Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

RAPEVA® – Ratkaisukeskeinen perhevalmentaja 10 op

Päijät-Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
26.01. - 08.06.2023
1 300 EUR (arvonlisäverotonta)
26.1.2023 09.00
Haku päättyy: 5.1.2023
   
Lähiopetus
Lahti
Koulutus
perhe rannalla auringonlaskun aikaan

RAPEVA® – Ratkaisukeskeinen perhevalmentaja 10 op

Perhevalmentaja toimii valmentajana perheiden parissa, joilla on haasteita toiminnanohjauksen taitojen kanssa ja/tai perheenjäsenillä on neuropsykiatrisia haasteita. Ratkaisukeskeinen lähestymistapa antaa valmentajalle kannustavia, konkreettisia käytännön työkaluja erilaisiin vuorovaikutustilanteisiin, motivointiin, innostamiseen ja ongelmien ratkaisuun.

Ratkaisukeskeisessä lähestymistavassa pyritään ohjaamaan asiakasta ja hänen verkostoaan ongelmakeskeisestä ajattelusta, puheesta ja toiminnasta ratkaisu- ja voimavarakeskeiseen toimintaan. Syiden ja syyllisten etsimisen sijaan ratkaisukeskeisten menetelmien avulla keskitytään asiakkaan aikaisempiin onnistumisiin, hänen vahvuuksiinsa sekä piilevien voimavarojen käyttöönottoon ja myönteisten tunnekokemusten lisääntymiseen.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa monipuolista tietoa ja käytännön keinoja työskenneltäessä perheiden kanssa, joissa on erityislapsia tai -nuoria. Kantava kysymys on: miten mahdollistamme, että perhe saa taitonsa käyttöön? Koulutuksen tavoitteena on työstää ja ohjata perheen sisäistä vuorovaikutusta sekä perhevalmennuksen prosessia. Oman asiantuntijuuden ja oman valmentajaminän kehittämistä sekä hiljaisen tiedon jakamista harjoitetaan tiiviisti koko koulutuksen ajan.

Tavoitteena on syventää opiskelijalla jo olemassa olevaa tietoa ja taitoa ratkaisukeskeisyydestä sekä vahvistaa voimavarasuuntautunutta ja arvostavaa työotetta. Samoin tavoitteena on vahvuuksien, sosiaalisten taitojen ja tunnetaitojen tunnistamista, työstämistä sekä vahvistamista.

Sisältö

Lähijaksojen sisältö:
Jokaisella lähijaksolla asiantuntija-alustus, ryhmätyöskentelyä ja toiminnallisia harjoituksia.

1. lähijakso
• Ratkaisukeskeisyyden ja arvostavan vuorovaikutuksen syventäminen

2. lähijakso
• Perhe…mikä perhe on?
• Perhevalmennustyön prosessi
• Narratiivisuus; perheen tarina

3. lähijakso
• Tunnetaidot; tunnekieli, sanaton viestintä
• Sosiaaliset taidot; itsetuntemus, identiteetin vahvistaminen

4. lähijakso
• Verkostot; yhteistyö viranomaisten kanssa, laki, palvelut
• Kokoavaa toiminnallista harjoittelua

Itsenäinen opiskelu etäjaksoilla sisältää:
• valmennusharjoittelu perheen kanssa (vähintään 5 tapaamista)
• kirjalliset välitehtävät
• vertaisryhmätyöskentely
• valmennusasiakkaan prosessikuvaus

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta RAPEVA® – Ratkaisukeskeinen perhevalmentaja 10 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutus on kohdennettu erityisesti henkilöille, joilla on jo kokemusta/koulutusta ratkaisukeskeisestä työotteesta. Soveltuu hyvin jatkokoulutukseksi esim. ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja -koulutuksen käyneille.

Koulutus soveltuu henkilöille, jotka työskentelevät tällä hetkellä tai joilla on työkokemusta erityislasten, -nuorten ja heidän perheidensä parissa. Koulutus soveltuu hyvin mm. eri alojen terapeuteille, sosiaali- ja terveysalalla työskenteleville hoitajille ja ohjaajille, varhaiskasvatuksen henkilöstölle sekä muille opetus-, kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattihenkilöille, jotka toimivat perheiden kanssa.

Suositellaan, että pääsyvaatimuksena koulutukseen on vähintään 2. asteen sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan tutkinto. Poikkeustapauksissa voidaan hyväksyä myös muu tutkinto, jos hakijalla on vahva työkokemus alalta, perustiedot ihmisen käyttäytymisestä ja kehityksestä. Suositellaan, että hakijalla on perustiedot ja -opinnot sekä kokemusta ratkaisukeskisestä työotteesta.

Koulutuksen aikataulu

26.01. - 08.06.2023

1. lähijakso: 26.1.2023
2. lähijakso: 13.-14.3.2023
3. lähijakso: 9.5.2023
4. lähijakso: 8.6.2023

klo 9.00-16.00 (5 lähiopetuspäivää, 40 oppituntia)

Koulutuspaikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73

Kouluttajat

Koulutuksen pääkouluttajana toimii yhteisöpedagogi (AMK), ekspressiivinen taideterapeutti, mielenterveyshoitaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen
valmentaja, ratkaisukeskeinen perhevalmentaja, ratkaisukeskeinen työnohjaaja STOry Teija Paajanen.

Koulutuksessa vierailee lisäksi varhaiskasvatuksen erityisopettaja, ratkaisukeskeinen työnohjaaja, neuropsykiatrinen valmentaja Tarja Seppälä.

Kustannukset

1300 €, hinta sisältää lähiopetuksen ja sähköisen opetusmateriaalin.

(koulutuksen hintaan ei lisätä arvonlisäveroa)

Ota yhteyttä kouluttajaan

Haluatko tietää lisää koulutuksesta RAPEVA® – Ratkaisukeskeinen perhevalmentaja 10 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Kesäyliopisto sinua varten – ympäri vuoden

Päijät-Hämeen kesäyliopisto järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta eri alojen ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastajille. Kesäyliopisto tarjoaa avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikursseja, lukiolaiskursseja sekä muuta yleissivistävää ja ajankohtaista koulutusta. Tilauskoulutusta toteutetaan räätälöitynä työyhteisöjen koulutustarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Päijät-Hämeen kesäyliopisto tarjoaa ammatillista täydennyskoulutusta...


Lue lisää kouluttajasta Päijät-Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot : Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Niemenkatu 73
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
www.phkesa.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Sote-alalle räätälöityjä koulutuksia

Etsitkö kumppania henkilöstösi täydennyskoulutuksiin? Mikäli teillä on osaamistarpeita tietosuojan, kirjaamisen tai Kannan osalta, ota yhteyttä!

Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta RAPEVA® – Ratkaisukeskeinen perhevalmentaja 10 op täytä seuraavat tiedot: