Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset     Etäopiskelu-osioon

Metrojunankuljettaja

Stadin ammatti- ja aikuisopisto
Yhteenveto
6 kuukautta
Kysy seuraavaa aloitusta
   
Helsinki
Tutkinto

Metrojunankuljettaja

Metrojunankuljettajakurssi HKL

Metrojunankuljettaja on harvinainen ammatti

Metronkuljettaja on harvinainen ammatti; Suomessa on vain reilu sata kuljettajaa. He arvostavat työtään korkealle ja ammatissa vaihtuvuus on vähäistä.

Ajon aikana kuljettaja tarkkailee radanvarren merkkejä ja opasteita, ja säätelee metrojunan nopeutta niiden mukaan. Hän myös tarkkailee junan kuntoa. Metron turvallisuussäännöt ohjaavat toimintaa.

Kuljettajan työ vaatii tarkkuutta ja teknisen ammattisanaston hallintaa. Tiukan aikataulun vuoksi kuljettajan on kyettävä nopeasti stressaavissa olosuhteissa turvallisuudesta tinkimättä.

Kouluttaudu HKL:n metrojunankuljettajaksi

Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) kouluttaa yhteistyössä Stadin ammatti- ja aikuisopiston kanssa metrojunankuljettajia.

Metrojunankuljettajakoulutus toteutetaan puolen vuoden mittaisena oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus koostuu kahden kuukauden mittaisesta lähiopetusjaksosta sekä neljän kuukauden mittaisesta työssäoppimisjaksosta.

Lähiopetusjaksolla opiskelija oppii ajamaan metrojunaa turvallisen itsenäisesti. Opetus painottuu iltoihin ja viikonloppuihin. Jakso loppuu metron ajoluvan saamiseen. Työssäoppimisjaksolla opiskelija pääasiallisesti ajaa itsenäisesti metrojunaa, mutta jaksolla järjestetään myös opetuspäiviä. Työssäoppimisjaksolla työvuorot ovat normaaleja metrojunankuljettajan työvuoroja eli vuorotyötä aamu-, ilta- tai ruuhkavuorossa. Opiskelu on oppisopimusjakson aikana kokopäivätoimista. 

Opiskelu toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Opiskeluajalla olet jo määräaikaisessa työsuhteessa ja sinulle maksetaan oppisopimuskoulutuksen mukaista 90 % metrojunankuljettajan palkkaa. Kurssin alussa opiskelija saa ilmaisen matkakortin Helsingin sisäiseen liikenteeseen.

Metrojunankuljettajakurssin suorittaneet henkilöt valmistuvat metrojunankuljettajiksi HKL:n palvelukseen vakinaisessa työsuhteessa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Metrojunankuljettaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

 Edellytykset koulutukseen hakemiseen:

  • vähintään B-luokan lopullinen ajokortti
  • vähintään 21 vuoden ikä
  • kuljettajan työhön sopiva terveys
  • menneisyydessäsi ei ole vakavia liikennerikkomuksia
  • turvallinen liikennöinti ja täsmällinen viestintä edellyttävät erinomaista suomen kielen taitoa

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Metrojunankuljettaja? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Stadin ammatti- ja aikuisopisto

Stadin ammatti- ja aikuisopisto

Opiskele itsellesi uusi suunta

Pohditko alan vaihtoa, uuden ammatin opiskelua tai kiinnostaako sinua kehittyminen nykyisessä työssäsi? Opiskelu Stadin ammatti- ja aikuisopistossa avaa sinulle mahdollisuuksia löytää uusi suunta elämällesi. Stadin ammatti- ja aikuisopistolla on monipuolinen koulutustarjonta uuden ammatin opiskeluun ja ammatillisen osaamisen päivittämiseen. Se sisältää 27...


Lue lisää kouluttajasta Stadin ammatti- ja aikuisopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Stadin ammatti- ja aikuisopisto

Teollisuuskatu 23
00510 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.stadinammattiopisto.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Metrojunankuljettaja täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: