Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja 30 op

Päijät-Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
17.3.-4.11.2020
2 750 EUR (arvonlisäverotonta)
17.3.2020
Haku päättyy: 2.3.2020
   
Lahti
Avoin koulutus

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja 30 op

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja 30 op

Ratkaisukeskeisestä lähestymistavasta kannustavia ja konkreettisia käytännön työkaluja

Neuropsykiatrisen valmentajan tehtävänä on toimia valmentajana henkilöille, joilla on toiminnanohjauksen taitojen vaikeuksia tai neuropsykiatrinen oireyhtymä, esim. ADHD/ADD tai Aspergerin oireyhtymä. Valmennusta voidaan käyttää myös mielenterveyskuntoutujien ja päihdekuntoutujien sekä muiden puutteellisia toiminnanohjauksen taitoja omaavien lasten, nuorten ja aikuisten ohjaamisessa.

Tämän koulutuksen tavoitteena on antaa monipuolista tietoa sekä käytännön keinoja ja työkaluja pulmatilanteisiin työskenneltäessä erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden kanssa. Koulutuksessa perehdytään neuropsykiatrisessa valmennuksessa käytettäviin menetelmiin, joiden avulla asiakas oppii käyttämään omia voimavarojaan ja suuntaamaan toimintansa hyvään tulevaisuuteen.

Koulutuksen sisältö

Koulutus koostuu lähiopiskelusta koulutuspäivinä sekä itsenäisestä opiskelusta etäjaksolla. Työskentelyyn kuuluu esimerkiksi workshopeja, asiantuntijaluentoja, vertaisryhmätyöskentelyä sekä valmennuspäiväkirjan kirjoittamista.

Koulutuksen teemoja ovat muun muassa:

  • Neuropsykiatriset oireyhtymät ja niiden erityispiirteet eri ikävaiheissa
  • Diagnosointi, hoito, kuntoutus ja lääkitys sekä uusinta tutkimustietoa neuropsykiatrisista sairauksista
  • Neuropsykiatrisen kuntoutuksen polut
  • Ratkaisukeskeisen toimintatavan perusteet
  • Neuropsykiatrinen valmennus eri toimintaympäristöissä

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja 30 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu henkilöille, jotka työskentelevät tällä hetkellä tai joilla on työkokemusta erityislasten, -nuorten ja -aikuisten parissa. Koulutus soveltuu mm. opettajille, erityisopettajille, eri alojen terapeuteille, sosiaali- ja terveysalalla työskenteleville hoitajille ja ohjaajille, mielenterveys- ja päihdetyöntekijöille sekä muille opetus-, kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattihenkilöille.

Pääsyvaatimuksena koulutukseen on vähintään toisen asteen sosiaali- ja terveys- tai kasvatusalan tutkinto. Poikkeustapauksissa voidaan hyväksyä myös muu tutkinto, jos hakijalla on vahva työkokemus alalta sekä perustiedot ihmisen käyttäytymisestä ja kehityksestä.

Tutkinto / todistus

Koulutuksen saaneet voivat toimia neuropsykiatrisina valmentajina joko yksityisesti tai omassa työtehtävässään sekä alan asiantuntijoina ja tukena työyhteisössään.

Koulutus täyttää Neuropsykiatriset valmentajat ry:n asettamat neuropsykiatrisen valmentajakoulutuksen laatukriteerit.

Aikataulu

17.03. - 04.11.2020

Lähijaksot:
1. lähijakso: 17.-18.3.2020
2. lähijakso: 21.-22.4.2020
3. lähijakso: 2.-3.6.2020
4. lähijakso: 25.-26.8.2020
5. lähijakso: 15.-16.9.2020
6. lähijakso: 3.-4.11.2020

klo 9.00 – 16.00, 12 lähiopiskelupäivää, 96 kontaktiopetustuntia

Koulutuspaikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73, Lahti

Kouluttaja

Koulutuksen johtajana toimii psykiatrinen sairaanhoitaja, ratkaisukeskeinen valmentaja, työnohjaaja, ADHD-asiantuntija Kirsi Saukkola. Koulutuksen johtaja vastaa koulutuksen sisällöstä, laadusta sekä koulutusmateriaalista.

Pääkouluttajana toimii YTM, soveltavan positiivisen psykologian maisteri (MAPP), ratkaisukeskeinen työnohjaaja, neuropsykiatrinen valmentaja Taina Laane. Pääkouluttaja vastaa lähijaksojen koulutuksesta, koko koulutusprosessista, sekä tehtävien vastaanottamisesta ja kommentoimisesta.

Lisäksi koulutuksessa vierailee monia asiantuntijoita.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 2750 €.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja 30 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Kesäyliopisto sinua varten – ympäri vuoden

Päijät-Hämeen kesäyliopisto järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta eri alojen ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastajille. Kesäyliopisto tarjoaa avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, lukiolaiskursseja sekä muuta yleissivistävää ja ajankohtaista koulutusta. Tilauskoulutusta toteutetaan räätälöitynä työyhteisöjen koulutustarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Päijät-Hämeen kesäyliopisto tarjoaa ammatillista täydennyskoulutusta...


Lue lisää kouluttajasta Päijät-Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Niemenkatu 73
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
www.paijathameenkesayliopisto.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja 30 op täytä seuraavat tiedot: