Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset tänne »

Ratkaisukeskeinen perhevalmentaja (RAPEVA) 15 op

Päijät-Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
22.9.2020-20.1.2021 (8 lähipäivää)
1 790 EUR (arvonlisäverotonta)
22.9.2020
Haku päättyy: 25.8.2020
   
Lähiopetus
Lahti
Koulutus

Ratkaisukeskeinen perhevalmentaja (RAPEVA) 15 op

Ratkaisukeskeinen perhevalmentaja (RAPEVA) / Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Ratkaisukeskeinen lähestymistapa perhetyössä

Perhevalmentaja toimii valmentajana perheiden parissa, joilla on haasteita toiminnanohjauksen taitojen kanssa ja/tai perheenjäsenillä on neuropsykiatrisia haasteita. Ratkaisukeskeinen lähestymistapa antaa valmentajalle kannustavia, konkreettisia käytännön työkaluja erilaisiin vuorovaikutustilanteisiin, motivointiin, innostamiseen ja ongelmien ratkaisuun.

Ratkaisukeskeisessä lähestymistavassa pyritään ohjaamaan asiakasta ja hänen verkostoaan ongelmakeskeisestä ajattelusta, puheesta ja toiminnasta ratkaisu- ja voimavarakeskeiseen toimintaan. Syiden ja syyllisten etsimisen sijaan ratkaisukeskeisten menetelmien avulla keskitytään asiakkaan aikaisempiin onnistumisiin, hänen vahvuuksiinsa sekä piilevien voimavarojen käyttöönottoon ja myönteisten tunnekokemusten lisääntymiseen.

Miten mahdollistetaan, että perhe saa taitonsa ja vahvuutensa käyttöönsä?

Koulutus antaa monipuolista tietoa ja käytännön keinoja työskentelyyn perheiden kanssa, joissa on erityislapsia tai -nuoria. Koulutuksen tavoitteena on:

 • syventää opiskelijalla jo olemassa olevaa tietoa ja taitoa ratkaisukeskeisyydestä
 • vahvistaa voimavarasuuntautunutta ja arvostavaa työotetta
 • työstää ja ohjata perheen sisäistä vuorovaikutusta ja perhevalmennuksen prosessia
 • kehittää omaa asiantuntijuutta ja valmentaja-minää
 • jakaa hiljaista tietoa
 • työstää vahvuuksien, sosiaalisten taitojen ja tunnetaitojen tunnistamista

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen perhevalmentaja (RAPEVA) 15 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu henkilöille, jotka työskentelevät tällä hetkellä tai joilla on työkokemusta erityislasten, -nuorten ja heidän perheidensä parissa. Koulutus soveltuu hyvin mm. eri alojen terapeuteille, sosiaali- ja terveysalalla työskenteleville hoitajille ja ohjaajille, varhaiskasvatuksen henkilöstölle sekä muille opetus-, kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattihenkilöille, jotka toimivat perheiden kanssa.

Koulutus on kohdennettu erityisesti henkilöille, joilla on kokemusta/koulutusta ratkaisukeskeisestä työotteesta. Koulutus soveltuu hyvin jatkokoulutukseksi esim. ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja -koulutuksen käyneille.

Koulutus on tarkoitettu vähintään 2. asteen sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan tutkinnon suorittaneille. Poikkeustapauksissa voidaan hyväksyä myös muu tutkinto, jos hakijalla on vahva työkokemus alalta sekä perustiedot ihmisen käyttäytymisestä ja kehityksestä sekä kokemusta ratkaisukeskeisestä työotteesta.

Koulutuksen aikataulu

Koulutuksen laajuus on 15 opintopistettä ja se käsittää 8 lähiopiskelupäivää (64 oppituntia). Lähiopetus järjestetään klo 9.00-16.00 seuraavasti:

1. lähijakso 22.–23.9.2020

 • Ratkaisukeskeisyyden ja arvostavan toimintatavan syventäminen
 • Perhe…mikä perhe on?

2. lähijakso 27.–28.10.2020

 • Positiivisen psykologian syventäminen
 • Narratiivisuus; perheen tarina

3. lähijakso 24.–25.11.2020

 • Tunnetaidot; tunnekieli, sanaton viestintä
 • Sosiaaliset taidot; itsetuntemus, identiteetin vahvistaminen


4. lähijakso 19.–20.1.2021

 • Verkostot; yhteistyö viranomaisten kanssa, laki, palvelut
 • Kokoavaa toiminnallista harjoittelua


Itsenäinen opiskelu lähiopetusjaksojen välillä sisältää valmennusharjoittelu perheen kanssa (vähintään 5 tapaamista), kirjallisia välitehtäviä, vertaisryhmätyöskentelyä ja valmennusasiakkaan prosessikuvauksen.

Koulutuspaikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73

Kouluttajat

Koulutuksen pääkouluttajana toimii yhteisöpedagogi (AMK), ekspressiivinen taideterapeutti, mielenterveyshoitaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, ratkaisukeskeinen perhevalmentaja, ratkaisukeskeinen työnohjaaja STOry Teija Paajanen.

Koulutuksen muita kouluttajia ovat KM, luokanopettaja, ratkaisukeskeinen valmentaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, tohtorikoulutettava Anne-Mari Kuusimäki sekä varhaiskasvatuksen erityisopettaja, ratkaisukeskeinen työnohjaaja, neuropsykiatrinen valmentaja Tarja Seppälä.

Kustannukset

1790 € (voidaan laskuttaa useammassa erässä)

Ota yhteyttä kouluttajaan

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ratkaisukeskeinen perhevalmentaja (RAPEVA) 15 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Kesäyliopisto sinua varten – ympäri vuoden

Päijät-Hämeen kesäyliopisto järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta eri alojen ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastajille. Kesäyliopisto tarjoaa avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, lukiolaiskursseja sekä muuta yleissivistävää ja ajankohtaista koulutusta. Tilauskoulutusta toteutetaan räätälöitynä työyhteisöjen koulutustarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Päijät-Hämeen kesäyliopisto tarjoaa ammatillista täydennyskoulutusta...


Lue lisää kouluttajasta Päijät-Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot : Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Niemenkatu 73
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
www.paijathameenkesayliopisto.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen perhevalmentaja (RAPEVA) 15 op täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Psykoterapeuttikoulutukset Oulun Yliopistosta

Oulun yliopistosta löydät: Perhe- ja paripsykoterapeutti, traumapsykoterapeutti- ja psykodynaaminen psykoterapeutti -koulutukset.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: