa ja suorittaa Asioimistulkkauksen ammattitutkinto.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat jo monipuolista osaamista ja kokemusta asioimistulkin työstä hankkineet tulkit. Ensisijaisesi haemme seuraavien kielten osaajia: arabia, italia, kurdi- sorani, nepali, ranska.

Koulutus järjestetään oppisopimuskoulutuksena, joka edellyttää, että hakijalla on voimassa oleva alan työsuhde ja että työnantaja on valmis solmimaan oppisopimuksen. Vaihtoehtoisesti on mahdollista solmia yrittäjän oppisopimus, jos hakija toimii itsenäisenä yrittäjänä (toiminimi, oy, jne.) ja tekee aktiivisesti asioimistulkin töitä oman yrityksensä kautta. (Yrittäjän oppisopimuksen solmiminen edellyttää y-tunnusta.)

Tutkinnon rakenne

Asioimistulkkauksen ammattitutkinto koostuu viidestä pakollisesta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnonosasta:

Pakolliset tutkinnonosat (135 osp)

  • Ammatillinen toiminta asioimistulkkausalalla 35 osp
  • Tulkkaus kasvatus- ja koulutusalan toimintaympäristöissä 25 osp
  • Tulkkaus sosiaalialan toimintaympäristöissä 25 osp
  • Tulkkaus terveysalan toimintaympäristöissä 25 osp
  • Tulkkaus maahanmuuttoasioissa sekä poliisi- ja oikeusalan toimintaympäristöissä 25 osp

Valinnaiset tutkinnonosat (15 osp)

  • Kääntäminen osana asioimistulkin työtä 15 osp
  • Asioimistulkkausalan toimintaympäristöön syventyminen 15 osp
  • Valinnaisena tutkinnon osana voi valita myös tutkinnon osan toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta.

Tutustu Asioimistulkkauksen ammattitutkinnon tutkinnon perusteisiin.

Tutkintokoulutus

Hakuaika 1.6.-31.7.2020.

Kartoitustesti pidetään 18.-19.8. 2020. Kartoitustestin hyväksyttävästi suorittaneet hakijat kutsutaan valintahaastatteluun, joka pidetään viikoilla 36-38, (haastattelu kestää n. 30 min).

Kartoitustesti pidetään Taitotalossa, ositteella Strömberginkuja 3, 00380 Helsinki, tai mahdollisesti etänä, tilanteesta riippuen!

Koulutukseen valituille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma koulutuksen alussa.

Tutkintotkoulutus 14.8.2020- 31.10.2021

Koulutus alkaa syyskuussa 2020 viim. pe 25.9.2020. Koulutuksen kesto vaihtelee henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Tavoitteena on suorittaa koko tutkinto viimeistään syksyn 2021 aikana.

Koulutus tapahtuu pääosin työssäoppien. Koulutukseen kuuluu myös lähiopetuspäiviä ja itsenäinen opiskelu verkossa. Lähiopetus järjestetään 1-3 lähipäivänä/kk 09/2020- 04/2021, jolloin opiskelijan on järjestettävä omaa työaikaansa niin, että voi osallistua lähiopetukseen. Lähiopetus järjestetään Taitotalossa, pääosin osoitteessa Strömberginkuja 3, 00380 Helsinki.

Suunnitelmat tutkinnon suorittamiseksi ja puuttuvan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhteistyössä opiskelijan, kouluttajan ja työpaikan kanssa. Puuttuva osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa omissa työtehtävissä. Opiskelijalla tulee olla työssään mahdollisuus osallistua tutkinnon perusteiden mukaisiin työtehtäviin.  Suunnitelman mukaiset teoriaopinnot toteutetaan lähiopiskeluna ja monimuoto-opintoina verkkoympäristöä hyödyntäen.

Tutkinnonsuoritukset/näytöt toteutetaan tutkinnonsuorittajan omien toimeksiantojen yhteydessä sekä aidoissa, että simuloiduissa tulkkaustilanteissa.

Lue lisää tutkinnon suorittamisesta Taitotalossa tästä.

Opiskelijaksi soveltuminen

Täytä hakeutumislomakkeen kaikki kohdat huolellisesti. Kerro tarkasti aikaisempi osaamisesi, kokemuksesi ja koulutustaustasi. Kirjoita, mikä on suomen lisäksi sinun toinen työkielesi, jota arvioidaan kartoituksessa. Vastaa hakemuksessasi myös seuraaviin kysymyksiin:

  1. Miksi haluat suorittaa Asioimistulkkauksen ammattitutkinnon?
  2. Mitä vahvuuksia sinulla omasta mielestäsi on asioimistulkkina?

Soveltuvat hakijat saavat erillisen kutsun kartoitukseen.

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

400 € 

Tiedustele myös työnantajaltasi, olisiko sinulla mahdollisuus oppisopimukseen solmimiseen.

Oppisopimuksen vaatimuksena on, että teet väh. 25t/vko työtä yhdelle työnantajalle (tulkkausta ja tulkkaukseen liittyvää työtä, esim. kääntämistä, oikolukemista jne.). Sinulla voi olla useampia työnantajia. Yrittäjän oppisopimuksella sinun on tehtävä väh. 25t/vko tulkkausta ja tulkkaukseen liittyvää työtä yrittäjänä (esim. kääntämistä, oikolukemista, laskuttamista jne.). Sinulla voi olla useampia toimeksiantajia. 

Tästä saat lisätietoa oppisopimuksesta.

 

 

 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Asioimistulkki, asioimistulkkauksen ammattitutkinto, oppisopimuskoulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Asioimistulkki, asioimistulkkauksen ammattitutkinto, oppisopimuskoulutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Asioimistulkki, asioimistulkkauksen ammattitutkinto, oppisopimuskoulutus täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Kielikoulutusta lähi- ja verkko-opetuksena

Kieli- ja kommunikaatiokoulutusta yrityksille ja yksityisille – nyt kaikki koulutukset saatavina myös verkossa. Tutustu vaihtoehtoihin!

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: