Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Traumapsykoterapian perusteet

Päijät-Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
2 päivää
450 EUR (arvonlisäverotonta)
8.10.2020
   
Lähiopetus
Lahti
Koulutus

Traumapsykoterapian perusteet

traumapsykologian perusteet

Kehitä osaamistasi traumapsykoterapiassa!

Traumaperäisen stressihäiriön psykoterapeuttista hoitoa on maailmalla kehitetty kiihtyvässä tahdissa 1980-luvulta. Suomessa traumapsykoterapian koulutus alkoi 1990-luvun lopulla integratiivisen viitekehyksen traumapsykoterapeuttikoulutuksesta psykoterapeuteille, mutta on sittemmin painottunut dissosiaatiohäiröiden hoitoon toisin kuin valtavirran traumapsykoterapiassa maailmalla. Tutkimusnäyttöön perustuen traumaperäisen stressihäiriön ensisijainen hoitomuoto on psykologinen hoito, traumakeskeinen kognitiivinen psykoterapia ja EMDR-menetelmä niin aikuisille kuin lapsille ja nuorille perheineen.

Traumakeskeinen kognitiivinen psykoterapia on lyhytterapiaa, jonka kesto on yleensä enintään muutamia kuukausia. Nykyisin traumaperäinen stressihäiriö osataan tunnistaa ja diagnosoida, mutta hoitosuositusten mukaista traumakeskeistä kognitiivista psykoterapiaa on vaikea saada. Traumakeskeisen kognitiivisen psykoterapian tulisi kuulua niin peruspalveluihin kuin erikoissairaanhoitoonkin ja olla nopeasti hoitoa tarvitsevien saatavilla. Hoitomallit sopivat sekä akuutteihin traumaperäisin stressihäiriöihin että kroonisiin, kompleksisin traumoihin.

Traumapsykoterapian perusteet -koulutuksen sisältö

Koulutuksessa annetaan tietoa tutkimusnäyttöön perustuvasta traumapsykoterapiasta. Koulutus jakautuu teoriaosaan sekä hoitomalleihin ja menetelmiin tutustumiseen.

Koulutuksessa osallistujat saavat kansainvälisen traumaattisen stressin tutkimuksen ja hoidon järjestön, The International Society for Traumatic Stress Studiesin suositusten mukaisen käsityksen traumapsykoterapiasta ja sen menetelmistä, traumainformoidusta arvioinnista ja hoitosuunnitelmasta.

Koulutuksessa tutustutaan tutkituimpiin traumakeskeisen kognitiivisen psykoterapian hoitomalleihin: Edna Foan kehittämään pitkitetyn altistamisen terapiaan, Patricia Resickin kognitiivisen prosessoinnin terapiaan sekä EMDR psykoterapiamenetelmästä.

Soili Poijula on laatinut psykoterapeuttien ja psykoterapeuttista työtä tekevien mielenterveysalan ammattihenkilöiden käyttöön traumakeskeisen kognitiivisen psykoterapian manuaalit I-III, jotka on julkaistu HUS, Mielenterveystalon ammattilaisosiossa. Koulutuksen osallistuminen auttaa ottamaan manuaalit käyttöön. Lisäksi koulutuksessa hyödynnetään Poijulan ja Williamsin The PTSD Workbook -työkirjaa.

Miksi koulutukseen kannattaa osallistua?

 • Traumatietoisuus organisaatiossa lisää ammattihenkilöiden traumasensitiivisyyttä, varmistaa traumatisoitumisen tunnistamista asiakkaissa/potilaissa sekä näiden asianmukaisen hoidon saamista
 • Organisaatio, jossa osataan tutkimusnäyttöön perustuvien hoitomallien mukainen traumatisoituneiden hoito, voi tarjota pätevää, vaikuttavaa hoitoa traumaperäisistä stressihäiriöistä kärsiville ja saavuttaa pysyviä hoitotuloksia
 • Traumakeskeinen kognitiivinen psykoterapia on tavoitteellista ja strukturoitua hoito, jossa tarjotaan mielekästä tietoa ja opetetaan taitoja traumatisoituneelle, ei pelkkää vakautusta tai supporttia
 • Tuloksellinen vaikuttava hoitomalli vahvistaa sitä käyttävän psykoterapeutin ammatillista itsetuntoa ja myötätuntotyytyväisyyttä suojaten myötätuntouupumukselta
 • Traumatisoituminen tapahtuu nopeasti, myös toipumisen ongelmat voidaan tunnistaa nopeasti ja on mahdollista hoitaa asianmukaisesti ja pätevästi akuutisti traumatisoitunutta. EMDR-menetelmän vakauttava ryhmä- ja yksilöterapiasovellus psykologiseen ensiapuun ja kroonisesti traumatisoituneille vastaa tähän tarpeeseen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Traumapsykoterapian perusteet, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Psykoterapeutit ja psykoterapeuttista työtä tekevät mielenterveysalan ammattihenkilöt (psykologi, psykiatri, psykiatrinen sairaanhoitaja)

Aikataulu

Ohjelma


1. päivä 8.10.2020

9.00-10.30 Traumaperäinen stressihäiriö ja traumapsykoterapia EB

 • Tutkimusnäyttöön perustuvat hoitosuositukset
 • Traumaperäinen stressihäiriö, arviointi ja diagnosointi
 • Itsearviointikyselyt ja haastattelumenetelmä
 • Kenelle traumakeskeinen hoito ei sovi


10.30-10.50 Kahvitauko

10.50-12.00 Keskeisintä traumakeskeisessä kognitiivisessa psykoterapiassa

 • Aikuisten hoitomallit
 • Traumakeskeisen kognitiivisen psykoterapian I manuaali ja The PTSD Workbook: psykoedukaatio ja itseapukeinot
 • Harjoitus


12.00-13.00 Lounas

13.00-14.30 Akuutin trauman hoito: Manuaali I ja EMDR-ryhmäinterventio
Harjoitus

14.30-14.45 Kahvitauko

14.45-15.30 EMDR-menetelmä ja yksilöhoito
Demonstraatio

2. päivä 9.10.2020

klo 9.00-10.30 Pitkitetyn altistamisen terapia, II manuaali
Harjoitus

10.30-10.50 Kahvitauko

10.50-12.00 Pitkitetyn altistamisen terapia, II manuaali
Harjoitus

12.00-13.00 Lounas

13.00-14.30 Kognitiivisen prosessoinnin terapia, III manuaali
Harjoitus

14.30-14.50 Kahvitauko

14.50-16.00 Kognitiivisen prosessoinnin terapia, III manuaali
Koulutuksen reflektointi ja päätös

Koulutuspaikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73, Lahti

Kouluttaja

Soili Poijula, psykologi, traumapsykoterapeutti VET, työnohjaaja

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 450 €. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Traumapsykoterapian perusteet? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Kesäyliopisto sinua varten – ympäri vuoden

Päijät-Hämeen kesäyliopisto järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta eri alojen ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastajille. Kesäyliopisto tarjoaa avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, lukiolaiskursseja sekä muuta yleissivistävää ja ajankohtaista koulutusta. Tilauskoulutusta toteutetaan räätälöitynä työyhteisöjen koulutustarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Päijät-Hämeen kesäyliopisto tarjoaa ammatillista täydennyskoulutusta...


Lue lisää kouluttajasta Päijät-Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Niemenkatu 73
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
www.paijathameenkesayliopisto.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Traumapsykoterapian perusteet täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Ensiapukurssi EA1®

Ensiapukurssilla opit ne ensiavun perustiedot ja -taidot, jotka jokaisella kansalaisella olisi hyvä olla. Koulutuksia järjestetään ympäri Suomen.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: